Home / Elektrische motor Blog / Waarom een laadpaal bij jou op het bedrijf?

Waarom een laadpaal bij jou op het bedrijf?

Waarom een laadpaal bij jou op het bedrijf?

Rijden er steeds meer elektrische auto’s het parkeerterrein van je bedrijf op? En groeit de behoefte bij medewerkers om tijdens het werk de elektrische auto op te laden? Dan wordt het hoog tijd om de parkeerplaats te voorzien van laadpalen. Zeker nu we in de toekomst meer en meer op elektriciteit gaan rijden, kun je als bedrijf niet achterblijven. Benieuwd naar de voordelen van een laadpaal bij jou op het bedrijf? In deze blog lees je waarom die niet meer kan ontbreken en wat jij er als bedrijf aan hebt.

Meer elektrische auto’s, dus meer laadpalen

Met oog op de toekomst, het milieu en de stijgende gasprijzen willen we langzamerhand meer afstappen van de benzineauto. Onze wegen zetten we meer en meer voort in de elektrische wagen die voor lagere gebruikskosten zorgt. Op de weg zien we dan ook dat het aantal elektrische auto’s fors toeneemt. Meer merken specialiseren zich in de productie hiervan en de aankoop is niet langer alleen weggelegd voor mensen met een hoger inkomen.

Meer elektrische auto’s, dus meer laadpalen

Met de toename van het aantal elektrische auto’s zien we bovendien een toename van het aantal laadpunten. Steeds meer openbare parkeerplaatsen hebben laadpalen die beschikbaar zijn voor een korte laadtijd. En op particuliere opritten zien we steeds vaker een laadpaal staan, zodat mensen thuis hun auto kunnen laden. Het parkeerterrein naast je bedrijfspand is ook een erg belangrijke locatie waar medewerkers hun auto kunnen opladen. Met een laadpaal bij het bedrijf maak je het ze mogelijk om na hun werkdag te vertrekken met een volgeladen auto. Want onder de toenemende bezitters van de elektrische auto zullen ook collega’s van je zitten.

De voordelen van de laadpaal bij het bedrijf

Het laten plaatsen van een aantal laadpalen voor je bedrijf is natuurlijk een investering. Zeker omdat je op voorhand moet bepalen hoeveel je nodig hebt om het aantal auto’s optimaal te kunnen laden. En je moet een keuze maken tussen de verschillende soorten laadpalen die geschikt zijn. Waar de ene laadpaal alleen bedoeld is voor een specifiek merk, zijn andere laadpalen gemaakt om meer elektrische auto’s te kunnen laden. Dus het kost wat voorbereiding voordat je de juiste keuze voor de laadpaal bij het bedrijf kunt maken, maar dan profiteren jij en je medewerkers wel van de volgende voordelen:

  • Wil je een aantal laadpalen bij het bedrijf laten installeren, dan kun je kiezen voor een uitvoering die voor meerdere automerken beschikbaar is. Voordeel hiervan is dat iedere eigenaar zijn elektrische auto kan aansluiten. Om te bepalen welke laadpaal je het best kunt laten plaatsen, laat je je adviseren door een vakkundig specialist.
  • Wanneer je bij aanvang van de werkdag of na een afspraak op een externe locatie op je werk arriveert, heeft de elektrische auto weer energie gebruikt. Hoeveel dat is hangt natuurlijk af van het aantal kilometers en van de vorige laadsessie. Heb je de auto bijvoorbeeld aan de laadpaal thuis aangesloten gehad, dan hoef je die niet per se opnieuw aan te koppelen. Maar is de accu bijna leeg, dan heb je tijdens je werk ruim tijd en gelegenheid om van de laadpaal gebruik te maken. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je collega’s.
  • Op het moment dat meer auto’s over de dag genomen gebruikmaken van de laadpaal, kun je eenvoudig inzien wat de laadtijd en -kosten zijn per auto. De software in de laadpaal biedt de mogelijkheid om alles tot in de detail terug te zien en te berekenen.
  • De kosten voor het laden kun je gemakkelijk terughalen en berekenen. En om die kosten nog verder te drukken, is er de mogelijkheid om de laadpaal aan te sluiten op zonnepanelen. Het opwekken van zonne-energie is voor het bedrijf in meer opzichten voordeliger. Waarom dan niet ook nog de elektrische auto opladen met behulp van deze natuurlijke energiebron?

Een laadpaal bij jou op het bedrijventerrein?

Maken jouw medewerkers al gebruik van een laadpaal op het bedrijf of ben je nog zoekende naar de beste oplossing? Nu je weet waarom je door de enorme toename van het aantal elektrische auto’s niet achter kunt blijven, wordt het hoog tijd te investeren in een goede parkeerplaats vol laadpalen. Na een inventarisatie van wat je nodig hebt en het inwinnen van vakkundige informatie, kun je de volgende stap zetten. Niet langer rijd je weg met een bijna lege accu waarmee je niet zeker weet of je de afstand naar huis kunt overbruggen. En dat geldt natuurlijk ook voor je collega’s die dankbaar gebruikmaken van deze investering.





Waarom een laadpaal bij jou op het bedrijf?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap