Home / Financiele instellingen Blog / IDEAL passeert 1 miljard betalingen in 2021

IDEAL passeert 1 miljard betalingen in 2021

Mijlpaal

Voor het eerst sinds dat iDEAL in 2005 in ingevoerd zijn er binnen een jaar 1 miljard betalingen verwerkt. iDEAL is zonder twijfel de meest populaire online betaalmethode die in Nederland wordt gebruikt. Toen afgelopen november de mijlpaal behaald werd, was dit ook absoluut geen schok. iDEAL is namelijk over de laatste jaren enorm veel qua bekendheid gegroeid en ook het gebruik is gigantisch toegenomen. Dit is eigenlijk ook niet zo enorm vreemd, het afgelopen jaar zijn we steeds meer online gaan shoppen en betalen. Ook bestellingen voor snacks en ander eten hielp mee toen in het begin van de pandemie alle restaurants gesloten waren en de enige mogelijkheid online bestellen was.

Wat is iDEAL?

De meeste mensen zullen het al kennen, maar om het even makkelijk te maken zullen wij uitleggen wat iDEAL nou precies is. iDEAL is een ontzettend populaire betaalmethode waarmee gebruikers online betalingen kunnen verrichtten via hun bank. Alle grote Nederlandse banken zijn lid van Currence iDEAL, de organisatie die alle iDEAL transacties mogelijk maakt.

Hetgeen waar iDEAL om bekend staat is dat zij haar gebruikers volledig beschermt. Dit doen zij via hun systeem waar ze bij een betaling de gebruiker omleiden naar hun eigen banksysteem via twee stap authenticatie. De gebruiker wordt hierin ook meteen op de hoogte gebracht van een succesvolle of mislukte betaling.

Kansspelen

Tegenwoordig is er op bijna elk online platform wel een mogelijkheid tot betaling met iDEAL. Hier is echter in oktober toch een kleine verandering in gebracht. Een bepaalde markt, die van online gokspellen, bleek tot grote problemen te zorgen bij haar spelers. Er was te weinig toezicht op de spelers en er waren ook grote hoeveelheden aan oplichters die er met de gegevens van enthousiaste spelers vandoor gingen. Hier besloot de Nederlandse overheid een stokje voor te steken. Zij hebben een wet ingevoerd waardoor online kansspelaanbieders een licentie moeten verkrijgen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Dit zou moeten garanderen dat alleen de meest betrouwbare online casino's iDEAL in Nederland mogen gebruiken.

Het begin van iDEAL

Zoals eerder genoemd is iDEAL in 2005 ingevoerd. Sinds dit begin is de groei dramatisch toegenomen. In 2006 noteerde Currence iDEAL een totaal van 6 miljoen betalingen, wat in het jaar daarop al bijna een verviervoudiging werd. In 2016, ofwel elf jaar na de lancering, kwam de totaalteller op 1 miljard totale betalingen, wat in 2018 alweer op 2 miljard werd gezet.

De reden dat iDEAL zo snel is gegroeid tot de meest gebruikte betaalmethode in Nederland, is omdat iDEAL bekend staat om haar veiligheid en betrouwbaarheid. Tegenwoordig zijn, zoals eerder genoemd, bijna alle online betalingen te verrichten via iDEAL, niet alleen online aankopen meer. Denk hierbij ook aan alle overheid gerelateerde betalingen zoals bijvoorbeeld verkeersboetes. Dit wordt tegenwoordig ook allemaal via iDEAL geregeld. Doordat iDEAL de veiligheid van haar gebruikers garandeert heeft de Nederlandse overheid deze betaalmethode volledig omarmt waardoor zij overal op toegepast kon worden.

Wat nu?

iDEAL ziet nog steeds een enorme groei in het gebruik van de service. De mijlpaal van 1 miljard genoteerde betalingen in een kalenderjaar was nog maar het begin. De totaalteller van het bedrijf raast al snel op de 5 miljard totale betalingen af, die Currence iDEAL in de loop van 2022 hoopt te behalen.

Om het succes van het hele systeem, en vooral deze mijlpaal te vieren is Currence iDEAL een officiele sponsor geworden van de Maarten van Weijden Foundation voor kankeronderzoek. Maarten van Weijden zelf deed hiervoor een gooi naar het wereldrecord onafgebroken tegen de stroom zwemmen. Het record stond hiervoor op 31 uur en 7 minuten. De lange afstand zwemmen slaagde erin het te verbreken en zette de nieuwe tijd op 32 uur en 7 minuten. Bij deze recordpoging wilde van Weijden geld inzamelen voor zijn Foundation. Dankzij de nieuwe steun van Currence iDEAL en hun andere partners is het nu mogelijk om elke ingezamelde euro naar kankeronderzoek te sturen.





IDEAL passeert 1 miljard betalingen in 2021

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-09-2023 - Bedrijfsfinanciering: zo regel je dat snel en eenvoudig
Voor je bedrijf heb je in veel gevallen financiering nodig. Om voorraden te kunnen inkopen, voor de aanschaf van gereedschap, machines of kantoorinventaris. Dit geldt voor starters maar ook als je als
Lees meer

10-05-2023 - Private bank kiezen - let op de kosten!
Als iemand het voorrecht heeft over een groter vermogen te beschikken, dan is de behoefte ook groter dat iemand meedenkt en passend advies kan geven. Daarvoor kun je dan terecht bij een private b
Lees meer

10-04-2023 - Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?
Je komt in aanmerking voor een bedrijfshypotheek wanneer je van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan verbouwen of wanneer je een pand wilt kopen. Een bedrijfshypotheek is handig wanneer je niet vol
Lees meer

21-03-2023 - Voordelen van een online betalingssysteem
Het doel van het opzetten van een bedrijf is winst maken. En het hele idee van winst maken is alleen mogelijk als uw bedrijf zijn klanten de mogelijkheid biedt om te betalen. Met de technologische voo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap