Home / Financieringsmaatschappij Blog / De 3 beste manieren om grip op je bedrijfsfinancien te houden

De 3 beste manieren om grip op je bedrijfsfinancien te houden

De 3 beste manieren om grip op je bedrijfsfinancien te houden

Geld, geld en nog eens geld. In de maatschappij lijkt dit het belangrijkste woord te zijn. Je hebt geld nodig om leuke dingen te doen. Je hebt geld nodig om een bedrijf op te bouwen. Je hebt geld nodig om op vakantie te kunnen gaan. Ook heb je geld nodig om je normale leven te kunnen leiden.

Ook als ondernemer heb je baat bij (voldoende) geld. Je hebt geld nodig om investeringen te doen, om je hoofd boven het water te houden en om je bedrijf te laten groeien. Maar hoe kom je aan dit geld? Dit begint bij het leveren van de hoogwaardige producten en diensten. Onderscheid je bedrijf met een uniek aanbod en je krijgt vanzelf klanten. Vervolgens is het belangrijk om je bedrijfsfinanciën onder controle te houden.

Tip 1: maak gebruik van factoring

Verstuur je elke maand facturen naar je klanten? Hoelang duurt het vervolgens voordat je de facturen uitbetaald krijgt? Met name kleine ondernemers hebben last van veel te lange betalingstermijnen. Zo zijn er verhalen bekend dat ondernemers tot wel 90 dagen op een betaling moeten wachten.

Dit is niet ideaal en is ook niet bevorderlijk voor je bedrijf. Een samenwerking met een factoring bedrijf is daarom interessant. Je verkoopt hierbij je factuur aan dit bedrijf, waarna dit bedrijf spoedig de factuur overmaakt. Je hebt hierdoor direct de beschikking over je zuurverdiende centjes.

Vervolgens krijg je wel met factoring kosten te maken. Deze kosten wegen echter niet op tegen het gemak, het gebrek aan risico en de verzekerde continuïteit van je onderneming. Je weet gewoon dat je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen.

Tip 2: gebruik een online boekhoudprogramma

Overweeg je om een flinke investering te doen? Voordat je dit doet, moet je precies inzichtelijk hebben hoeveel geld je in kas hebt. Ook moet je inzicht krijgen in de cashflow.

Met andere woorden: je hebt een online boekhoudprogramma nodig. Dankzij zo’n programma heb je altijd inzicht in je bedrijfsfinanciën. Je ziet precies hoeveel geld je hebt, wat je uit kunt geven en hoeveel geld er nog binnen moet komen.

Dit helpt je dus om grip op je bedrijfsfinanciën te houden. Bijkomend voordeel van een online boekhoudprogramma is dat je overal je boekhouding in kunt zien. Ook als je onderweg plots een keuze over een bepaalde investering moet maken.

Tip 3: doe boekhoudkennis op

Het is ook verstandig om de nodige boekhoudkennis op te doen. Je moet bijvoorbeeld weten wat een winst-verliesrekening is, wat een balans is en hoe je exact je bedrijfswinst uit kunt rekenen. Ook zou je kennis over aftrekposten en fiscale regelingen moeten hebben. Deze kennis helpt je om zo slim en efficiënt mogelijk te ondernemen.

Grip houden op je bedrijfsfinanciën begint bij het opdoen van de juiste kennis. Doe dus eerst alle boekhoudkundige kennis op, kies vervolgens een online boekhoudprogramma uit en verstuur je facturen naar een factoring bedrijf. Met dit vrij eenvoudige stappenplan heb je altijd de totale controle over je bedrijfsfinanciën.

De 3 beste manieren om grip op je bedrijfsfinancien te houden

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

25-10-2021 - In deze 4 cryptovaluta zou je kunnen investeren
Wil je beginnen met het handelen in cryptovaluta, en weet je nog niet welke cryptomunten je zou moeten kopen? Lees dan dit artikel even door, om een idee te krijgen van een aantal bekende en iets mind
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap