Home / Beveiliging Blog / Drie tips bij het aanschaffen van beveiligingscamera's voor je bedrijf

Drie tips bij het aanschaffen van beveiligingscamera's voor je bedrijf

Drie tips bij het aanschaffen van beveiligingscamera's voor je bedrijf

Camerabeelden kunnen als belangrijk bewijsmateriaal dienen bij het berechten van criminelen. De politie doet steeds vaker een beroep op ondernemers die camera’s hebben hangen om de beelden te bekijken. Wanneer een camera bijvoorbeeld een stukje van de openbare weg in beeld heeft, kan op basis van de beelden soms een vluchtroute gereconstrueerd worden. Ook zie je steeds vaker dat ondernemers gebruik maken van een zogenoemde spycam om bedrijfsfraude aan het licht te brengen. Dat ligt overigens juridisch gezien wel wat gevoelig, want in het kader van de privacy mag je personeel niet zomaar bespioneren zonder geldige reden. En waar moet je precies op letten bij het aanschaffen van dergelijke apparatuur? Drie tips!

1. Veel beveiligingscamera’s bieden de optie om de beelden met behulp van een app op de smartphone te bekijken. Dat klink natuurlijk interessant, maar bedenk wel dat die beelden dus via een internetverbinding worden verzonden. Dat biedt hackers de kans om in te breken op de beelden en dus mee te kijken met de camera. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus besteed altijd veel aandacht aan de beveiliging. Informeer gerust bij de ervaren deskundigen van Sitcon naar de veiligste oplossing. Voor iedere situatie is een oplossing, maar niet elke oplossing leent zich goed voor iedere situatie!

2. Beveiligingscamera’s en spycams kunnen van grote waarde zijn, mits de beeldkwaliteit goed is. We herinneren ons allemaal wel op televisie beelden van bewakingscamera’s gezien waarbij de daders weliswaar in beeld kwamen, maar vrijwel onherkenbaar waren. Dat wil je natuurlijk in jouw bedrijf voorkomen. Het is dus zaak om goed te letten op de beeldkwaliteit van de camera. Het lijkt een open deur te zijn, maar toch zijn er nog altijd bedrijven die overgaan tot plaatsing van camera’s met een beeldkwaliteit die niet toereikend is voor het doel dat men voor ogen heeft.

3. Houdt de wetgeving rond privacy goed in de gaten. Wanneer er geen gegronde reden is voor het plaatsen van verborgen camera’s in een bedrijf, is dat in principe niet toegestaan. Zelfs wanneer je een ernstig vermoeden van fraude hebt, zul je een afweging moeten maken of die verdenking zwaarder weegt dan de privacy van de werknemer. Win hierover eerst professioneel advies in. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat de rechter de beelden zal beschouwen als onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal en vervolgens terzijde zal schuiven.

Drie tips bij het aanschaffen van beveiligingscamera

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-08-2018 - De vele voordelen van kwalitatief hekwerk
Als bedrijfseigenaar doe je er alles aan om je bedrijfspand zo goed mogelijk te beschermen tegen ongewenste gasten. Je moet er immers niet aan denken, dat je bij aankomst op kantoor een leeg bedrijfsp
Lees meer

02-02-2017 - Uw veiligheid is onze kwaliteit!
                       Uw veiligheid is onze kwaliteit!   Wat is voor u belangrijk? Voor ons is een gevoel van veiligheid belangrijk
Lees meer

25-01-2017 - Veiligheid
  Veiligheid   Wat is voor u veiligheid? Voor ons van W de Vries Beveiliging is veiligheid een gevoel wat je hebt. Wij maken daar ons beroep van. Wij bieden veiligheid op maat!  
Lees meer

08-12-2016 - Home8 een veilig huis cre?er je zelf
Oplink en Home8 doe het zelf alarm installaties, echt zelf te doen of... Ik probeer voor onze klanten altijd artikelen te zoeken die én kwalitatief goed én gebruiksvriendelijk zijn. Als
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap