Home / Cv ketel Blog / Belang van tijdig onderhoud van een cv-ketel

Belang van tijdig onderhoud van een cv-ketel

Het tijdig laten onderhouden van de cv-ketel in huis is essentieel om cv-ketelproblemen te voorkomen. Met name in de herfst- en wintermaanden kan het erg vervelend zijn als de cv-ketel het plotseling begeeft. Je moet er immers niet aan denken, dat je bij vorst in een koude woning moet verblijven! Reden genoeg een storing in de cv-ketel zo goed mogelijk tegen te gaan binnen je woning. Een van de manieren om cv-ketelstoringen tegen te gaan, is het regelmatig laten onderhouden van de cv-ketel. Loodgieters raden woningbezitters over het algemeen aan om het onderhoud zeker eens per twee jaar uit te laten voeren. Bij IQ-Duurzaam kunt u een CV ketel onderhoudsabonnement afsluiten waarbij u zelfs jaarlijks onderhoud krijgt.

Waarom is cv-ketelonderhoud zo belangrijk?

CV-ketelonderhoud is belangrijk om een beginnende slijtage aan onderdelen van de cv-ketel in een vroeg stadium op te kunnen merken. Zo kunnen de versleten onderdelen vervangen worden en neemt de kans op een cv-ketelstoring af. De slijtage aan deze cv-ketelonderdelen is aan de buitenzijde van de cv-ketel logischerwijs niet te zien. Een cv-ketelstoring komt zodoende vaak op een onverwachts moment. Ook kunnen er stofhopen tussen de cv-ketelonderdelen zitten, die de werking van deze onderdelen belemmeren. Als gevolg hiervan zal de cv-ketel op een gegeven moment uitvallen.

Mocht het uitvoeren van cv-ketelonderhoud niet meer rendabel zijn, dan kan een loodgieter aanraden om de cv-ketel te laten vervangen. Het vervangen van de cv-ketel wordt het overwegen waard als je bijvoorbeeld meermaals per jaar te maken krijgt met een storing.

Hulp bij een cv-ketelstoring inschakelen

Wanneer je onverhoopt toch met een cv-ketelstoring te maken krijgt, kun je deze in sommige gevallen zelf oplossen. Dit doe je door de cv-ketel te resetten! In de handleiding van je cv-ketel vind je precies hoe het resetten van de cv-ketel in z’n werk gaat. Zorg ervoor dat je deze stappen heel nauwkeurig opvolgt, om een verergering van de cv-ketelstoring tegen te gaan.

Werkt het resetten van de cv-ketel niet? In dat geval kun je een loodgieter inschakelen om de cv-ketelstoring voor je op te laten lossen. Veel loodgietersbedrijven bieden tegenwoordig een spoedservice aan. Deze spoedservice is 24 uur per dag en de hele week door bereikbaar in noodsituaties.

 





Belang van tijdig onderhoud van een cv-ketel

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

03-07-2016 - Wanneer is het tijd voor een cv-check?
Om de werking van uw cv-ketel in huis te kunnen blijven garanderen, is het belangrijk om eens in de zoveel tijd een cv-check uit te laten voeren. Voor het uitvoeren van een cv-check kunt u de hulp van
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap