Home / Bouwmaterialen Blog / Circulair verbouwen met tweedehands bouwmaterialen

Circulair verbouwen met tweedehands bouwmaterialen

Circulair verbouwen met tweedehands bouwmaterialen

Er komt een moment in het leven van iedere huiseigenaar dat je iets wil verbouwen. Misschien wil je wel die ene kamer van slaapkamer naar werkkamer omtoveren. Of ga je de oude schuur afbreken en een nieuwe bouwen. Wie weet bouw je wel een tuinhuisje. Wat je ook gaat doen, overweeg altijd of er tweedehands bouwmaterialen voorhanden zijn om mee te verbouwen. Want circulair verbouwen is heel duurzaam en veel goede onderdelen zijn gewoon nog te gebruiken voor je project. Zo geef je bijvoorbeeld binnendeuren en raamkozijnen een tweede leven.

Duurzaam slopen

Oude gebouwen die echt niet meer voldoen aan de wooneisen worden tegenwoordig duurzaam gesloopt. Dit duurt wat langer dan een implosie veroorzaken en puinruimen, omdat ieder onderdeel veilig verwijderd moet worden. Er zijn veel verschillende bouwmaterialen die in aanmerking kunnen komen voor een tweede leven in een nieuw project. Kozijnen zijn zeer populair, maar ook binnendeuren, dakpannen, radiatoren en keukens. Door gebouwen duurzaam af te breken kun je bij een circulaire bouwmarkt terecht voor allerlei fijne, unieke en bijzondere bouwmaterialen waarmee je je huis meer karakter geeft.

Uniek en tijdloos

Woon je in een echt jaren dertig huis dan is het extra leuk om die look van vroeger weer terug te brengen in de woning. Je kan dan natuurlijk op zoek gaan naar nieuwe tegels en binnendeuren, maar wellicht zijn deze gewoon bij een circulaire bouwmarkt vol tweedehands spullen te vinden. Omdat deze schatten vaak goed worden onderhouden, kun jij er je woning mee opknappen. Ben je niet op zoek naar bouwmaterialen uit een bepaalde periode, maar gewoon naar een unieke binnen- of buitendeur voor een tuinhuis, je werkkamer, de keuken of de slaapkamer? Dan is dat bij een speciale bouwmarkt gespecialiseerd in circulaire bouwmaterialen zeker te vinden. Ontdek je creatieve kant en laat je inspireren door prachtige deuren met glaswerk of juist deuren met een minimalistische look.

Deuren opknappen

Waarom zou je tweedehands binnendeuren kiezen voor je (ver)bouwprojecten? De reden is simpel; het is duurzaam. Net als met een warmtepomp draag je bij aan de duurzaamheid van de natuur. Deuren worden vaak van hout gemaakt. Door een tweedehands deur te kiezen voor je woning of bouwproject, hoeven er geen nieuwe bomen te worden gekapt. De deur die je uiteindelijk kiest kun je daarna nog helemaal naar jouw zin opknappen. Misschien wil je geen witte deur, maar mag deze juist groen, rood of roze zijn. Met een lik verf en wat liefde knap je zo een binnendeur dan helemaal naar jouw smaak op.

Goed meten

Het is wel belangrijk dat je de ruimte waar je nieuwe tweedehands binnendeur gaat aanbrengen goed opmeet. Want je wil natuurlijk wel dat de deur goed past en sluit. Overigens geldt het ‘meten is weten’-principe ook voor andere tweedehands bouwmaterialen. Denk hierbij aan raamkozijnen, vloerpanelen en dergelijke. Vooral wanneer je de gebruikte bouwmaterialen op een al bestaande plek gaat gebruiken, is dat heel belangrijk. Bouw je helemaal opnieuw? Dan kun je de ruimte voor de binnendeur naar je eigen hand zetten tijdens het bouwen.

Verbouw duurzaam

Heb je verbouwplannen of bouwplannen thuis of op de zaak? Kies dan voor de duurzame methode en ga op zoek naar de meest mooie, karaktervolle tweedehands bouwmaterialen van een circulaire bouwmarkt. Dat kost minder en levert heel veel op qua duurzaamheid.

Circulair verbouwen met tweedehands bouwmaterialen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap