Home / Financiele instellingen Blog / Zo kun je beginnen met beleggen

Zo kun je beginnen met beleggen

Zo kun je beginnen met beleggen

Beleggen in aandelen kan een geweldige manier zijn om op termijn vermogen op te bouwen en er ook voor te zorgen dat je je risico’s spreidt. Helemaal wanneer je momenteel ook belegt in bijvoorbeeld vastgoed. Uiteraard is vooral wanneer je net begint misschien ietwat overweldigend en weet je niet goed waar je moet beginnen. Het is daarom dus ook van belang dat je weet wat je doet en dus niet zomaar ergens geld in investeert, zonder te weten wat het nu eigenlijk exact inhoudt. Om je te helpen, hebben we een aantal handige tips voor je. Hier lees je onder andere alles over de verschillende beleggen apps via waar je gemakkelijk aandelen kunt kopen en ook verkopen, maar vertellen we je ook waar je nog meer allemaal op moet letten. Dus wil jij ook beginnen met beleggen, dan zijn deze tips zeker handig om even door te lezen voor jezelf.

Investeer in kennis

Voordat je gaat beleggen in aandelen, is het belangrijk om te begrijpen hoe de aandelenmarkt werkt en welke verschillende soorten aandelen er zijn. Lees boeken en financiële artikelen, volg lessen en overweeg lid te worden van een beleggingsclub. Dit zal je de kennis en het vertrouwen geven die je nodig hebt om weloverwogen beslissingen te nemen. Het is namelijk geen speeltuin. Zorg er dus ook voor dat je weet wat je doet.

Bepaal je budget

Het uiteindelijke budget waarmee jij graag zou willen beleggen in aandelen, is natuurlijk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Om je een idee te geven hoe je tot een geschikt budget komt, hebben we een aantal van deze factoren voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee dus!

Je doelen

Waarom wil je beleggen? Wil je bijvoorbeeld geld sparen voor je pensioen of wil je geld verdienen om een huis te kopen? Hoeveel geld je belegt, hangt af van wat je wilt bereiken.

Risico

Hoe comfortabel bent je met het idee om geld te kunnen verliezen? Sommige beleggingen zijn riskanter dan andere, wat betekent dat ze een grotere kans hebben om geld te verliezen, maar ook een grotere kans om meer geld te verdienen. Als je een lage risicotolerantie heeft, kun je misschien beter kleinere bedragen beleggen.

Financiële situatie

Heb je een noodfonds voor noodgevallen? Heb je voldoende spaargeld om je dagelijkse uitgaven te dekken? Het is belangrijk om eerst je financiële basis op orde te hebben voordat je begint met beleggen.

Tijd

Hoe lang ben je van plan om te beleggen? Als je bijvoorbeeld belegt voor je pensioen, heb je waarschijnlijk een langere tijd om te beleggen, wat betekent dat je meer risico kunt nemen. Als je echter binnen een paar jaar geld nodig hebt, moet je misschien voorzichtiger zijn met waarin je belegt.

Kies de juiste broker

Handelen in aandelen doe je via een beleggingsplatform. Dit wordt ook wel een broker genoemd. Het is van belang dat je goed kijkt naar de verschillende opties. Zo kun je tegenwoordig eenvoudig en snel online brokers vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet teveel transactiekosten betaald.





Zo kun je beginnen met beleggen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-09-2023 - Bedrijfsfinanciering: zo regel je dat snel en eenvoudig
Voor je bedrijf heb je in veel gevallen financiering nodig. Om voorraden te kunnen inkopen, voor de aanschaf van gereedschap, machines of kantoorinventaris. Dit geldt voor starters maar ook als je als
Lees meer

10-05-2023 - Private bank kiezen - let op de kosten!
Als iemand het voorrecht heeft over een groter vermogen te beschikken, dan is de behoefte ook groter dat iemand meedenkt en passend advies kan geven. Daarvoor kun je dan terecht bij een private b
Lees meer

10-04-2023 - Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?
Je komt in aanmerking voor een bedrijfshypotheek wanneer je van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan verbouwen of wanneer je een pand wilt kopen. Een bedrijfshypotheek is handig wanneer je niet vol
Lees meer

21-03-2023 - Voordelen van een online betalingssysteem
Het doel van het opzetten van een bedrijf is winst maken. En het hele idee van winst maken is alleen mogelijk als uw bedrijf zijn klanten de mogelijkheid biedt om te betalen. Met de technologische voo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap