Home / Online marketing Blog / Zo maak jij je website beter vindbaar

Zo maak jij je website beter vindbaar

Zo maak jij je website beter vindbaar

Wil jij aan de slag met je website en ervoor zorgen dat deze goed gevonden wordt in Google? Dan is deze checklist onmisbaar voor je. Optimaliseer deze aandachtspunten om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep niet meer om je heen kan. 

Wat heb je nodig?

Het startpunt van zoekwoorden onderzoek begint bij het verplaatsen in de bezoeker: welke trefwoorden zijn relevant voor je domein en hoe komen bezoekers bij je website? Daarnaast moet je website technisch goed zijn ingericht. 

Zo maak jij je website beter vindbaar

Linkbuilding

Met linkbuilding bedoelen we externe links die naar je website verwijzen. Hierbij zijn de kwaliteit van de links en de relevantie van de links voornamelijk van belang. Hoe meer relevante links naar je website verwijzen, des te meer autoriteit je website uitstraalt in de ogen van Google. Ook linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO. Je kunt linkbuilding uitbesteden, maar je kunt het ook zelf doen. Dan kost het meer tijd en onderzoek, wij adviseren dan ook om je linkbuilding uit te besteden aan een SEO-gespecialiseerde partij.

On page SEO

Met content optimalisatie bedoelen we de teksten, de media en de interne links van een website. Interne links zorgen ervoor dat Google de relatie kan begrijpen tussen verschillende pagina’s. Nadat je een uitgebreid zoekwoordenonderzoek hebt uitgevoerd waarin je de zoekwoorden en gerelateerde zoekwoorden en onderwerpen bekijkt is het belangrijk om ook de webpagina’s van concurrenten goed te analyseren. Wat zijn hun sterke punten en waar laten ze kansen liggen? Hoe kan jouw website zich onderscheiden?

Unieke content

Zorg ervoor dat je unieke SEO content schrijft voor de belangrijkste zoekwoorden die horen bij het onderwerp. Zorg ervoor dat je teksten voldoende informatie bevatten en relevant zijn voor de bezoeker. Verwerk het belangrijkste zoekwoord in voor SEO belangrijke onpage factoren van de tekst, bijvoorbeeld in de eerste alinea van de tekst, de H1 kop en zorg ervoor dat het zoekwoord ook in de url van de pagina verwerkt is. 

Kopteksten

Het is ook belangrijk dat je pagina over een H1 koptekst beschikt en dat de rest van de alinea’s is onderverdeeld in H2 en H3 kopteksten. Zo begrijpt Google de structuur/opbouw van de pagina beter. Neem interne links op naar relevante pagina’s binnen de website die passen bij het onderwerp van de pagina. Plaats ook bijvoorbeeld een externe link naar een betrouwbare bron, alzijnde bronvermelding. 

Technische SEO

Ook technische SEO is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed gevonden wordt. Hierbij komen een aantal aspecten kijken. 

Mobielvriendelijkheid

We gebruiken onze mobiele telefoon steeds vaker om dingen op te zoeken. Grote kans dat je website vooral door mobiele gebruikers wordt bekeken. Zorg er daarom voor dat je website mobielvriendelijk is en beschikt over een responsive weergave. 

Snelheid

Ook de snelheid van je webpagina’s is één van de factoren die Google meeneemt bij de ranking van een website. Heel globaal gesteld is een website die langer dan 1 tot 2 seconden laadt is eigenlijk te langzaam. Je kunt de snelheid van je website testen en verbeteren met behulp van Google Pagespeed Insights. 

Rich snippets

Structured data helpen mee aan de vindbaarheid van je website en maken het mogelijk dat onderdelen van je website als rich snippet worden getoond. Via schema.org kun je alle beschikbare datastructuren vinden. Daarnaast kun je via Google een structured data test uitvoeren om te controleren of de structured data goed is geïmplementeerd.

Zo maak jij je website beter vindbaar

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

21-09-2023 - De meest gebruikte vormen van affiliate marketing
Affiliate marketing is een reclamemodel waarbij een bedrijf externe uitgevers compenseert voor het genereren van verkeer of leads naar de producten en diensten van het bedrijf. De externe uitgevers zi
Lees meer

18-08-2023 - Online marketing uitbesteden? Dit zijn de voordelen!
In het digitale tijdperk is online marketing een cruciaal onderdeel geworden van het succes van elk bedrijf. Het vermogen om je merk effectief online te promoten en te verbinden met je doelgroep is er
Lees meer

18-07-2023 - Nederlandse bedrijven die succesvol overschakelden naar een
De opkomst van het internet heeft de manier waarop we zaken doen revolutionair veranderd. In de afgelopen jaren hebben Nederlandse bedrijven slim gebruik gemaakt van deze digitale revolutie door een g
Lees meer

28-04-2023 - Haal meer zakelijk succes uit je Instagram-account met deze
Nu het aantal bedrijven in Nederland alsmaar blijft toenemen, is het belangrijker dan ooit om als ondernemer écht op te vallen. Dat doe je niet alleen met een steengoede website of een fan
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap