Home / Financiele instellingen Blog / De voordelen van factoring

De voordelen van factoring

De voordelen van factoring

Het lange wachten op facturen is voor veel ondernemers een doorn in het oog. Veel ondernemers leveren prima werk af, maar moeten vervolgens maandenlang op de uitbetaling wachten. Erg vervelend en op termijn mogelijk zelfs gevaarlijk voor de continuïteit van het bedrijf.

Om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen, heb je snelle uitbetalingen nodig. Veel bedrijven nemen hier echter een loopje mee, waardoor je soms wel 3 maanden op je geld moet wachten. Als je hier graag iets aan wilt doen, is het aan te raden om voor factoring te kiezen.

Bij factoring verstuur je je facturen niet naar je klanten toe, maar naar het factoringbedrijf. Dit bedrijf draagt vervolgens zorg voor een snelle uitbetaling; jij hebt dus snel de beschikking over het geld waar je recht op hebt. Het factoringbedrijf int vervolgens het geld bij je klant.

Weinig kopzorgen

Bij factoring krijg je je geld dus razendsnel uitbetaald. Deze snelle uitbetaling zorgt ervoor dat je minder kopzorgen hebt. Je hoeft je niet af te vragen of en wanneer je klanten je facturen voldoen.

Blijft de uitbetaling van je klant aan het factoringbedrijf uit? Dat is voor jou geen probleem. Je hebt hier geen omkijken naar, aangezien het factoringbedrijf dit risico volledig op zich neemt. Je kunt je alleen afvragen of je in de toekomst nog wel voor zo’n klant wilt werken.

Prima cashflow

Doordat je de bedragen snel uitbetaald krijgt, geniet je van een prima cashflow. Je kunt hierdoor bepaalde investeringen doen, nieuwe voorraad inslaan en je personeel elke maand netjes betalen.

Verder is het ideaal dat je zelf ook aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. Krijg je een flinke factuur van je leverancier binnen? Als je voor factoring kiest, weet je 100% zeker dat je snel aan deze betalingsverplichting kunt voldoen. Mocht je niet voor factoring kiezen, is het altijd maar afwachten wanneer je over het benodigde geld de beschikking hebt. Ook dit zorgt ervoor dat je een stuk minder kopzorgen hebt.

Voor elk bedrijf geschikt

Simpelweg is factoring voor elk bedrijf geschikt. Ben je als zzp’er actief? Dan is factoring voor zzp ideaal voor je. Het midden- en kleinbedrijf kan voor factoring voor mkb kiezen, terwijl ook de grootste bedrijven prima voor factoring kunnen kiezen.

Belangrijk is wel om een goede vergelijking te maken. Vraag bij meerdere factoringbedrijven een offerte op en check goed wat je per factuur moet betalen. Ga ook goed na wat de voorwaarden precies zijn die door het factoringbedrijf gehanteerd worden.

Wel moet je dus even goed rekening met de kosten houden. Over elke factuur die je naar het factoringbedrijf stuurt, moet je kosten betalen. Wil je dit liever niet? Dan kun je ook nog voor American factoring kiezen. Hierbij bepaal je volledig zelf welke facturen je naar het factoringbedrijf stuurt.





De voordelen van factoring

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-09-2023 - Bedrijfsfinanciering: zo regel je dat snel en eenvoudig
Voor je bedrijf heb je in veel gevallen financiering nodig. Om voorraden te kunnen inkopen, voor de aanschaf van gereedschap, machines of kantoorinventaris. Dit geldt voor starters maar ook als je als
Lees meer

10-05-2023 - Private bank kiezen - let op de kosten!
Als iemand het voorrecht heeft over een groter vermogen te beschikken, dan is de behoefte ook groter dat iemand meedenkt en passend advies kan geven. Daarvoor kun je dan terecht bij een private b
Lees meer

10-04-2023 - Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?
Je komt in aanmerking voor een bedrijfshypotheek wanneer je van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan verbouwen of wanneer je een pand wilt kopen. Een bedrijfshypotheek is handig wanneer je niet vol
Lees meer

21-03-2023 - Voordelen van een online betalingssysteem
Het doel van het opzetten van een bedrijf is winst maken. En het hele idee van winst maken is alleen mogelijk als uw bedrijf zijn klanten de mogelijkheid biedt om te betalen. Met de technologische voo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap