Home / Woningbouw Blog / Hoe verhoog je de waarde van je woning?

Hoe verhoog je de waarde van je woning?

Hoe verhoog je de waarde van je woning?

Wil je je woning binnenkort verkopen? Dat gaat vast lukken in de huidige woningmarkt, die doorgaans gunstig is voor de verkoper. Zeker als je eerst de waarde van je woning verhoogt. Zo maak je het huis immers nog aantrekkelijker voor potentiële kopers. Benieuwd hoe je het aanpakt? Dit zijn onze tips.

Dak

Het opknappen van een dak is vaak een prijzige operatie. Juist daarom vinden veel kopers het fijn als het dak helemaal in orde is, zeker als het starters zijn. Het opknappen van het dak kan de woningwaarde dus absoluut laten stijgen. Kijk hierbij vooral naar de dakbedekking. Pak het meteen op de juiste manier aan, door te werken met kwalitatieve materialen. Je hebt verschillende opties. Werk je bijvoorbeeld met EPDM of bitumen voor de dakbedekking? EPDM gaat zo’n twee keer langer mee, wat dit tot een betere en duurzamere keuze maakt. Dit valt dus zeker in de smaak bij potentiële kopers van de woning. Bij www.epdmxl.nl vind je het benodigde materiaal. Na installatie kan het dak weer jarenlang mee, wat absoluut een paradepaardje kan zijn bij de verkoop. En als je toch zelf besluit om nog langer in het huis te blijven wonen, komt het net zo goed van pas.

Keuken

Naar de keuken wordt absoluut gekeken door potentiële kopers. In veel huizen is nog een oude keuken te vinden. Je hebt dus al gauw een voorsprong als je juist een nieuwe keuken plaatst. Hierbij is het wel slim om een basic stijl aan te houden, met een minimalistische inrichting. Zo valt de keuken namelijk bij zoveel mogelijk mensen in de smaak. Eventuele extra’s kan men dan zelf nog toevoegen. Een moderne, goed uitgeruste keuken kan de waarde aanzienlijk verhogen. Overweeg het vervangen van oude apparaten, het vernieuwen van het aanrechtblad en het upgraden van de kasten. Plaats alvast zoveel mogelijk apparatuur in de keuken, van ingebouwde koelkast tot vaatwasser – mét een goed energielabel natuurlijk.

Badkamer

Naast de keuken kun je ook zeker de badkamer van de woning opknappen om de waarde te laten stijgen. Een luxe badkamer kan de aantrekkingskracht van je huis namelijk direct vergroten. Vervang een oude douchecabine met een moderne inloopdouche. Of vervang de wastafel voor een eigentijds exemplaar. Is het een ruime badkamer? Dan kun je denken aan de plaatsing van een vrijstaand bad, als ware eyecatcher. Of knap juist de tegels op, als deze er oud of onfris uitzien.

Isolatie en energiebesparing

Isoleer de woning om de waarde te laten stijgen. Investeer op die manier in energiezuinige verbeteringen, zoals dubbel glas en geïsoleerde muren. Hier zijn kopers namelijk steeds vaker naar op zoek. Je kunt meteen aan meer energiezuinige oplossingen denken, zoals een moderne verwarmingsinstallatie. Dit telt absoluut mee. Voeg daarnaast smart home functies toe, zoals slimme thermostaten, beveiligingssystemen of verlichting. Dit kan de aantrekkingskracht van je huis vergroten, vooral bij kopers die geïnteresseerd zijn in moderne voorzieningen.

Zonnepanelen

Ook zonnepanelen op het dak zijn meer dan welkom. Veel kopers kijken hier zelfs direct naar, al bij het eerste moment dat het huis voorbij komt. Dit kun je direct combineren met het opknappen van het dak, zoals we hierboven bespreken.

Vloeren en muren

Tot slot: knap de vloeren en muren van de woning op. Zeker als er sprake is van slijtage. Dit kan anders immers een afknapper zijn voor potentiële kopers – en dat wil je voorkomen. Overweeg hardhout, laminaat of tegels voor een moderne uitstraling. Het is ook maar net wat er bij een bepaalde ruimte past. Een frisse laag verf, zowel binnen als buiten, kan een woning er als nieuw uit laten zien. Overweeg ook meteen gevelreiniging, om het exterieur op te frissen. Een goede eerste indruk is immers belangrijk!

Het verhogen van de waarde van je woning kan op verschillende manieren worden bereikt, variërend van kleine verbeteringen tot grotere renovaties. Als je het slim aanpakt, is het de investering al gauw waard.

Hoe verhoog je de waarde van je woning?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

09-05-2023 - Kozijnen offerte aanvragen
Als u overweegt om uw kozijnen te vervangen, dan is het verstandig om verschillende offertes van kozijnspecialisten te vergelijken. Hiermee kunt u niet alleen geld besparen, maar ook de beste deal vin
Lees meer

20-02-2023 - Hoe kies je de juiste locatie voor het bouwen van een huis i
We hebben er allemaal wel eens over gedroomd om ons leven in Nederland achter ons te laten. Lekker de koffers te pakken en de zon op te zoeken. Voor velen zijn Bonaire en Curaçao zijn twee prac
Lees meer

10-11-2022 - Een veilige woning
Bij het onderhouden van een veilige woning komt een heleboel kijken. Zowel binnen als buiten de woning moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Is jouw woning goed beveiligd tegen brand? En
Lees meer

29-01-2020 - Verduurzamen met het hele bedrijf
Kleine duurzame maatregelen kunnen grote positieve gevolgen hebben. Dit geldt zeker wanneer je ervoor kiest om als geheel bedrijf te verduurzamen. Het gaat dan om grote gebouwen, meerdere mensen en da
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap