Home / Bouwbedrijf Blog / Elektrische pompwagens zorgen voor een revolutie in de bouwsector

Elektrische pompwagens zorgen voor een revolutie in de bouwsector

Elektrische pompwagens zorgen voor een revolutie in de bouwsector

Ben je klaar om de toekomst van de bouw te ervaren? Ontdek dan de nieuwe elektrische pompwagens. De nieuwe types beschikken tegenwoordig namelijk over de nieuwe lithium-ion batterij in plaats van de ouderwetse loodzuur. Dat is goed nieuws voor het milieu, want een lithium-ion accu gaat veel langer mee en is makkelijker te recyclen dan een loodzuur accu. Maar dat is niet alles - elektrische pompwagens bieden ook verschillende andere voordelen die ze een ideale keuze maken voor elke bouwplaats. We vertellen je er graag meer over!

Duurzame batterij

Een elektrische pompwagen die werkt op een lithium-ion accu is op den duur goedkoper dan de modellen die op een loodzuur accu werken. Een loodzuur accu gaat namelijk veel minder lang mee. Dat weet je wellicht van de accu die in een gewone auto zit. Deze moet om de paar jaar worden vervangen – en dan ook nog eens gerecycled. De lithium-ion batterij heeft een veel langere levensduur, vooral als je er goed mee omgaat. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de batterij niet helemaal leeg laat raken. Dagelijks opladen aan het einde van de dag is zeer zeker aan te raden.

Verschillende voordelen

Een groot voordeel van de elektrische pompwagen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Het is belangrijk om de batterij op te laden en zo nu en dan een doekje over de wagen te halen of onderhoud aan de wielen te plegen. Pompwagens produceren weinig geluid, wat weer gunstig is om ze op locatie bij woningbouwprojecten te gebruiken om spullen van A naar B te brengen. Dit geldt natuurlijk voor alle bouwplaatsen waarbij het belangrijk is om het geluidsniveau laag te houden voor de omgeving.

Gebruiksgemak

Elektrische pompwagens zijn ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden in vergelijking met traditionele modellen. Ze hoeven nauwelijks te worden geïnstalleerd en kunnen worden aangesloten op elk standaard stopcontact om te worden opgeladen. Bovendien bieden veel fabrikanten nu diagnostiek op afstand, zodat je je machine overal met een internetverbinding kunt controleren. Dit maakt het oplossen van problemen veel gemakkelijker en zorgt ervoor dat je apparatuur altijd optimaal functioneert.

Hoe kies je de juiste pompwagen?

Met een paar eenvoudige overwegingen kun je bepalen welke elektrische pompwagen het beste bij jouw project past. Er zijn modellen met een hogere laadcapaciteit bijvoorbeeld dan anderen. Wil je de pompwagen buiten gebruiken of juist alleen binnen in de opslagplaats van de bouwproducten? En hoe groot zijn de pallets die je ermee gaat vervoeren? Er zijn veel pompwagens op de markt, dus ook altijd een die aan al je eisen voldoet en binnen je budget past.

Elektrische pompwagens maken het vervoeren van materialen, pakketten en meer op pallets een stuk gemakkelijker. Het is een efficiënte toevoeging voor iedere bouwplaats. En dankzij de nieuwe ontwikkelingen op gebied van batterijen en het gemak van opladen, ga je nog duurzamer te werk. Ervaar daarom ook de toekomst van het vervoer van materialen met een pompwagen en kies voor een pompwagen met een nieuwe lithium-ion batterij.

Elektrische pompwagens zorgen voor een revolutie in de bouwsector

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-03-2024 - Ondernemen in de bouwsector doe je niet alleen voor het geld
Ondernemer in de bouwsector: sommige mensen moeten er niet aan denken en voor anderen is het een droom. Natuurlijk is het hard werken in de bouw, maar gelijktijdig kun je ook veel verdienen. Geld is e
Lees meer

18-12-2023 - Je bedrijfspand professioneel laten verbouwen? Lees dan deze
Het verbouwen van een bedrijfspand is vaak een flinke klus. Niet handig dus om dit volledig zelf te regelen. Je doet er dan dus ook verstandig aan om een bedrijf in te schakelen die je hierbij kan hel
Lees meer

05-09-2023 - De juiste onderbouwkisten kopen!
Onderbouwkisten vrachtwagen is de ideale plek om materialen op te slaan tijdens het vervoeren. Het kan soms zijn dat je spanbanden of hijsmaterialen nodig hebt voor je lading, of veiligheidsmaterialen
Lees meer

10-02-2023 - Alles over BIM
Tegenwoordig is het misschien wel belangrijker dan ooit dat een bouwproject op tijd geleverd wordt. BIM helpt hierbij. Dit model zorgt er namelijk voor dat de planning, het ontwerp en de constructie v
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap