Home / Woningbouw Blog / Maak jouw huis duurzaam met een warmtepomp

Maak jouw huis duurzaam met een warmtepomp

Maak jouw huis duurzaam met een warmtepomp

Wil je jouw huishouden gebruik laten maken van duurzame energie door middel van een warmtepomp? Dan wil je het liefste zoveel mogelijk weten, zodat je de juiste keuze kunt maken. Voordat je een warmtepomp van Greenchoice aanschaft, krijg je alle kennis die je nodig hebt en word je daarbij ook nog gewezen op alle voordelen die jouw aankoop met zich meebrengen. En dit zijn er nogal wat.

Investeer in een warmtepomp voor een duurzame toekomst

Een warmtepomp kan bijdragen aan een warm huis, zonder dat je hiervoor gas hoeft te gebruiken. Deze hybride pomp haalt namelijk de warmte uit de buitenlucht, waarbij minder CO2-uitstoot wordt gegeneraliseerd en je kunt besparen op jouw gasrekening. Hierdoor gaan jouw jaarlijkse energiekosten flink naar beneden met slechts een enkele investering via Greenchoice. Daarnaast kun je genieten van fiscale regelingen, waaronder de subsidie van maar liefst 1700 euro die je via de overheid aan kunt vragen. Zo heb je een duurzame woning en kun je er ook nog mee verdienen.

Een beter milieu door minder uitstoot 

Het is daarom goed om naar de voordelen van de hybride warmtepomp te kijken. Als eerste is het de warmte die je kunt realiseren in jouw woning zonder jouw CV-ketel hiervoor te gebruiken. Je hebt een duurzame oplossing, waarbij minder uitstoot plaatsvindt. Niet alleen heb je een verwarmde woning, ook draag je bij aan een beter milieu. Het beste daarbij is dat je nooit meer een hoge energierekening gaat ontvangen van jouw energieleverancier. Het gas is in feite het duurste aan de rekening en dit breng je naar beneden door middel van de warmtepomp. De kosten worden hierdoor aanzienlijk verminderd, waardoor je aan het einde van het jaar meer geld overhoudt.

Besparen op jouw energierekening

Maar hoeveel verdien je terug door middel van jouw energierekening? Doordat het gas zo duur is bij de energieleveranciers kun je al snel tot 500 euro per jaar terugverdienen aan de warmtepomp. Het is hierbij wel afhankelijk van het stookgedrag en de isolatie van de woning. Wanneer je de gehele isolatie goed hebt, hoeft er ook minder gestookt te worden. Hierdoor verbruik je alleen de warmte die door middel van de pomp opgewekt wordt en kun je jouw gasverbruik bijna nihil houden. Dit houdt ook in dat je de pomp in slechts 6 tot 10 jaar terugverdiend hebt.

Zorg dat jouw woning geschikt is

Hoewel een warmtepomp een goede oplossing is voor het verduurzamen van jouw woning, moet je er wel rekening mee houden dat nog niet iedere woning direct geschikt is voor de plaatsing. Zo moet je in eerste instantie gaan kijken naar de isolatie van de woning. Denk hierbij aan de muren, het dak en de vloer. Ook dubbel glas is van belang voordat de pomp geplaatst wordt. Ook de CV-ketel die in het huis hangt en het bouwjaar van de woning zijn belangrijke uitgangspunten. Er wordt daarom altijd eerst een goede check uitgevoerd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag de subsidie aan voor een lagere prijs

Wanneer je een warmtepomp bij Greenchoice aanschaft, ben je daarbij altijd verzekerd van een lage prijs. Met slechts 2399 euro heb je niet alleen de pomp in huis, maar wordt deze ook geïnstalleerd. Houdt er hierbij wel rekening mee dat er door de subsidie nog een bedrag van 1700 euro vanaf gehaald kan worden. Deze kun je binnen 6 maanden na aankoop terugvragen door jezelf aan te melden op de website van de overheid. Zorg er daarom voor dat je dit snel doet en houd alle documenten bij de hand, zodat je een groot deel van de warmtepomp snel weer op jouw rekening ziet verschijnen.

Maak jouw huis duurzaam met een warmtepomp

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-02-2024 - Hoe verhoog je de waarde van je woning?
Wil je je woning binnenkort verkopen? Dat gaat vast lukken in de huidige woningmarkt, die doorgaans gunstig is voor de verkoper. Zeker als je eerst de waarde van je woning verhoogt. Zo maak je het hui
Lees meer

09-05-2023 - Kozijnen offerte aanvragen
Als u overweegt om uw kozijnen te vervangen, dan is het verstandig om verschillende offertes van kozijnspecialisten te vergelijken. Hiermee kunt u niet alleen geld besparen, maar ook de beste deal vin
Lees meer

20-02-2023 - Hoe kies je de juiste locatie voor het bouwen van een huis i
We hebben er allemaal wel eens over gedroomd om ons leven in Nederland achter ons te laten. Lekker de koffers te pakken en de zon op te zoeken. Voor velen zijn Bonaire en Curaçao zijn twee prac
Lees meer

10-11-2022 - Een veilige woning
Bij het onderhouden van een veilige woning komt een heleboel kijken. Zowel binnen als buiten de woning moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Is jouw woning goed beveiligd tegen brand? En
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap