Home / Computer Blog / Profiteer van de voordelen van een hardware opkoper

Profiteer van de voordelen van een hardware opkoper

Profiteer van de voordelen van een hardware opkoper

Ieder bedrijf krijgt ermee te maken. Oude hardware die vervangen moet worden voor nieuwe hardware. Maar wat doet u met de oude hardware? Daar staat immers data opgeslagen die gevoelig kunnen zijn betreffende bedrijfsgegevens. Het is dan ook zaak om de hardware veilig af te voeren om vervolgens de data specialistisch te laten verwijderen. Hardware opkopen biedt de helpende hand voor bedrijven die voor zekerheid gaan. 

Voor een specialistische afvoer

U heeft besloten om de afvoer van uw oude hardware uit te besteden aan een hardware opkoper. Een goede keuze om datalekken te voorkomen. Wel is het advies goed te onderzoeken welke aanbieder u de meeste betrouwbaarheid geeft voor het goed uitvoeren van de taak. Neem bijvoorbeeld CTC, al sinds 2004 dé specialist op het gebied van datacenter ontmanteling, dataverwijdering en computer recycling. Dit geeft u een veilig gevoel als het gaat om de afvoer van uw oude hardware. 

Ontvang restwaarde van oude hardware

Naast de veiligheid en betrouwbaarheid van een hardware opkoper profiteert u ook financieel van de afvoer van oude hardware. Oude hardware bevat namelijk nog restwaarde die u bij afvoer nog ontvangt. Middels een vrijblijvende waardebepaling krijgt u een helder overzicht van de restwaarde. Na akkoord haalt de hardware opkoper de IT-apparatuur bij u op en verzorgt een veilige en betrouwbare afvoer. Hierna wordt de data deskundig en veilig verwijderd en kan het product weer op de markt gebracht worden, wat weer bijdraagt aan de recycling van oude hardware. 

Ter voorkoming van datalekken

Het is al meerdere keren aangehaald in dit artikel, maar dat is niet voor niks. Het lekken van data van uw organisatie of van klanten kan veel imagoschade opleveren en kan ook uw concurrentiepositie benadelen. Daarnaast heeft u als bedrijf zijnde te voldoen aan verschillende wetgevingen waaronder bijvoorbeeld de AVG. AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is er om ervoor te zorgen dat bedrijven zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. Een overtreding van deze wetgeving kan u forse boetes opleveren. Dat tezamen met de mogelijke imagoschade wilt u natuurlijk voorkomen. 

Milieuvriendelijke afvoer 

Heeft u een eigen bedrijf? Dan weet u het belang van duurzaam ondernemen. Het afvoeren van oude hardware hoort hier ook bij. Een hardware opkoper is er ook voor recycling van oude hardware apparatuur. De doelstelling is vaak om een hardware device een tweede, of soms zelfs een derde leven te geven. Indien dit niet mogelijk is, worden de verschillende onderdelen van de hardware ontmanteld en gerecycled. Met behulp van WEEELABEX gecertificeerde verwerkers worden alle materialen gescheiden en tot secundaire grondstoffen zoals ijzer, koper, goud, zilver en palladium teruggebracht. 

Kies voor de expertise van een hardware opkoper

Zoals u ziet biedt het hardware opkopen een groot aantal voordelen voor uw onderneming. Zo geeft u de veiligheid wanneer het gaat om gegevensvernietiging ter voorkoming van datalekken. Daarnaast ontvangt u vaak een aantrekkelijke restwaarde voor gebruikte IT- apparatuur. En ook voor het imago van uw bedrijf is het een goede zet als het gaat om verantwoord en duurzaam ondernemen. Dit omdat de gebruikte hardware vaak nog een tweede of zelfs derde leven krijgt. Zo kan zelfs de afvoer van oude hardware u nog positieve branding opleveren.

Profiteer van de voordelen van een hardware opkoper

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

04-07-2023 - Refurbished pc: Een betaalbare en duurzame keuze
Inleiding In een wereld waar technologie voortdurend evolueert, kan het een uitdaging zijn om bij te blijven met de nieuwste apparaten. Gelukkig is er een alternatief dat zowel betaalbaar als duurz
Lees meer

11-02-2022 - De verschillen tussen een reguliere en game pc uitgelegd
Ben jij benieuwd waarom je als fanatieke gamer beter een echte game pc kunt aanschaffen in plaats van een normale pc? In dit artikel staan drie belangrijke punten opgesomd waarin deze twee van elkaar
Lees meer

22-02-2021 - Kant en klare Synology NAS
https://www.mst-ict.nl/blog/synology-nas-installeren-voor-dummies/ NAS Installeren Het installeren van het apparaat gebeurd vooraf. Het product wordt voorbereidt om bij u thuis jarenlang te werken.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap