Home / Financiele instellingen Blog / Hoe u geld kunt verliezen door te beleggen in Bitcoin

Hoe u geld kunt verliezen door te beleggen in Bitcoin

Hoe u geld kunt verliezen door te beleggen in Bitcoin

Virtuele valuta worden steeds meer een populaire beleggingsoptie voor beleggers wereldwijd. Ontdek hoe u geld kunt verliezen door te investeren in Bitcoin.

Cryptomunten zoals Bitcoin worden gedecentraliseerde munteenheden zonder banden met de overheid of institutionele regelgeving. Zij stellen beleggers in staat hun portefeuilles te diversifiëren en te beveiligen tegen inflatierisico's, zoals marktmanipulaties. Bitcoin heeft de afgelopen jaren snelle en enorme koersstijgingen laten zien, wat beleggers verschillende winstkansen biedt. Aan virtuele investeringen zijn echter ook risico's verbonden. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste manieren waarop u geld kunt verliezen met beleggen in Bitcoin en hoe u dit kunt vermijden.

Cyberdiefstal

Bitcoin is een digitale munteenheid die alleen via internet toegankelijk is. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom cryptomunten meestal kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Hackers zijn voortdurend op zoek naar zwakke plekken in het Bitcoin-netwerk en zijn gebruikers om dit uit te buiten. Hacking is een ernstige bedreiging voor beleggers omdat er meestal geen manier is om de fondsen terug te krijgen als ze eenmaal zijn gestolen of verloren zijn gegaan.

Verschillende rapporten wijzen erop dat cryptotraders hun investeringen steeds meer verliezen aan exchanges en mijnverliezen. Hoewel de belangrijkste platformen voor de uitwisseling van crypto's hun beveiliging hebben aangescherpt, blijven de meeste kwetsbaar voor cyberaanvallen. Toch kunt u cyberdiefstal voorkomen door een veiligere Bitcoin-portefeuille te kiezen en veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

Marktschommelingen 

Bitcoin en andere cryptomunten zijn zeer volatiel, met enorme en snelle prijsschommelingen. Zo was één Bitcoin in november 2018 6.461 dollar waard. Degenen die in december 2017 Bitcoin kochten, betaalden 20.000 dollar. Een paar dagen later konden niet meer verkopen voor meer dan 14.626 dollar. Dat wijst op de voortdurende schommelingen en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt.

Meestal is het moeilijk te zeggen of uw investering veel zal opbrengen. De markt goed in de gaten houden kan echter een enorm verschil maken. Toonaangevende cryptobeurzen zoals Bitcoins Era bieden nu up-to-date marktanalyses om handelaren te helpen de prijsbewegingen van Bitcoin en andere relevante statistieken bij te houden. Bovendien kunt u door kleine Bitcoin-bedragen te investeren grote verliezen als gevolg van marktschommelingen vermijden.

Fraude 

Naast hacking is de cryptomarkt ook onderhevig aan verschillende gevallen van fraude. Kopers en verkopers zijn voortdurend op zoek naar online transactiemogelijkheden in Bitcoin en andere cryptomunten. Hun toenemende populariteit heeft echter ook valse cryptobeurzen en criminele organisaties aangetrokken die snel geld willen verdienen aan nietsvermoedende beleggers.

Het US Consumer Finance Protection Bureau en de Securities and Exchange Commission hebben beleggers gewaarschuwd voor frauduleuze websites. De meeste van hen verleiden traders om Bitcoin naar hun adressen te sturen voor enorme winsten. Valse beursplatforms bieden schijnbaar lucratieve deals aan, beloven aanzienlijke beloningen maar zijn louter zwendel om beleggers op te lichten.

Traders moeten zorgvuldig betrouwbare en vertrouwde crypto-uitwisselingsplatforms kiezen om Bitcoin te kopen en verkopen. Veel cryptotradingsites bieden tegenwoordig lijsten van frauduleuze websites en organisaties die beleggers moeten vermijden. Het controleren ervan kan een goede manier zijn om te voorkomen dat u uw beleggingen verliest aan fraudeurs.  

Verlies van wachtwoord 

Elke Bitcoin-gebruiker heeft een unieke privé-sleutel, die dient als wachtwoord om toegang te krijgen tot zijn portefeuille en om transacties te verifiëren. Dat betekent dat iedereen met toegang tot uw privésleutel de bevoegdheid heeft om transacties te verrichten via uw portefeuille, inclusief het opnemen van geld. Of u de privésleutel nu offline of online bewaart, er is geen manier om het geld terug te krijgen als het eenmaal verloren is. Niettemin is het bewaren van uw privésleutel in een koude portefeuille of offline de beste manier om uw investeringen tegen dergelijke risico's te beveiligen. Het zou ook ideaal zijn om uw privésleutels op verschillende locaties op te slaan als back-up, zodat u nog steeds toegang hebt tot de fondsen, zelfs als er een verloren gaat.

Crypto-activa staan bloot aan verschillende bedreigingen, waaronder cyberdiefstal, fraude, marktschommelingen en verlies van wachtwoorden. Dat maakt investeringen in Bitcoin en andere cryptomunten echter niet minder aantrekkelijk. De meeste van die risico's zijn vermijdbaar, met ongelooflijke mogelijkheden om een aanzienlijk rendement op uw beleggingen te behalen.





Hoe u geld kunt verliezen door te beleggen in Bitcoin

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-09-2023 - Bedrijfsfinanciering: zo regel je dat snel en eenvoudig
Voor je bedrijf heb je in veel gevallen financiering nodig. Om voorraden te kunnen inkopen, voor de aanschaf van gereedschap, machines of kantoorinventaris. Dit geldt voor starters maar ook als je als
Lees meer

10-05-2023 - Private bank kiezen - let op de kosten!
Als iemand het voorrecht heeft over een groter vermogen te beschikken, dan is de behoefte ook groter dat iemand meedenkt en passend advies kan geven. Daarvoor kun je dan terecht bij een private b
Lees meer

10-04-2023 - Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?
Je komt in aanmerking voor een bedrijfshypotheek wanneer je van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan verbouwen of wanneer je een pand wilt kopen. Een bedrijfshypotheek is handig wanneer je niet vol
Lees meer

21-03-2023 - Voordelen van een online betalingssysteem
Het doel van het opzetten van een bedrijf is winst maken. En het hele idee van winst maken is alleen mogelijk als uw bedrijf zijn klanten de mogelijkheid biedt om te betalen. Met de technologische voo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap