Home / Beveiliging Blog / Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Omdat we steeds meer tijd online besteden is het belangrijk dat we onze persoonlijke gegevens op het internet goed beschermen. We delen in dit artikel enkele eenvoudige acties die je kunt ondernemen om je privacygevoelige gegevens te beschermen. Zo weet je zeker dat je gegevens veilig zijn beschermd tegen hackers.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Slimme manieren om je gegevens online te beschermen

1. Houd je wachtwoorden veilig: Gebruik verschillende sterke wachtwoorden voor je online activiteiten. Check de lijst met vaak gebruikte wachtwoorden van ExpressVPN om te zorgen dat je gegevens veilig blijven. Door een wachtwoordmanager in te zetten kun je inloggegevens veilig bewaren. Met een wachtwoordgenerator kun je een sterk wachtwoord aanmaken. Een andere tip is om een back-up van belangrijke gegevens te maken. Zo zorg je dat belangrijke bestanden in geval van een computercrash of ander gegevensverlies niet verdwijnen. Het herstelt je bestanden als ze verloren gaan of beschadigingen oplopen.  

2. Houd je software up-to-date: Werk het besturingssysteem op je computer regelmatig bij en installeer beveiligingsupdates indien gevraagd. Dit helpt  je computer te beschermen tegen malware en andere veiligheidsbedreigingen. Gebruik beveiligingssoftware door antivirus- en firewall software te installeren op je computer. Zo blijven je gegevens veilig tijdens cyberaanvallen. Alle softwareprogramma's zul je up-to-date moeten houden voor de beste bescherming.

3. Denk na voor je content deelt: persoonlijke informatie of foto's op sociale media of andere openbare websites kunnen door cybercriminelen misbruikt worden. Ook als ondernemer is het online belangrijk op te letten welke informatie je deelt. Als gegevens eenmaal online staan is soms erg lastig om ze volledig te verwijderen. Wees voorzichtig met e-mailbijlagen: Open geen e-mail bijlagen van onbekende bronnen. Door op onbekende links te klikken kan er malware op je computer geïnstalleerd worden. Hackers kunnen dan toegang te krijgen tot je persoonlijke gegevens. Ook bij het gebruik van openbare WiFi-netwerken moet je voorzichtig zijn. Opereert je onderneming online? Let dan extra op. Hackers kunnen toegang krijgen tot de informatie die je verzendt en ontvangt. Vermijd het openen van gevoelige informatie (zoals online bankieren) tijdens het gebruik van openbare Wi-Fi.

Express VPN wachtwoord tips

Gebruik altijd twee-factor authenticatie

Twee-factor authenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag die kan worden gebruikt om je online accounts te beschermen. Je gebruikt volgens de Consumentenbond twee middelen, ook wel factoren genoemd, om in te loggen in je accounts. Als 2FA is ingeschakeld, moet je zowel je gebruikersnaam en wachtwoord als een tweede code (meestal gegenereerd door een app op je telefoon of een ander mobiel apparaat) invoeren om in te loggen. Dit maakt het lastiger om toegang te krijgen tot je account, zelfs als iemand je wachtwoord weet. 

Blijf op de hoogte

Blijf altijd op de hoogte van de laatste trends en onderneem actie om je gegevens te beschermen en het risico op identiteitsdiefstal en andere online misdrijven te verkleinen. Een makkelijke stap die je kunt nemen om je accounts te beschermen is het gebruik van sterke wachtwoorden. Je wachtwoorden moeten ongeveer 12 tekens lang zijn en bestaan uit een willekeurige combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen. Simpele woorden of de naam van je kinderen of ouders zijn makkelijk te raden. Maak het de hackers dus niet te gemakkelijk en kies voor een wachtwoord dat veilig is.





Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

26-02-2024 - Fysieke Beveiliging in de Zorg: Het Belang en de Implementat
In deze sector is zorgbeveiliging een cruciaal aspect dat niet over het hoofd gezien mag worden. Het waarborgt niet alleen de veiligheid van de medische faciliteiten, maar ook die van de pat
Lees meer

28-08-2023 - Hoe effectief zijn alarmsystemen bij het afschrikken van aut
Als het gaat om de veiligheid van onze voertuigen, is het gebruik van alarmsystemen een van de meest voorkomende beveiligingsmaatregelen die autobezitters nemen. Maar hoe effectief zijn deze alarmsyst
Lees meer

13-06-2023 - Zo krijg je grip op de veiligheid van je bedrijf
Het dossier veiligheid zorgt bij aardig wat ondernemers voor hoofdpijn. Veiligheid is de laatste jaren ontzettend breed geworden. Behalve dat het gaat om het beveiligen van kantoren en bedrijventerrei
Lees meer

16-05-2023 - Welke preventieve beveiligingsmaatregelen kan je nemen voor
De veiligheid van onze woningen is van groot belang. Een inbraak of een ander veiligheidsincident kan niet alleen materiële schade veroorzaken, maar ook een emotionele impact hebben op de bewoner
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap