Home / Cv ketel Blog / Wanneer is het tijd voor een cv-check?

Wanneer is het tijd voor een cv-check?

Wanneer is het tijd voor een cv-check?

Om de werking van uw cv-ketel in huis te kunnen blijven garanderen, is het belangrijk om eens in de zoveel tijd een cv-check uit te laten voeren. Voor het uitvoeren van een cv-check kunt u de hulp van een loodgieter of installateur bij u in de buurt inschakelen. Een loodgieter of installateur hebben doorgaans een ruime expertise in het uitvoeren van cv-checks, waardoor u ervan verzekerd bent dat de cv-ketel het weer een lange tijd goed zal doen. U moet er ook niet aan denken dat uw cv-ketel het begeeft tijdens een koude herfst- of winteravond! Toch wordt het uitvoeren van een cv-check nog regelmatig vergeten door woningbezitters.

Bent u op zoek naar een loodgieter of installateur die u kan helpen bij het uitvoeren van een cv-check? Op internet vindt u verschillende loodgieters die u hierbij kunnen helpen! Zoek bijvoorbeeld eens op 'cv-check Amsterdam', 'cv-check Antwerpen' of een soortgelijke zoekterm om een geschikte loodgieter bij u in de buurt te vinden.

Het belang van een cv-check

Veel woningbezitters kijken niet of nauwelijks om naar de cv-ketel in hun woning. Dit komt mede door het feit dat de cv-ketel vaak enigszins verstopt zit. Wanneer bent u voor het laatst in de buurt van uw cv-ketel geweest? Toch is het erg belangrijk dat u de cv-ketel laat controleren op grote hoeveelheden stof in de ketel en (beginnende) slijtage aan onderdelen. Zeker wanneer u de cv-ketel al enkele jaren niet meer heeft onderhouden, kunnen onderdelen aan vervanging toe zijn. Tijdens het uitvoeren van een cv-check loopt een loodgieter of installateur de volledige cv-ketel na op versleten onderdelen. Waar nodig zal de loodgieter of installateur de versleten onderdelen direct voor u vervangen. De kans dat u na de cv-check nog te maken krijgt met complicaties is minimaal.

Een storing in de cv-ketel verhelpen

Wanneer u te lang wacht met een cv-check of wanneer uw cv-ketel sterk verouderd is, kunt u te maken krijgen met storingen. Hoewel storingen erg vervelend zijn, kunt u deze in sommige gevallen zelf verhelpen. Zoek de storingscode op het display van uw cv-ketel bijvoorbeeld eens op in de handleiding. In sommige gevallen zal het voldoende zijn om de cv-ketel uit te schakelen en opnieuw op te starten.

Mocht het u niet lukken om de storing in de cv-ketel zelf te verhelpen met de handleiding, dan kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. In zo?n situatie kan het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om kapotte onderdelen in de cv-ketel te vervangen.

Overstappen op een combiketel

Zeker in veel oudere woningen wordt momenteel nog regelmatig gebruik gemaakt van een combinatie tussen een losse cv-ketel en een losse boiler. Dit betekent dat u niet alleen een cv-check uit zou moeten voeren, maar ook een controle van de boiler in uw woning. De boiler zorgt namelijk voor de aanvoer van warm water naar de kranen, de douche en eventueel een bad in uw woning. U wilt toch niet zonder warm water komen te zitten? Niet alleen is de kans op storingen met een dergelijke combinatie van twee apparaten groter, ook kost het u meer geld om twee apparaten te onderhouden. Om nog maar niet te spreken over het grotere energieverbruik van deze apparaten!

Een alternatief voor deze combinatie is een zogenaamde combiketel, die de losse apparaten combineert tot één nieuw apparaat. Zo hoeft u voortaan nog maar één cv-check uit te laten voeren, verbruikt u minder energie en is de kans op storingen kleiner. Een loodgieter of installateur kan u meer vertellen over de mogelijkheden die u heeft als u over wilt stappen naar een combiketel. Daarbij kan de loodgieter u direct helpen bij het vervangen van uw huidige apparaten voor een nieuwe combiketel





Wanneer is het tijd voor een cv-check?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

21-03-2018 - Belang van tijdig onderhoud van een cv-ketel
Het tijdig laten onderhouden van de cv-ketel in huis is essentieel om cv-ketelproblemen te voorkomen. Met name in de herfst- en wintermaanden kan het erg vervelend zijn als de cv-ketel het plotseling
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap