Home / Beveiliging Blog / Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Omdat we steeds meer tijd online besteden is het belangrijk dat we onze persoonlijke gegevens op het internet goed beschermen. We delen in dit artikel enkele eenvoudige acties die je kunt ondernemen om je privacygevoelige gegevens te beschermen. Zo weet je zeker dat je gegevens veilig zijn beschermd tegen hackers.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Slimme manieren om je gegevens online te beschermen

1. Houd je wachtwoorden veilig: Gebruik verschillende sterke wachtwoorden voor je online activiteiten. Check de lijst met vaak gebruikte wachtwoorden van ExpressVPN om te zorgen dat je gegevens veilig blijven. Door een wachtwoordmanager in te zetten kun je inloggegevens veilig bewaren. Met een wachtwoordgenerator kun je een sterk wachtwoord aanmaken. Een andere tip is om een back-up van belangrijke gegevens te maken. Zo zorg je dat belangrijke bestanden in geval van een computercrash of ander gegevensverlies niet verdwijnen. Het herstelt je bestanden als ze verloren gaan of beschadigingen oplopen.  

2. Houd je software up-to-date: Werk het besturingssysteem op je computer regelmatig bij en installeer beveiligingsupdates indien gevraagd. Dit helpt  je computer te beschermen tegen malware en andere veiligheidsbedreigingen. Gebruik beveiligingssoftware door antivirus- en firewall software te installeren op je computer. Zo blijven je gegevens veilig tijdens cyberaanvallen. Alle softwareprogramma's zul je up-to-date moeten houden voor de beste bescherming.

3. Denk na voor je content deelt: persoonlijke informatie of foto's op sociale media of andere openbare websites kunnen door cybercriminelen misbruikt worden. Ook als ondernemer is het online belangrijk op te letten welke informatie je deelt. Als gegevens eenmaal online staan is soms erg lastig om ze volledig te verwijderen. Wees voorzichtig met e-mailbijlagen: Open geen e-mail bijlagen van onbekende bronnen. Door op onbekende links te klikken kan er malware op je computer geïnstalleerd worden. Hackers kunnen dan toegang te krijgen tot je persoonlijke gegevens. Ook bij het gebruik van openbare WiFi-netwerken moet je voorzichtig zijn. Opereert je onderneming online? Let dan extra op. Hackers kunnen toegang krijgen tot de informatie die je verzendt en ontvangt. Vermijd het openen van gevoelige informatie (zoals online bankieren) tijdens het gebruik van openbare Wi-Fi.

Express VPN wachtwoord tips

Gebruik altijd twee-factor authenticatie

Twee-factor authenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag die kan worden gebruikt om je online accounts te beschermen. Je gebruikt volgens de Consumentenbond twee middelen, ook wel factoren genoemd, om in te loggen in je accounts. Als 2FA is ingeschakeld, moet je zowel je gebruikersnaam en wachtwoord als een tweede code (meestal gegenereerd door een app op je telefoon of een ander mobiel apparaat) invoeren om in te loggen. Dit maakt het lastiger om toegang te krijgen tot je account, zelfs als iemand je wachtwoord weet. 

Blijf op de hoogte

Blijf altijd op de hoogte van de laatste trends en onderneem actie om je gegevens te beschermen en het risico op identiteitsdiefstal en andere online misdrijven te verkleinen. Een makkelijke stap die je kunt nemen om je accounts te beschermen is het gebruik van sterke wachtwoorden. Je wachtwoorden moeten ongeveer 12 tekens lang zijn en bestaan uit een willekeurige combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen. Simpele woorden of de naam van je kinderen of ouders zijn makkelijk te raden. Maak het de hackers dus niet te gemakkelijk en kies voor een wachtwoord dat veilig is.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-02-2021 - Drie tips bij het aanschaffen van beveiligingscamera's voor
Camerabeelden kunnen als belangrijk bewijsmateriaal dienen bij het berechten van criminelen. De politie doet steeds vaker een beroep op ondernemers die camera’s hebben hangen om de beelden te be
Lees meer

07-08-2018 - De vele voordelen van kwalitatief hekwerk
Als bedrijfseigenaar doe je er alles aan om je bedrijfspand zo goed mogelijk te beschermen tegen ongewenste gasten. Je moet er immers niet aan denken, dat je bij aankomst op kantoor een leeg bedrijfsp
Lees meer

02-02-2017 - Uw veiligheid is onze kwaliteit!
                       Uw veiligheid is onze kwaliteit!   Wat is voor u belangrijk? Voor ons is een gevoel van veiligheid belangrijk
Lees meer

25-01-2017 - Veiligheid
  Veiligheid   Wat is voor u veiligheid? Voor ons van W de Vries Beveiliging is veiligheid een gevoel wat je hebt. Wij maken daar ons beroep van. Wij bieden veiligheid op maat!  
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap