Home / Elektronica Blog / Wat is een mediaspeler precies en welke voordelen biedt het gebruik de kijker?

Wat is een mediaspeler precies en welke voordelen biedt het gebruik de kijker?

Wat is een mediaspeler precies en welke voordelen biedt het gebruik de kijker?

Wil je weten hoe je op een plezierige en gemakkelijke wijze kan genieten van films die je van jouw laptop bekijkt op jouw tv? Daarvoor kun je een mediaspeler gebruiken. Met een mediaspeler kun je namelijk films en foto’s bekijken van het internet of vanuit jouw persoonlijke opslag. Je speelt ze gemakkelijk af op jouw tv door aansluiting van de mediaspeler.

Deze mediaspeler verbeterd niet alleen de kwaliteit van de films die je nu op een groter scherm te zien krijgt, maar verhogen ook de sfeer. Zo kun je een eigen theater moment hebben in jouw eigen woning. Een mediaspeler is simpelweg een apparaat welke je toestaat om mediabestanden a te draaien op jouw televisie. Een mediaspeler werkt op zichzelf of door aansluiting op jouw thuisnetwerk. Er zijn erg veel mediaspelers met een internetverbinding.

Deze mediaspelers bieden dan ook weer meer opties bij het gebruik. Zo zal je gebruik kunnen maken van verschillende diensten zoals Netflix en Youtube, maar ook Spotify. Zo heb je toegang tot allerlei soorten media, die je kunt bekijken en/of beluisteren op een groter beeldscherm. Bepaalde mediaspelers hebben zoals eerder aangegeven vaak verschillende functies in vergelijking tot andere mediaspelers.

Welke verschillen zijn er tussen de verschillende mediaspelers die op de markt verkrijgbaar zijn

In de aanschaf van een mediaspeler moet je dus eerst nagaan naar wat voor een soort mediaspeler jij op zoek bent. Je kunt namelijk een mediaspeler kopen die een ingebouwde harde schijf bezitten of juist een mediaspeler kopen welke gene ingebouwde harde schijf bezit. Een mediaspeler die je koopt zonder ingebouwde harde schijf zal mediabestanden van jouw laptop direct streamen naar je tv. Bij het gebruik hiervan moet de laptop gedurende de hele tijd aan staan.

Je kunt bij het gebruik van zo een soort mediaspeler van een USB stick aansluiten op de mediaspeler zelf of een andere harde schijf met een USB aansluiting. Een mediaspeler met een ingebouwde harde schijf maakt dat je los van de mogelijkheid om te streamen ook nog media bestanden kan opslaan op de mediaspeler. Je kunt deze bestanden dan meteen vanaf de mediaspeler zelf af spelen daar ze zich al op de mediaspeler bevinden.

Je hoeft in dit geval geen laptop naast je te hebben, die aan moet blijven staan om de mediaspeler te kunnen gebruiken. Je kunt kiezen tussen mediaspelers die draadloos werken of juist met bedrading werken. Een draadloze mediaspeler zorgt wel voor minder bedrading en kan om die reden een extra voordeel bieden. Als je gebruik wilt maken van het internet bij het bedienen van de mediaspeler, dan moet je kiezen voor een mediaspeler die toegang biedt tot het internet.

Zo kun je gerust genieten van YouTube en bekijk jij alle video’s van jouw favoriete YouTube’er op een groter scherm voor een ultieme kijkerservaring. Voor een aansluiting van de mediaspeler op jouw televisie gebruik je bijna altijd een HDMI kabel.

De meeste mediaspelers komen dus met een HDMI aansluiting, maar je hebt ook genoeg andere mediaspelers met verschillende aansluitingen. Dit komt doordat men soms nog oudere televisies heeft met andere aansluitingen. Een mediaspeler is een simpele manier om jouw gebruik van jouw tv te optimaliseren en een betere ervaring te creëren bij het bekijken van films en video’s.

Wat is een mediaspeler precies en welke voordelen biedt het gebruik de kijker?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

04-10-2019 - Telefoon reparatie, tablet reparatie, laptop reparatie
XXL Mobile Nederland Reparatie & Accessoires Centrum:voor alle reparaties en accessoires van uw mobiele telefoon; tablet en laptop!(Vestigingen in: Meppel; Steenwijk; Kampen;
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap