Home / Bedrijfsuitje Blog / Waarom een escape room het ideale teamuitje is

Waarom een escape room het ideale teamuitje is

Waarom een escape room het ideale teamuitje is

Uit divers onderzoek blijkt dat thuiswerken een blijvertje is. Of je werknemers nu gedeeltelijk of volledig vanuit huis werken; het is belangrijk om een goede team spirit te behouden. 

Daarmee zorg je namelijk voor een betere sfeer onderling wat weer van invloed is op de productiviteit en de motivatie van je werknemers. Kortom: tijd voor een leuk teamuitje, zoals een escape room Rotterdam of andere plek in Nederland. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een escape room voor bedrijven. 

Waarom een escape room het ideale teamuitje is

Escape room zorgt voor betere relatie tussen medewerkers

Er zijn honderden soorten teamuitjes die je kunt doen met je werknemers, collega's of medewerkers. Het is juist de escape room die de laatste jaren zo goed scoort wanneer het gaat om een succesvol uitje met het hele team. Waarom dat zo is? Simpel: een escape room doen met mensen waar je normaal gesproken alleen op een zakelijke manier mee omgaat, zorgt voor hilarische momenten.

Je ziet je collega's of werknemers ineens op een totaal andere manier waarbij men vaak écht zichzelf is. Op werk zijn de meeste mensen namelijk een serieuze versie van zichzelf. Dat zorgt uiteindelijk voor een betere relatie tussen de mensen op de werkvloer en je raadt het al: dat heeft weer een positieve invloed op de werkproductie en motivatie.

Ideale manier om beter te leren samen werken

Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van een escape room voor je bedrijf te ontdekken. Zo is het de ideale manier om op spelenderwijs beter te leren samenwerken, iets dat in het kader van teambuilding dé sleutel tot succes is. Bij een escape room moet je namelijk samen puzzels oplossen en mysteries ontrafelen waarbij je eigenlijk altijd meerdere personen nodig hebt.

In je eentje is zo'n escape room namelijk vrijwel nooit op te lossen. Je komt er tijdens het spelen achter wie sterk is in welk aspect. Dat is een interessante ontwikkeling omdat dit op een spelende manier wordt ontdekt. Vervolgens kun je die eigenschappen ook weer inzetten op de werkvloer, omdat je precies weet wie waar goed in is.

Meer oog voor detail ontwikkelen door escape room

Wat ook heel interessant is om te weten, is dat je door het doen van een escape room meer oog voor detail ontwikkelt. Dat zit namelijk zo: in een escape room is niets wat het lijkt. Bijna ieder item dat er staat, staat er met een reden. Je moet overal op letten en naar kijken; zelfs de kleinste details kunnen iets betekenen. Kort samengevat zorgt een escape room ervoor dat je meer focus kunt krijgen en meer oog voor detail kunt ontwikkelen.

Wanneer je vaker een escape room doet, zul je al merken dat je scherper bent en meer inzichtsvermogen hebt ontwikkeld. Dat kan al na één of twee kamers te hebben opgelost. Ook dit zijn positieve eigenschappen die je op werk ontzettend goed kunt gebruiken. Je zal zien dat de één gevoeliger is voor deze focus dan de ander, maar het wordt met een escape room al gauw duidelijk wie waar goed in is.





Waarom een escape room het ideale teamuitje is

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-04-2024 - Bouw een Sterk Team: Teamuitje in Rotterdam!
Het opbouwen van een sterk team is essentieel voor het succes van elk bedrijf. Echter kunnen bedrijfsuitjes soms een uitdaging zijn om te organiseren. Gelukkig bieden wij Teamuitje Rotterdam 
Lees meer

26-02-2024 - Tips voor teambuilding wat echt effectief is
Als bedrijf is het essentieel dat het team hecht is. Een hecht team zorgt er namelijk voor dat de successen van het bedrijf effectiever en gemakkelijker behaald worden, wat niet alleen positief is voo
Lees meer

11-12-2023 - Escape Rooms: De Ultieme Teamuitdaging
Escape rooms bieden een spannende en uitdagende ervaring waarbij teamwork en probleemoplossend vermogen centraal staan. Elke escape room heeft een uniek thema en verhaal, waardoor je team zich volledi
Lees meer

11-12-2023 - 4 Ideeen voor een geslaagd bedrijfsuitje
Bedrijfsuitjes zijn een geweldige manier om teambuilding te bevorderen en de werksfeer te verbeteren. Ben je op zoek naar een laagdrempelig uitje, dat geschikt is voor al je werknemers? Dan merk je va
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap