Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Ondernemer? lees deze tips

Ondernemer? lees deze tips

Ondernemer? lees deze tips

Als je ooit begonnen bent met je eigen onderneming, met of zonder personeel, een overname van een bestaand bedrijf of je eigen idee uitvoert, weet je waarschijnlijk hoe lastig het kan zijn. Ondernemer zijn vraagt assertiviteit, creativiteit en doortastendheid. Het is niet voor iedereen weggelegd, sommigen komen er door schade en schande achter dat ze toch geen ondernemer zijn. Wat je in ieder geval kan helpen als je je eigen onderneming hebt, of je nu startend bent of niet, personeel hebt of zzp’er bent, zijn de volgende tips.

Ondernemer? lees deze tips

Zoek je vakgebied op

Allereerst misschien een beetje een open deur: begin je onderneming in iets waar je ervaring mee hebt. Als je iets nieuws wil gaan doen en je er nog niet zeker van bent, zorg dan op zijn minst dat je advies inwint bij andere ondernemers die in dezelfde sector zitten als waar jij je gaat begeven. Als je een onderneming wil beginnen is het belangrijk dat je hart hebt voor wat je aan het doen bent. Ga dus niet alleen maar voor de winst maar zorg dat je in het begin nog iets ernaast hebt zodat je je kan focussen op het opzetten van je onderneming zonder meteen de druk om ervan te kunnen leven.

Makkelijke administratie

Als ondernemer heb je een hele hoop administratie te doen. Zeker als je personeel hebt en met nulurencontracten werkt, komt er bij de urenregistratie nogal wat papierwerk kijken. Daarom is het handig om het proces te automatiseren. Met de handige software van bijvoorbeeld Shiftbase hoef je zelf niets meer bij te houden. Niet alleen kunnen de werknemers zich ter plekke in- en uitklokken, maar ook wordt de pauze automatisch berekend. Hierdoor heb je er zelf geen omkijken meer naar en is de het gerommel in Excelbestandjes verleden tijd!

Goede marketing is het halve werk

Onafhankelijk van de branche waar je in werkt is het belangrijkste dat mensen weten dat je er bent. Ze moeten je makkelijk kunnen vinden, zowel online als offline. Zorg er dus voor dat je website goed vindbaar is en dat men weet van je bestaan. Je kunt de marketing natuurlijk zelf op je nemen maar je kunt hier ook een marketingbureau voor inhuren. Zoek hoe dan ook goed uit wat voor soort marketing het beste werkt voor jouw doelgroep.

Uitbesteden die handel

Als ondernemer weet je waarschijnlijk goed wat je wil. Je hebt een idee over de gang van zaken binnen je business en vindt het fijn als de dingen ook zo gaan als je had bedacht. Nu betekent dat alleen dat je waarschijnlijk veel zelf zult willen doen, een grote valkuil voor de echte ondernemer. Probeer toch ook dingen uit te besteden, uiteindelijk gaat het je energie, tijd en dus ook geld schelen als je niet meer alles zelf wil doen. Jij moet het overzicht bewaren, laat de details aan de anderen over!

Doorzetten

Er is weinig zo zeker in de wereld, als dat er zich altijd wel weer nieuwe problemen voordoen. Je kunt dus verzekerd zijn dat je een paar tegenslagen gaat krijgen onderweg. Maar om een andere tegeltjeswijsheid te citeren: de aanhouder wint. Voor ieder probleem is een oplossing te vinden. Doorzetten dus!





Ondernemer? lees deze tips

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap