Home / Woningbouw Blog / Een veilige woning

Een veilige woning

Een veilige woning

Bij het onderhouden van een veilige woning komt een heleboel kijken. Zowel binnen als buiten de woning moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Is jouw woning goed beveiligd tegen brand? En hoe zit het met de bescherming tegen inbraak? Je kunt zelf een check uitvoeren om erachter te komen hoe het zit met de veiligheid van jouw woning.

Inbraakbeveiliging

Goede beveiliging begint al buiten het huis. Zijn jouw sloten recentelijk vernieuwd? En heb je deze door een professional laten plaatsen? Alleen dan weet je zeker dat je er zelf alles aan heeft gedaan om inbrekers buiten de deur te houden. Let ook op het Politiekeurmerk veilig wonen. Dit keurmerk heeft betrekking op enkel de beste beveiligingsmechanismen zoals de beste sloten en extra beveiliging zoals kerntrekbeveiliging. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van de meest gebruikte inbraakmethoden. Op die manier kun je inspelen op de technieken van inbrekers en je huis dus nog beter beveiligen. Regel ook goede sloten op je ramen, want inbrekers komen niet alleen via de deur naar binnen.

Repareer oude materialen

Een verouderd huis laat vaak te wensen over. Verouderde materialen gaan sneller kapot waarna het belangrijk is om deze te vervangen. Daarom kun je het beste gelijk materialen vervangen wanneer je merkt dat ze verouderd zijn en jouw woning dus niet veiliger maken. Heeft het hard gestormd en zijn jouw dakpannen beschadigd? Dan is het belangrijk om ook deze gelijk te vervangen en op de juiste wijze terug te laten plaatsen.

Brandveiligheid

Ook is het belangrijk je woning te beveiligen tegen brand. Mocht er toch onverhoopt een brandje ontstaan, is het fijn als je op de hoogte wordt gebracht door een goed werkend brandalarm. Zorg er dus voor dat je in iedere ruimte een brandalarm heeft hangen dat goed werkt. Hang deze niet boven een verwarmingstoestel en ook niet in de buurt van een vaatwasser of kooktoestel of in de badkamer. Indien er een kachel of openhaard aanwezig is, is ook een goede rookgasafvoer van cruciaal belang. Andere tips die jou kunnen helpen zijn bijvoorbeeld het uitschakelen van apparaten in plaats van ze op stand-by te zetten, en kies er ook niet voor om elektriciteitssnoeren eindeloos te verlengen met verlengblokken.

Legionella

Een veilige woning is ook bestand tegen de gevaarlijk bacterie legionella. Wanneer het water lange tijd niet doorstroomt in de leidingen, kan de bacterie zich vermenigvuldigen. Het drinken van dit water is niet gevaarlijk, maar het inademen van kleine waterdruppeltjes maakt de bacterie zo gevaarlijk. Bij 37 graden celsius is de bacterie op de ideale plek, maar ze sterven af bij temperaturen boven de 55 graden celsius. Stel jouw warmwatertoestel dus af op minimaal 60 graden celsius.

Blijf controleren

Blijf je eigen woning in de gaten houden en zorg ervoor dat kapotte of verouderde materialen zo snel mogelijk vervangen worden. Let erop dat je woning geen makkelijk doelwit is voor inbrekers en probeer goed op te letten dat je woning niet gevoelig is voor brandgevaar. Check alle installaties en zorg dat je het water regelmatig goed laat doorlopen. Zo ben je goed voorbereid op alle tegenslagen en kan jouw woning alles aan.

Een veilige woning

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-02-2024 - Hoe verhoog je de waarde van je woning?
Wil je je woning binnenkort verkopen? Dat gaat vast lukken in de huidige woningmarkt, die doorgaans gunstig is voor de verkoper. Zeker als je eerst de waarde van je woning verhoogt. Zo maak je het hui
Lees meer

09-05-2023 - Kozijnen offerte aanvragen
Als u overweegt om uw kozijnen te vervangen, dan is het verstandig om verschillende offertes van kozijnspecialisten te vergelijken. Hiermee kunt u niet alleen geld besparen, maar ook de beste deal vin
Lees meer

20-02-2023 - Hoe kies je de juiste locatie voor het bouwen van een huis i
We hebben er allemaal wel eens over gedroomd om ons leven in Nederland achter ons te laten. Lekker de koffers te pakken en de zon op te zoeken. Voor velen zijn Bonaire en Curaçao zijn twee prac
Lees meer

29-01-2020 - Verduurzamen met het hele bedrijf
Kleine duurzame maatregelen kunnen grote positieve gevolgen hebben. Dit geldt zeker wanneer je ervoor kiest om als geheel bedrijf te verduurzamen. Het gaat dan om grote gebouwen, meerdere mensen en da
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap