Home / Beleggen Blog / Beleggen in bedrijven en 4 andere opties

Beleggen in bedrijven en 4 andere opties

Beleggen in bedrijven en 4 andere opties

Heb je als ondernemer of zzp’er een leuke winst overgehouden uit het vorige boekjaar? Dan is het tijd om eens te kijken naar de mogelijkheden. Die winst wil je immers niet op een spaarrekening laten staan. Het geld moet aan het werk. Wellicht binnen je eigen bedrijf, zodat je verder kunt groeien. Maar je kunt een gedeelte ook reserveren voor beleggingen met een horizon op de langere termijn. Beleggen kan tegenwoordig ontzettend makkelijk via het internet, maar waar beleg je precies in? In bedrijven, of toch één van de andere vier opties die we voor je op een rijtje gezet hebben?

Beleggen in andere bedrijven

Er zijn veel bedrijven die op zoek zijn naar kapitaal. Vooral bij startups zijn leuke mogelijkheden te vinden, maar daar is het zaak om veel aandacht op het ondernemingsplan te leggen. Grotere, gevestigde bedrijven, maken beleggen in de onderneming ook mogelijk, maar daar zijn de mogelijke opbrengsten vaak kleiner. Anderzijds is het risico ook beduidend kleiner.

Beleggen in vastgoed

Een manier om te beleggen met laag risico en leuke mogelijke opbrengsten, is het beleggen in vastgoed. Zeker in de Randstad vind je meer dan genoeg mogelijkheden om in één of meerdere panden te beleggen. Met een cursusbelegger heb je direct alle basiskennis nodig om hiermee aan de slag te gaan.

Cryptovaluta, ja of absoluut niet?

Cryptovaluta – en dan met name de wereld van de blockchain zelf en niet zozeer de munten – is een interessante optie wanneer je wilt beleggen. Het gaat hier echter om een bijzonder volatiele markt. Beleggingen met een investeringshorizon van maanden of jaren zijn mogelijk, maar deze markt lijkt meer geschikt voor de daghandelaar dan de echte rotsvaste belegger op dit moment.

Beleggen in aandelen

Het beleggen in aandelen is een manier om indirect te beleggen in bedrijven. Maar door in te zetten op aandelen is het mogelijk om het risico makkelijker te spreiden en te beleggen in bedrijven over heel de wereld. Ook hier geldt dat het verstandig is om je eerst in de basis te verdiepen voordat je instapt.

Beleggen in bedrijven en 4 andere opties

Beleggen in goud

Beleggen in goud mag niet ontbreken in onze lijst met mogelijkheden. Beleggingen in goud zijn relatief zeker, omdat de waarde van goud over de langere periode vooral een stijging heeft laten zien (ondanks de minus 28% in 2013). Je hoeft gelukkig niet direct een volledige kilo te kopen; online zijn er mogelijkheden om ook een kleiner bedrag neer te leggen om in te stappen.

Je eigen beleggingsportefeuille

Ben je van plan om te beleggen met de winst van vorig jaar of een bedrag vanaf je spaarrekening? Houd dan vooral rekening met risicospreiding. Zet niet alles in op één markt, één bedrijf of één pand, maar zorg voor een bredere beleggingsportefeuille zodat een spontane verandering op de markt niet ineens je volledige beleggingswaarde wegvaagt.

Beleggen in bedrijven en 4 andere opties

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-11-2018 - Verhoog je inkomsten op de lange termijn, door een tweede wo
Zowel voor particulieren als voor ondernemingen kan het interessant zijn om voor een passief inkomen te zorgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om zo’n passief inkomen te genereren. Denk bij
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap