Home / Bouwbedrijf Blog / De juiste onderbouwkisten kopen!

De juiste onderbouwkisten kopen!

De juiste onderbouwkisten kopen!

Onderbouwkisten vrachtwagen is de ideale plek om materialen op te slaan tijdens het vervoeren. Het kan soms zijn dat je spanbanden of hijsmaterialen nodig hebt voor je lading, of veiligheidsmaterialen. Je hebt in de cabine hier niet altijd ruimte voor of je kan vergeten om deze mee te nemen. De onderbouwkist is altijd gevuld en zorgt ervoor dat je gemakkelijk bij de materialen kan die je nodig hebt. Het zorgt er ook voor dat de cabine en de laadruimte van je vrachtwagen compleet netjes zijn. Maar hoe koop je de juiste onderbouwkisten?

Sterke onderbouwkisten zijn belangrijk!

Omdat de onderbouwkisten vrachtwagen natuurlijk onderaan bij de vrachtwagen zijn bevestigd moeten deze erg sterk zijn. Als er iets tegenaan knalt moet niet ineens de hele inhoud uit de kist kunnen vallen. Daarnaast moet de kist ook goed beveiligd zijn tegen diefstal, omdat iedereen er natuurlijk bij kan als je de vrachtwagen hebt geparkeerd. Een goede stevige kist is dus erg belangrijk. Daarnaast moeten de afmetingen natuurlijk ook passen onder de vrachtwagen. Er zijn dus een hoop dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een onderbouwkisten. Let vooral op de sterkte van de kist en het formaat!

Als je een druk schema hebt kan het irritant zijn om elke keer te moeten zoeken naar je gereedschap of materialen die rondzweven in de laadruimte of de cabine. Dit kan je aardig wat tijd kosten en in sommige gevallen kan je het zelfs kwijtraken of kunnen de materialen beschadigd raken. Een onderbouwkist voorkomt dit probleem. Je kan altijd bij je gereedschap en weet precies waar het ligt. Daarnaast wordt het ook beschermd tegen beschadiging waardoor je er natuurlijk een stuk langer mee door kan. Ook bespaart het ruimte in de rest van de vrachtwagen. 

Een onderbouwkist kan je gemakkelijk installeren. Als je een paar steunen koopt kan je deze vastmaken aan het frame van je vrachtwagen met schroeven en bouten. Vervolgens kan je de kist vastmaken aan deze montagebeugels en zit de kist goed vast onder je vrachtwagen. Er zijn een hoop video’s te vinden op YouTube waar je kan leren om onderbouwkisten te installeren. Kijk na het installeren altijd goed na hoe goed de kist daadwerkelijk vast zit, omdat je natuurlijk niet wil dat deze er af valt tijdens het rijden over een iets te hoge drempel of een gat in de weg. 

De verschillende soorten onderbouwkisten vrachtwagen

Er zijn een hoop verschillende soort onderbouwkisten te vinden op de markt. Ze verschillen vaak in prijsklasse, afmeting, materiaal, uitvoering en merk. Er worden kleine handzame kisten aangeboden maar ook grotere modellen voor mensen die meer ruimte nodig hebben. De kisten zijn te sluiten met een slot zodat je zeker weet dat al je materialen veilig zijn. 

Je kan kiezen uit materialen zoals hoogwaardig kunststof, aluminium of RVS en Zincor. De kisten zijn vaak in vaste maten gemaakt, maar wanneer je op zoek bent naar een speciale maat is het ook mogelijk om onderbouwkisten te laten maken op maat, van het materiaal dat je wilt. Een onderbouwkist op maat wordt dan geheel naar jou wens gemaakt.

Ook is het mogelijk om extra opties te selecteren voor je onderbouwkisten zoals bijvoorbeeld overlappende deuren, busluiken, schuifluiken, een rubberen inlegbodem en nog veel meer. Dit verschilt echter per verkoper!

De juiste onderbouwkisten kopen!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-02-2023 - Alles over BIM
Tegenwoordig is het misschien wel belangrijker dan ooit dat een bouwproject op tijd geleverd wordt. BIM helpt hierbij. Dit model zorgt er namelijk voor dat de planning, het ontwerp en de constructie v
Lees meer

09-02-2023 - Elektrische pompwagens zorgen voor een revolutie in de bouws
Ben je klaar om de toekomst van de bouw te ervaren? Ontdek dan de nieuwe elektrische pompwagens. De nieuwe types beschikken tegenwoordig namelijk over de nieuwe lithium-ion batterij in plaats van de o
Lees meer

15-09-2022 - Veilig werken in de bouw doe je met deze tips
De bouw is nog steeds een van dé werkbranches waar in verhouding veel ongevallen plaatsvinden. Zo vielen er in 2020 nog 19 dodelijke slachtoffers in de bouw en nam het aantal ongevallen in deze
Lees meer

18-07-2022 - 5 tips om jouw verbouwing zo goed mogelijk door te komen
Het verbouwen van je woning is een ingrijpend proces. Het kost veel tijd, geld en inspanning. Zal de verbouwing vlekkeloos verlopen? Nee, hoogst waarschijnlijk niet. En zal je leven tijdelijk even com
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap