Home / Woningbouw Blog / Verduurzamen met het hele bedrijf

Verduurzamen met het hele bedrijf

Verduurzamen met het hele bedrijf

Kleine duurzame maatregelen kunnen grote positieve gevolgen hebben. Dit geldt zeker wanneer je ervoor kiest om als geheel bedrijf te verduurzamen. Het gaat dan om grote gebouwen, meerdere mensen en daardoor grotere effecten.

Als bedrijf straal je op die manier uit dat je met duurzaamheid bezig bent en heb je tegelijkertijd ook een significante impact. Om deze impact ook daadwerkelijk te hebben, zijn hier 5 manieren waarop je met het hele bedrijf kan verduurzamen. Mocht je hierna nog verder willen verduurzamen, dan vind je hier nog eens 20 milieuvriendelijke tips.

1: Aanschaf van A-label producten

In een bedrijf is vaak een grote hoeveelheid apparatuur aanwezig. Denk hierbij aan computers, ventilatoren, lampen en koelkasten. Oude lampen vervangen door LED-verlichting levert bijvoorbeeld al een serieuze besparing op. Daarnaast is een A++ koelkast vele malen energiezuiniger dan een verouderde koelkast met een D-label. Zulke kleine investeringen hebben op de lange termijn een positief duurzaam effect.

2: Thermostaat een graadje lager

Met het oog op duurzaamheid is energiebesparing in welke vorm dan ook een duidelijke maatregel. De thermostaat permanent een graadje lager zetten, is effectiever dan menig individu in de eerste plaats denkt. En het is ook heel simpel in te voeren. Als iedereen met elkaar afstemt dat je je allemaal iets warmer kleedt, dan heeft niemand er verder last van.

Tip: overweeg een slimme thermostaat. Op lange termijn bespaart dit heel veel.

Verduurzamen met het hele bedrijf

3: Nooit meer stand-by

Computers of andere apparatuur op stand-by laten staan is een van de grootste energievreters binnen bedrijven. Het is in de meeste gevallen ook uiterst onnodig. Hier ligt daardoor een grote kans om met een vrij makkelijke maatregel als bedrijf te verduurzamen. Nooit meer op stand-by.

4: Verbeterde isolatie

Op het gebied van isolatie is bijna altijd wel winst te behalen. Of het nu het dak, de muren, de vloer, de leidingen of de ramen betreft, de isolatie kan haast altijd beter. Ook dit is een redelijk simpele en betrekkelijk kleine investering die een heel energiezuinig effect heeft.

5: Duurzame relaties onderhouden

Een duidelijke stap in de juiste richting is om zoveel mogelijk in zee te gaan met duurzame bedrijven. Denk hierbij aan duurzame materialen, duurzame banken en duurzame bedrijfsauto’s. Alles wat het bedrijf nodig heeft, kan wel door een relevant duurzaam bedrijf geleverd worden.

Verduurzamen met het hele bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-02-2024 - Hoe verhoog je de waarde van je woning?
Wil je je woning binnenkort verkopen? Dat gaat vast lukken in de huidige woningmarkt, die doorgaans gunstig is voor de verkoper. Zeker als je eerst de waarde van je woning verhoogt. Zo maak je het hui
Lees meer

09-05-2023 - Kozijnen offerte aanvragen
Als u overweegt om uw kozijnen te vervangen, dan is het verstandig om verschillende offertes van kozijnspecialisten te vergelijken. Hiermee kunt u niet alleen geld besparen, maar ook de beste deal vin
Lees meer

20-02-2023 - Hoe kies je de juiste locatie voor het bouwen van een huis i
We hebben er allemaal wel eens over gedroomd om ons leven in Nederland achter ons te laten. Lekker de koffers te pakken en de zon op te zoeken. Voor velen zijn Bonaire en Curaçao zijn twee prac
Lees meer

10-11-2022 - Een veilige woning
Bij het onderhouden van een veilige woning komt een heleboel kijken. Zowel binnen als buiten de woning moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Is jouw woning goed beveiligd tegen brand? En
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap