Home / Camera kopen Blog / SJCAM SJ6 Legend

SJCAM SJ6 Legend

Een nieuwe sportcamera topper van SJCAM

Bij Opticam voor € 159,00 inclusief gratis SJCAM camera tas ( zolang de voorraad strekt )

 

 

De SJCAM SJ6 legend camera is bij Opticam leverbaar in 2 kleuren, zwart en zilver.

SJCAM is het gelukt om de camera kleiner te maken dan de al bekende SJ4 en 5000 serie terwijl er een aantal leuke opties zijn toegevoegd. Net als bijGoPro heeft men een lcd schermpje aan de voorzijde zodat je in 1 oogopslag kunt zien wat de instellingen zijn. Daarnaast is de camera voorzien van een aanraakscherm in full color en 2"groot.  Men heeft hiermee een camera geproduceerd die er goed uitziet en met de waterdichte kast tot wel 30 meter diepte kan duiken.

Compleet: Zoals we van SJCAM gewend zijn is de camera voorzien van voldoende accessoires om hem meteen te kunnen gebruiken. Bij het nakijken van de camera zien we meteen dat er iets eigenaardigs is met de klik mount onder aan de waterdichte kast.Deze is nieuw ontworpen waardoor deze niet in de in grote hoeveelheden beschikbare GoPro schuif mounts past. SJCAM geeft aan met een hele nieuwe range aan originele accessoires te zullen komen. Ik weet niet of dit slim is. Gelukkig kun je aan de waterdichte kast gewoon de GoPro compatibel klik schuif mount bevestigen waardoor alles weer te gebruiken is. 

Bediening;Aan uit zetten gaat door het indrukken van de aan uit knop, niets nieuws dus. Als je de camera dan niet in de waterdichte kast hebt kun je gebruik maken van het touchscreen om de camera in te stellen naar wens. En die opties zijn legio. Verschillende video formaten, RAW foto's, ISO waardes, Anti bollings effect bij groothoek opnames en een nederlandse menu taal is in te stellen. De meeste functies zijn overgenomen van de SJ4 en 5000 serie. Natuurlijk is daar ook WiFi en Gyro stabilisatie aan toegevoegd. Omdat de camera ook een dashcam functie heeft is hij dus zeer veelzijdig. Naast de bediening via de App en op het toestel zelf is er ook een afstandbediening leverbaar in de vorm van een polshorloge, switchen tussen video en foto, opname starten en stoppen zijn de belangrijkste mogelijkheden.     

Energieverbruik SJ6

Omdat de Legend voorzien is van WiFi, 2 schermpjes, een optionele afstanbediening en zelfs 4K kan opnemen is het energie verbruik hoog met al deze opties aan. Een nieuwe accu die opnemen op Full HD tot ongeveer 80 minuten moet garanderen is ontwikkeld maar niet uitwisselbaar met de SJ7 of de oudere modellen. Ik zou meteen een extra accu kopen al dan niet met een leverbare acculader. Want als je alle opties gebruikt verwacht ik dat accu duur misschien maar 50 - 60 minuten zal zijn en dan ben ik optimistisch. HD, Full HD, 2K en 4K opnemen is mogelijk waarbij aangetekend moet worden dat 4K geinterpoleerd is. Omdat 2 en 4K opnames veel opslag capaciteit nodig hebben kun je volgens de fabrikant tot wel 128GB micro-sd kaarten gebruiken. 32 Gb kaarten en 64 GB kaarten in ieder geval en 128 GB met enkele geselcteerde merken. Ik test het nog wel uit met welke merken. Zorg er wel voor dat je een snelle kaart gebruikt want hoge resolutie beteknd veel data en dus is die overdracht snelheid echt van belang. We komen later terug op de beeld kwaliteit maar voor als nog kan de camera ons wel bekoren. Of het een legende zal worden zal de toekomst uit wijzen.Met het uiterlijk, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de vele bedieningsopties zijn alle voorwaarden aanwezig om het een succes nummer te laten worden.

Kijk daarom eens op onze webshop voor actuele prijzen en aanbiedingen.

SJCAM SJ6 Legend

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

06-01-2017 - Digitaal camerasignaal met analoge kabels
Hikt u tegen de aanschaf van een compleet nieuw camerasysteem aan? Is de bewakingscamera dat nu hangt in uw magazijn of kantoor nog maar een paar jaar oud en wilt u niet opnieuw de investering doen? R
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap