Home / Klusjesman Blog / Op voordelige wijze starten met een eigen klusbedrijf

Op voordelige wijze starten met een eigen klusbedrijf

Op voordelige wijze starten met een eigen klusbedrijf

Droom jij van een eigen klusbedrijf? Haal je voldoening uit het verbeteren van andermans interieur of bijvoorbeeld de indeling van een badkamer? Er zijn verschillende manieren waarop je kunt starten met een eigen klusbedrijf. Zo zou je kunnen overwegen naar investeerders te zoeken, die helpen bij het aankopen van het benodigde gereedschap, de benodigde materialen en bijvoorbeeld een bedrijfsbus. De bus is nodig om je spullen steeds van klant naar klant mee te kunnen nemen. Een goed alternatief is het huren van verschillende apparaten. Denk bijvoorbeeld eens na over tijdelijk een mobiel toilet huren, op het moment dat je ergens aan de slag gaat met het renoveren van een badkamer. Het is zonde om een mobiel toilet vooraf zelf aan te schaffen; het vergt een fors startkapitaal en je hebt het mobiele toilet lang niet altijd nodig.

Op voordelige wijze starten met een eigen klusbedrijf

Probeer niet te besparen op je gereedschap

Wanneer het startkapitaal voor jouw klusbedrijf beperkt is, kan het verleidelijk zijn om al snel te kiezen voor relatief goedkoop gereedschap. Een boormachine kun je voor 500 euro kopen, maar er zijn ook modellen voor bijvoorbeeld 150 euro. Het is onverstandig dit goedkope model aan te schaffen; goedkoop is op het gebied van gereedschap vaak duurkoop. Niet alleen loop je het risico dat het goedkope gereedschap al snel niet meer werkt, ook kan het voorkomen dat een boorkop of bijvoorbeeld zaaghouder scheef zit. Het heeft een negatieve invloed op het eindresultaat van de uit te voeren klussen.

Huur het gereedschap in je eerste maanden

Zoals reeds werd aangehaald is een mobiel toilet huren een van de opties die je hebt als startend klusbedrijf. Ook verschillende andere soorten gereedschap zou je initieel kunnen huren. Zo houd je een groot deel van je startkapitaal over voor andere investeringen.

Aan de slag met de marketing voor je bedrijf

Het starten van een klusbedrijf stopt niet bij het kopen of huren van kwalitatief goed gereedschap en het regelen van een bedrijfswagen. Het is zaak de eerste klanten te werven! Tegenwoordig heeft vrijwel ieder bedrijf een eigen website. Er zijn online verschillende platforms te vinden, waarmee je deze zelf in elkaar klikt. Het bespaart op de kosten voor een unieke website. Teksten die je hierop publiceert zou je eveneens zelf kunnen schrijven. Besteed de marketing voor je website uit; het is over het algemeen zeer lastig dit volledig zelf uit te voeren. Er komt meer bij kijken dan op voorhand vaak gedacht wordt.

Op voordelige wijze starten met een eigen klusbedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-04-2017 - Wij zijn daglichten.nl dealer van Velux, Roto en Fakro dakra
Welkom bij Daglichten.nl De winkel en showroom voor uw dakraam, lichtkoepel, dakkapel, daglichtsysteem, raamdecoratie en nog veel meerVELUX, FAKRO en ROTO. Daglichten.nl is de specialist op het gebie
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap