Home / Financiele instellingen Blog / Hoe geld verliezen met beleggen in Bitcoin te voorkomen

Hoe geld verliezen met beleggen in Bitcoin te voorkomen

Hoe geld verliezen met beleggen in Bitcoin te voorkomen

Bitcoin is de populairste en grootste crypto, die wereldwijd investeerders aantrekt. Leer hoe u geen geld verliest als u in Bitcoin investeert. 

Bitcoin deed het in 2020 beter dan alle andere activaklassen en werd het meest waardevolle beleggingsinstrument. De waarde ervan is de afgelopen jaren gestaag gestegen en analisten voorspellen dat die tendens zich in de toekomst zal voortzetten, ondanks de kortstondige inkrimpingen van de markt. Dat heeft verschillende investeerders aangetrokken, waaronder wereldwijd opererende bedrijven en individuele traders, die allemaal van de bubbel willen profiteren. 

In tegenstelling tot de traditionele activa is Bitcoin een nieuw virtueel actief dat tal van winstgevende beleggingsmogelijkheden biedt. Mainstream cryptouitwisselingsplatformen zoals immediate edge bieden verschillende investeringsalternatieven op korte en lange termijn voor individuele handelaars, vermogensbeheerders en investeringsbedrijven. 

Bitcoin is echter ook een zeer volatiel actief met diverse risico's, zoals cyberdiefstal en fraude, die uw hele investering in een oogwenk kunnen wegvagen. In het volgende artikel wordt besproken hoe u kunt voorkomen dat u geld verliest wanneer u in Bitcoin belegt. 

Zorg voor een veilige Bitcoin-portemonnee 

Net als wachtwoorden voor bankrekeningen, hebben Bitcoin-gebruikers privésleutels om transacties te verifiëren. Bitcoin biedt zijn gebruikers echter twee opties om hun privésleutels op te slaan: een koude portefeuille of een warme portefeuille. Een warme portefeuille is online gebaseerd, zodat u uw privésleutels op een beurs of een ander platform via het internet kunt bewaren.

Anderzijds ondersteunt een koude portefeuille de offline opslag van uw privésleutels. De opslag kan gebeuren op een USB-schijf of een ander apparaat dat niet op het internet is aangesloten. Koude portefeuilles zijn meestal het veiligst omdat ze online ontoegankelijk zijn, waardoor het voor cybercriminelen onmogelijk is ze te stelen of te kraken. 

Warme portefeuilles zijn handiger, zodat u overal toegang hebt tot uw geld en transacties kunt uitvoeren. Ze zijn echter wel gevoeliger voor cyberaanvallen dan koude portefeuilles. Selecteer desondanks een betrouwbare Bitcoin-portemonnee met verbeterde beveiligingsfuncties zoals tweestaps- of multifactorauthenticatie om uw geld veilig te stellen. 

Investeer voorzichtig 

Cryptomunten winnen voornamelijk aan waarde op basis van het vertrouwen van het publiek om ze als beleggingsinstrumenten te gebruiken. Zelfs de geringste negatieve perceptie over hen kan hun prijzen snel naar beneden doen kelderen. Positieve percepties zouden de Bitcoin-prijzen dus ook snel een flinke duw in de rug kunnen geven. 

Zelfs slimme beleggers zijn het erover eens dat de cryptomarkt soms erg onvoorspelbaar kan zijn. Traders moeten dus voorzichtig investeren en kleine hoeveelheden Bitcoin verwerven, afhankelijk van de marktomstandigheden. Door terughoudendheid aan de dag te leggen, kunt u aanzienlijke verliezen vermijden als de prijzen tegen de marktvoorspellingen ingaan. 

Investeer via een betrouwbare cryptobeurs 

De toenemende populariteit van Bitcoin en de verwachte groei van de cryptomarkt hebben geleid tot de snelle verspreiding van verschillende frauduleuze constructies. Valse cryptobeurzen behoren tot de meest voorkomende manieren waarop Bitcoin-beleggers geld verliezen. Criminelen gebruiken ook andere unieke strategieën, zoals het scammen van e-mails om te stelen van nietsvermoedende traders.  

Deskundigen adviseren beleggers om gebruik te maken van lokale beurzen in hun land als een manier om fraude te voorkomen. Bovendien bestaan er nu cryptovriendelijke websites, met lijsten van gesignaleerde cryptobeurzen om beleggers en hun activa te beschermen. De vermeldingen zullen u in staat stellen om de nep crypto beurzen en typische frauduleuze investeringsschema's te vermijden. 

Verspreid uw investeringen over meerdere portefeuilles 

Het Bitcoin-netwerk heeft ongelooflijke veiligheidsmaatregelen, maar traders kunnen nog steeds geld verliezen door fouten tijdens transacties en door hacking. Soms kan het ook gebeuren dat u uw privésleutels verliest, waardoor het mogelijk wordt toegang te krijgen tot de opgeslagen fondsen. Daarom moeten traders ook overwegen om meerdere portefeuilles aan te schaffen voor verschillende transacties. U kunt bijvoorbeeld twee portefeuilles hebben; één voor de dagelijkse handel en één voor het bewaren van uw fondsen. De portefeuille voor trading in Bitcoin dient slechts een klein aantal tokens te bevatten, terwijl de rest wordt gereserveerd voor langetermijninvesteringen. Dat zou ervoor zorgen dat u nog wat tegoeden over hebt voor het geval één portefeuille wordt gecompromitteerd. 

Traders kunnen op verschillende manieren geld verliezen als ze in Bitcoin investeren. U kunt echter de meeste risico's voorkomen door de bovenstaande richtlijnen in acht te nemen en op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen en ontwikkelingen op de cryptomarkt.  





Hoe geld verliezen met beleggen in Bitcoin te voorkomen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-09-2023 - Bedrijfsfinanciering: zo regel je dat snel en eenvoudig
Voor je bedrijf heb je in veel gevallen financiering nodig. Om voorraden te kunnen inkopen, voor de aanschaf van gereedschap, machines of kantoorinventaris. Dit geldt voor starters maar ook als je als
Lees meer

10-05-2023 - Private bank kiezen - let op de kosten!
Als iemand het voorrecht heeft over een groter vermogen te beschikken, dan is de behoefte ook groter dat iemand meedenkt en passend advies kan geven. Daarvoor kun je dan terecht bij een private b
Lees meer

10-04-2023 - Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?
Je komt in aanmerking voor een bedrijfshypotheek wanneer je van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan verbouwen of wanneer je een pand wilt kopen. Een bedrijfshypotheek is handig wanneer je niet vol
Lees meer

21-03-2023 - Voordelen van een online betalingssysteem
Het doel van het opzetten van een bedrijf is winst maken. En het hele idee van winst maken is alleen mogelijk als uw bedrijf zijn klanten de mogelijkheid biedt om te betalen. Met de technologische voo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap