Home / Computer Blog / Wat is een refurbished laptop?

Wat is een refurbished laptop?

Wat is een refurbished laptop?

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Waar mensen voorheen zonder na te denken gloednieuwe producten kopen, is een groeiend aantal mensen zich vandaag de dag bewuster van het milieu en willen steeds meer mensen hun steentje bijdragen aan een groene wereld. Het hergebruiken van spullen neemt daardoor toe aan populariteit. Dit geldt niet alleen voor dingen als kleding, maar bijvoorbeeld ook voor elektronica. Heb je een nieuwe laptop nodig? Denk dan eens aan een refurbished laptop.

Een refurbished laptop

Een refurbished laptop is een gereviseerde laptop. Dit wil zeggen dat een oude laptop wordt hergebruikt, met de nodige aanpassingen. De laptops worden gecontroleerd, geüpgraded en geassembleerd. Dankzij enkele technische updates neemt het vermogen van de laptops toe. Bovendien worden ze voorzien van een nieuw geheugen. Alle updates zorgen ervoor dat de laptops precies voldoen aan de huidige standaarden en daardoor niet onderdoen aan nieuwe laptops.

Zelf je laptop samenstellen

Refurbished laptops zijn beschikbaar in verschillende standaardmodellen. Zo kun je een refurbished game laptop of huis-tuin-en-keuken laptop kopen. Ook zijn laptops voor videobewerking beschikbaar.

Je kunt zelf ook je refurbished laptop samenstellen. Zo kun je zelf het werkgeheugen, de opslag, de processoren of het beeldscherm kiezen. Hierbij krijg je advies van professionals. Het is belangrijk om het doel van de laptop te weten. Aan de hand hiervan kun je beslissen welke onderdelen en hoeveelheden je nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van een refurbished laptop?

Hoewel veel mensen nog niet zo bekend zijn met refurbished laptops, bieden deze laptops veel voordelen. Zoals al benoemd is het hergebruiken van een laptop beter voor het milieu dan wanneer er steeds nieuwe laptops worden bijgemaakt. Aan oude laptops kan vaak nog gesleuteld worden, waardoor deze weer zo goed als nieuw is.

Een refurbished laptop is bovendien goedkoper dan een nieuwe laptop. Dit is vooral fijn voor mensen met een laag budget. De bedragen kunnen beduidend lager liggen dan die van een nieuwe laptop. Neem dus zeker een kijkje naar de refurbished laptops en overweeg er een te kopen.

Een refurbished laptop is net als een nieuwe laptop voorzien van een garantie. Bij Remarkt krijg je standaard een garantie van 1 jaar, die je kunt uitbreiden naar een garantie van 3 jaar. Je loopt dus net zo weinig risico als wanneer je een nieuwe laptop koopt.

Waarop letten bij het kopen van een refurbished laptop?

Er zijn veel verschillende refurbished laptops te koop. Het kan daarom lastig zijn om te bepalen welke het meest geschikt is. Het belangrijkste is dat je goed op een rijtje hebt voor welke doeleinden je de laptop wilt gebruiken. Is deze bedoeld om te gamen, te werken, te studeren of gebruik je de laptop maar af en toe?

Er bestaan verschillende levels van de laptops: basis level, medium level, medium-high level en high level. Het basis level is bedoeld om e-mails te ontvangen en te versturen en om internet te gebruiken. Deze laptop is alleen geschikt voor standaardprogramma's. Als je bijvoorbeeld foto’s wilt bewerken, zul je al verder moeten kijken naar het medium level. Voor videobewerking is een medium-high level vereist. Voor degenen die de laptop willen gebruiken voor 3D gaming, volstaat alleen een high level laptop.

Wat is een refurbished laptop?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-05-2023 - Een nieuwe laptop, aan welke eisen moet deze voor je werk vo
Een nieuwe laptop kopen is niet altijd gemakkelijk. Er zijn namelijk verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. De laptops zijn verkrijgbaar in allerlei maten en prijsklassen. Welke laptop voor jou
Lees meer

11-04-2022 - De zakelijke laptop modellen van HP uitgelicht
In de zoektocht voor een geschikte laptop voor jezelf als ondernemer of voor je personeel, zul je al snel merken dat het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Als je opzoekt bent naar een zakel
Lees meer

24-01-2019 - Excel
Sinds de opkomst van Excel in de MS Office suite, is Excel nog steeds populier. De behoefte aan scholing hierin blijft groot. Bedrijven sturen vaak medewerkers op cursus. Deze medewerkers gebruiken Ex
Lees meer

02-03-2018 - Macbook opladers van goede kwaliteit
Heb jij een Macbook en ben je op zoek naar een goede oplader? Bij ons vind je voor iedere Macbook de juiste oplader. Het is wel prettig als je snel bij je bestanden kunt en je een apparaat ook op kunt
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap