Home / Laptop Blog / Een nieuwe laptop, aan welke eisen moet deze voor je werk voldoen?

Een nieuwe laptop, aan welke eisen moet deze voor je werk voldoen?

Een nieuwe laptop, aan welke eisen moet deze voor je werk voldoen?

Een nieuwe laptop kopen is niet altijd gemakkelijk. Er zijn namelijk verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. De laptops zijn verkrijgbaar in allerlei maten en prijsklassen. Welke laptop voor jou het beste is, is afhankelijk van een aantal factoren. Een van die factoren kan bijvoorbeeld het budget zijn. Een andere belangrijke rol die kan meespelen bij het kiezen van je nieuwe laptop is waarvoor je de laptop wilt gebruiken. In dit artikel leggen we je uit waar je op zou kunnen letten bij het kiezen van een nieuwe laptop. 

Een nieuwe laptop, aan welke eisen moet deze voor je werk voldoen?

Het besturingssysteem van de laptop

Het besturingssysteem stuurt de hele computer aan. Er zijn drie besturingssystemen waaruit je kunt kiezen. 

  • Microsoft Windows
  • Chrome OS (Chromebook)
  • MacOS (Macbook)

De meeste laptops zijn voorzien van het Microsoft Windows besturingssysteem. Als je met dit besturingssysteem al hebt gewerkt is dat de keuze die je snel weer zult maken. Je hebt ook meer keuze uit laptops wanneer je kiest voor Microsoft Windows. Wil je liever werken met een ander besturingssysteem dan zou je kunnen kiezen voor een Apple Macbook of een Chromebook. 

De Macbook is een duurdere laptop maar is uiterst geschikt voor foto en videobewerking. Daarbij is de Macbook gebruiksvriendelijk. Zoek je een laptop waarmee je alleen wilt internetten, documenten typen of e-mails versturen dan is de Chromebook een goede keuze. Heb je een laptop nodig voor je werk of studie, dan is het Microsoft Windows besturingssysteem voor jou de beste keuze. Met dit besturingssysteem wordt het meest gewerkt op laptops.

Waarom heb je een nieuwe laptop nodig?

Als je een nieuwe laptop gaat kopen is het belangrijk om te weten waarvoor je deze nodig hebt. Iedereen gebruikt een laptop namelijk anders. De een heeft een laptop nodig voor zijn studie of werk en de andere wil erop gamen. Sommige mensen willen creatief bezig zijn op de laptop door bezig te zijn met foto en videobewerking. 

Voordat je de keuze maakt van een laptop is het belangrijk om hier goed over na te denken. Als je de laptop nodig hebt voor je werk, studie, foto of videobewerking dan heb je een groter geheugen of processor nodig. Wil je alleen tekstverwerken, e-mailen of internetten dan kun je iedere laptop kiezen.

Een laptop voor je werk

Als je een laptop zoekt voor je werk is het belangrijk dat je kiest voor een die net iets meer kan dan een gewone basislaptop. Alles gaat dan soepeler. Vooral als je veel gebruik moet maken voor je werk kan dit handig zijn. Werk je veel met Microsoft Word of Excel dan is een Core i5 processor het beste. 

Een snellere processor is prettig wanneer je werkt met Excel. Een laptop voor je werk heeft minimaal 8GB aan werkgeheugen en een SSD met 256 GB-opslagruimte. Het formaat kan ook een belangrijke rol spelen. Als je veel onderweg bent voor je werk is een kleinere laptop handiger om mee te nemen omdat deze niet te zwaar zijn.

Een nieuwe laptop, aan welke eisen moet deze voor je werk voldoen?

Als je gebruik maakt van zwaardere programma’s zoals Photoshop voor je werk dan kom je sneller terecht bij de grotere laptops. De grote exemplaren zijn voorzien van hardware met meer kracht en die nodig is voor een programma zoals Photoshop. De opslagruimte is belangrijk voor een laptop voor je werk. Met een opslaggeheugen van 128 tot 512 GB heb je meer als voldoende op je laptop.

Let erop welke aansluitingen je nodig hebt 

De aansluitingen en verbindingen kunnen een factor zijn bij de aankoop van een laptop. Je gebruikt namelijk naast de laptop andere apparaten die digitaal zijn. Je wilt de apparaten kunnen koppelen aan de laptop. Het is dan belangrijk om te weten welke aansluitingen je nodig hebt. Je kiest dan voor een laptop die de gewenste aansluitingen heeft. 

Voor een losse muis of toetsenbord zul je meerdere USB-aansluitingen nodig hebben. Je gaat dan op zoek naar een laptop met meerdere USB-aansluitingen. Ben je van plan om een extern scherm aan te sluiten op je laptop? Het beste kun je dan kiezen voor een laptop met een aansluiting voor HDMI. 

Als je een wifi-netwerk hebt die niet altijd betrouwbaar is, dan kan een laptop met een goede netwerkaansluiting handig zijn voor je werk. Je hebt dan de mogelijkheid om de laptop op je internetrouter aan te sluiten met een kabel.

De accucapaciteit van een laptop

Als je een laptop voor je werk veel moet meenemen dan is een hoge accucapaciteit nodig. Deze bepalen de levensduur en het grootste gedeelte van het vermogen van de laptop. Hoe hoger de waarde is in mAh of WH, hoe langer zal de accu voorzien zijn van stroom. Dat zou dan betekenen dat je langer de laptop kunt gebruiken zonder een oplader. Dat is handig wanneer je onderweg bent omdat je langer gebruik kunt maken van je laptop.

De beveiliging van de nieuwe laptop 

Een laptop die je nodig hebt voor je werk heeft een goede beveiliging nodig. Er zullen belangrijke documenten worden opgeslagen op je nieuwe laptop. Je hebt dan een beveiliging nodig die voldoet aan de hoogste eisen. Je wilt namelijk niet hebben dat de gegevens van je werk op straat komen te liggen. Bijvoorbeeld omdat je laptop is gestolen of door hackers.

Gebruik je de laptop zakelijk dan is een Trusted Platform Module handig. Met deze module wordt de hardware op je laptop versleuteld. De gegevens op je laptop zijn dan niet meer te kraken wanneer deze gestolen wordt. Een standaard antivirusprogramma is niet de beste keuze voor een laptop die je nodig hebt voor je werk. Een andere beveiliging die je zou kunnen gebruiken is het biometrisch inloggen op de laptop. 

Dat kan je doen door een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Er kan alleen worden ingelogd met je vingerafdruk of door gezichtsherkenning. Als iemand de laptop zou stelen kan die niet zomaar bij je gegevens omdat diegene niet kan inloggen. Het is belangrijk om een laptop die je gebruikt voor je werk goed te beveiligen zodat documenten die erop staan altijd beschermd zijn.

Een nieuwe laptop, aan welke eisen moet deze voor je werk voldoen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-02-2024 - Wat is een refurbished laptop?
Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Waar mensen voorheen zonder na te denken gloednieuwe producten kopen, is een groeiend aantal mensen zich vandaag de dag bewuster van
Lees meer

11-04-2022 - De zakelijke laptop modellen van HP uitgelicht
In de zoektocht voor een geschikte laptop voor jezelf als ondernemer of voor je personeel, zul je al snel merken dat het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Als je opzoekt bent naar een zakel
Lees meer

24-01-2019 - Excel
Sinds de opkomst van Excel in de MS Office suite, is Excel nog steeds populier. De behoefte aan scholing hierin blijft groot. Bedrijven sturen vaak medewerkers op cursus. Deze medewerkers gebruiken Ex
Lees meer

02-03-2018 - Macbook opladers van goede kwaliteit
Heb jij een Macbook en ben je op zoek naar een goede oplader? Bij ons vind je voor iedere Macbook de juiste oplader. Het is wel prettig als je snel bij je bestanden kunt en je een apparaat ook op kunt
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap