Home / Financiele instellingen Blog / De betrouwbaarheid en hoge rentes van Raisin Bank

De betrouwbaarheid en hoge rentes van Raisin Bank

De betrouwbaarheid en hoge rentes van Raisin Bank

De Raisin Bank is een gerenommeerde Duitse kredietinstelling voor diensten op het gebied van rekeningbeheer bij binnen- en buitenlands betalingsverkeer. De bank heeft rekeningen bij de Duitse Bundesbank en de Europese Centrale Bank, waardoor Raisin Bank toegang heeft tot alle betalingssystemen en aangesloten banken in de eurozone. Laten we eens wat dieper ingaan op de betrouwbaarheid, veiligheid en rentes van Raisin.

Achtergrond en cijfers

In slechts een paar decennia heeft Raisin Bank een opmerkelijke groei doorgemaakt sinds de oprichting van MHB-Bank AG in 1973. In 2019 werd de bank overgenomen door de financiële technologie startup Raisin en sindsdien heet de bank Raisin Bank. Aan ervaring schort het dus niet, maar hoe werkt het openen van een rekening bij Raisin dan precies? Raisin kan, zoals eerder benoemd, toegang verschaffen tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU. Die toegang krijg je via één online platform, dus alles blijft overzichtelijk. Doordat je toegang hebt tot deposito- en spaarrekeningen door de hele EU, kan Raisin rentes tot 3,62% aanbieden. Daarop krijgt Raisin een commissie op bemiddeld spaargeld van de partnerbanken van de bank. In totaal sparen er meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan 60 miljard euro bij de 40 partnerbanken van Raisin, waaronder bijvoorbeeld de Zweedse Klarna Bank, de Franse Orange Bank en de Duitse Aareal Bank.

Het openen van een spaarrekening bij Raisin

Het openen van een rekening bij de Raisin Bank is gratis. Om te kunnen sparen bij de partnerbanken van Raisin het je deze gratis rekening nodig. Je opent dus eerst een rekening bij Raisin en vervolgens kun je zoveel spaarproducten openen en beheren als je maar wilt. Dat doe je vanuit een centraal account, namelijk je gratis en persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin. Dat maakt het mogelijk om meerdere spaarproducten over verschillende landen en banken te spreiden. Om een spaarproduct te openen, maak je geld over naar je persoonlijke en centrale rekening bij Raisin. Daarvoor moet je je natuurlijk eerst registreren en identificeren. Registratie en identificatie zijn eenmalig. Na het openen van het eerste spaarproduct is dit dus niet meer nodig. Je kiest altijd zelf waar en hoe je spaart. Je rekening en de tegoeden worden altijd aangehouden in euro’s, dus ook voor rekeningen in landen waar de euro niet de munteenheid is, zoals Zweden en Tsjechië. 

Veiligheid en vergunningen

Raisin is intermediair en heeft een Duitse bankvergunning. Wanneer jij geld overmaakt naar Raisin, maar dat geld niet stort op een spaarrekening of een deposito, heb je al te maken met de betrouwbaarheid en veiligheid van Raisin zelf. Maar ook van de veiligheid en betrouwbaarheid van het Duitse depositogarantiestelsel. Betrouwbaarheid staat hoog in het vaandel bij de Raisin Bank. De bank opereert onder een Duitse banklicentie en staat onder toezicht van de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) en de Europese Centrale Bank. Dit betekent dat Raisin Bank voldoet aan strikte reguleringen en normen, wat de betrouwbaarheid van de bank natuurlijk nog meer ten goede komt. Tegoeden tot 100.000 euro zijn beschermd door het Duitse depositogarantiestelsel en ook dat draagt bij aan het betrouwbare karakter van de bank, met name in financieel onzekere tijden en bij fluctuerende banken. In Nederland heeft Raisin een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten), waardoor de bank ook voldoet aan veel van de Nederlandse eisen omtrent veiligheid en betrouwbaarheid.

Hoge rentes, ruime keuze en goede klantenservice

Het veilige en vertrouwde gevoel dat klanten krijgen van het sparen onder het depositogarantiestelsel is natuurlijk een van de grootste voordelen van Raisin, maar dat doet zeker niet onder voor de ruime keuze in Europese banken en de hoge rentes die dit met zich meebrengt. Zo kun je sparen met een stuk hogere rentes dan je in Nederland kunt krijgen. In Nederland is de maximale rente van een deposito 2,8%, terwijl dat met de ruime keuze van Europese banken via Raisin verhoogd kan worden naar rond de 3,6%. Nog hogere rentes vind je bij de vrij opneembare spaarrekeningen van banken door heel Europa.

De betrouwbaarheid en hoge rentes van Raisin Bank

Overwegend positieve reviews

De gemiddelde review van een klant van Raisin is overwegend positief. Veel gebruikers prijzen de bank voor haar transparantie. Het vermogen van Raisin Bank om competitieve rentetarieven aan te bieden wordt ook vaak genoemd als een groot pluspunt. Bovendien waarderen klanten de veiligheid en het vertrouwen die gepaard gaan met het sparen bij een instelling die aan strenge Europese regelgeving voldoet. De combinatie van hoge rentevoeten, gebruiksgemak en betrouwbaarheid maakt Raisin Bank een aantrekkelijke keuze voor spaarders. Daarnaast benoemen sommige klanten de goede klantenservice van de bank. Gebruikers merken op dat de bank snel reageert op vragen en problemen en met effectieve oplossingen komt.

Al met al zou je dus wel kunnen zeggen dat Raisin Bank zich heeft gepositioneerd als een betrouwbare en innovatieve speler in de financiële sector. De bank combineert het beste van traditionele bankpraktijken met moderne fintech-oplossingen, waardoor klanten profiteren van zowel veiligheid als efficiëntie. De bank heeft een focus op veilig sparen en innovatie. Deze sterke basis zorgt ervoor dat Raisin Bank waarschijnlijk wel klaar is om alle uitdagingen in de toekomst aan te gaan.

De betrouwbaarheid en hoge rentes van Raisin Bank

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-09-2023 - Bedrijfsfinanciering: zo regel je dat snel en eenvoudig
Voor je bedrijf heb je in veel gevallen financiering nodig. Om voorraden te kunnen inkopen, voor de aanschaf van gereedschap, machines of kantoorinventaris. Dit geldt voor starters maar ook als je als
Lees meer

10-05-2023 - Private bank kiezen - let op de kosten!
Als iemand het voorrecht heeft over een groter vermogen te beschikken, dan is de behoefte ook groter dat iemand meedenkt en passend advies kan geven. Daarvoor kun je dan terecht bij een private b
Lees meer

10-04-2023 - Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?
Je komt in aanmerking voor een bedrijfshypotheek wanneer je van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan verbouwen of wanneer je een pand wilt kopen. Een bedrijfshypotheek is handig wanneer je niet vol
Lees meer

21-03-2023 - Voordelen van een online betalingssysteem
Het doel van het opzetten van een bedrijf is winst maken. En het hele idee van winst maken is alleen mogelijk als uw bedrijf zijn klanten de mogelijkheid biedt om te betalen. Met de technologische voo
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap