Home / Incassobureau Blog / Wat te doen als je niet betaald wordt?

Wat te doen als je niet betaald wordt?

Wat te doen als je niet betaald wordt?

Stel je voor, je stuurt een factuur uit die betaald dient te worden, maar dit blijft uitgesteld worden en je ziet het bedrag niet meer verschijnen. Hoe ga je dan te werk? Er zijn verschillende stappen die je kunt zetten om ervoor te zorgen dat je de verschuldigde kosten snel terug ziet. Een stap die vaker gezet wordt en ook effectief blijkt te zijn, is het inschakelen van een incassobureau. Een incassobureau inschakelen is een duidelijke manier om ervoor te zorgen dat je het geld terugziet zonder dat je weet waar je moet beginnen. De incassobureaus helpen je ver op weg.

Niets kwijt als je niet betaald wordt

Veel incassobureaus werken onder het motto 'No Cure No Pay'. Dit betekent dat jij niets verschuldigd bent aan het incassobureau voordat jij je geld terugziet van de debiteur. Dat wil dus zeggen dat je geen extra geld kwijt bent of dat je een risico neemt waarbij je niet zeker weet of je nog wel uitbetaald gaat worden. Op deze manier wordt het inschakelen van een incassobureau een stuk toegankelijker voor iedere ondernemer waardoor de drempel verlaagd wordt. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om bij dit soort problemen om hulp te vragen.

Uw vordering snel betaald

Dankzij de hulp van menig incassobureau bent u snel geholpen aan het openstaande bedrag zonder dat u daar kosten aan kwijt bent. U ontvangt dankzij de hulp van het incassobureau uw factuurbedrag met daarbij nog rente. De debiteur betaalt dus de kosten.

Hoe gaat u te werk?

Allereerst kies je een incassobureau uit waarbij je een goed gevoel hebt en waarbij je denkt dat ze je goed bij kunnen staan. Je kunt vervolgens je dossier indienen waaruit blijkt dat de factuur niet betaald wordt. Daarna krijg je een persoonlijke behandelaar toegewezen die met jou contact zal houden over het verloop. Hij of zij zal ook het openstaande bedrag bij de debiteur vorderen. Als alles meezit en de factuur betaald wordt, kun je binnen vijf werkdagen het bedrag op de rekening terugzien. De debiteur betaalt dan ook de incassokosten. Zolang de factuur niet betaald wordt, betaal jij ook niets aan het incassobureau.

Gerechtelijke procedure

Mocht de debiteur de factuur niet betalen, dan kan er een gerechtelijke procedure worden ingezet. Dit is echter niet verplicht en deze stap zal het incassobureau enkel ondernemen na uw toestemming. Wanneer deze stap gezet wordt, zal de vordering worden voorgelegd aan een kantonrechter. Er wordt dan een dagvaarding opgezet en de deurwaarder zal deze persoonlijk aanbieden bij de debiteur. Uiteindelijk kan er nog beslag gelegd worden op loon, de bankrekening of materiële bezittingen. Vaak maakt het niet uit waar u woon- of werkachtig bent, want veel incassobureaus werken samen met kantonrechters en deurwaarders door heel Nederland.

Een lage drempel

Doordat je zelf niets aan het incassobureau hoeft te betalen tot de factuur aan jou betaald is, is de drempel erg laag om hulp in te schakelen. Aarzel daarom niet en schakel direct de hulp van een incassobureau in wanneer je hulp nodig hebt met een factuur.

Wat te doen als je niet betaald wordt?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-02-2023 - Laat openstaande facturen incasseren bij wanbetalers
Als ondernemer weet je dat niets vervelender is, dan een afnemer die diens openstaande facturen niet tijdig betaalt. Het kost je niet alleen onnodig veel tijd om voortdurend achter een dergelijke part
Lees meer

13-10-2022 - Incassobureau inschakelen
Ben jij ondernemer en struggle jij met je klantrelaties door de openstaande rekeningen? Dan kan je een incassobureau inschakelen. Incassobureau inschakelen voor bedrijven Ondernemers horen op ti
Lees meer

22-06-2022 - Alles wat je moet weten over een betalingsherinnering
Heb je een klant enige tijd geleden een factuur gestuurd, maar is deze nog niet voldaan terwijl de betalingstermijn al wel verstreken is? Ga dan niet direct op je achterste poten staan, maar stuur eer
Lees meer

23-05-2021 - Incassobureau, deurwaarder of advocaat. Welke past bij jouw
Geld, het is en blijft een delicate kwestie. Jij als ondernemer vind het vervelend om mensen achter de broek aan te zitten als het gaat om geld. Je zit in het dilemma. Enerzijds wil je een goede relat
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap