Home / Financieringsmaatschappij Blog / In deze 4 cryptovaluta zou je kunnen investeren

In deze 4 cryptovaluta zou je kunnen investeren

In deze 4 cryptovaluta zou je kunnen investeren

Wil je beginnen met het handelen in cryptovaluta, en weet je nog niet welke cryptomunten je zou moeten kopen? Lees dan dit artikel even door, om een idee te krijgen van een aantal bekende en iets minder bekende cryptovaluta die interessant kunnen zijn als je op de korte of lange termijn geld wil verdienen in deze handel. Elke cryptomunt heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en soms ook nadelen. Sommige cryptovaluta zijn volatiel, wat wil zeggen dat de koersen snel kunnen stijgen en dalen, terwijl andere dat juist weer niet zijn. Als belegger kun je hiervan profiteren, afhankelijk van je specifieke wensen.

Bitcoin

Bitcoin is al meer dan 10 jaar de meest bekende en meest verhandelde cryptovaluta die er is. Maandelijks wordt er voor vele miljarden aan bitcoins gekocht en verkocht, via uiteenlopende beurzen waar cryptohandel plaatsvindt. 1 Bitcoin kost op dit moment rond de 52.500 euro. Ja, dat is een enorm bedrag..., maar gelukkig hoef je bitcoins niet per stuk te kopen, en kun je ook een klein deel van een bitcoin kopen. Waardoor je evengoed met weinig geld kunt investeren in de langste bestaande cryptovaluta die er is. De koers van de Bitcoin is erg bewegelijk, waardoor het mogelijk is om op korte termijn veel geld te verdienen met de handel in deze cryptomunt. Uiteraard is het risico om geld te verliezen (bij koersdalingen) hierdoor ook groter. Om die reden is het altijd slim (en deze tip geldt ook voor de handel in andere soorten cryptomunten), om alleen te beleggen in crypto met geld dat je over hebt, dus met geld dat je echt kunt missen.

In deze 4 cryptovaluta zou je kunnen investeren

Dat je veel kunt verdienen met de handel in bitcoins, dat bewijst het verleden wel. In 2017 steeg de koers van deze cryptomunt erg hard, van ongeveer 1.000 euro op 01 januari 2017 naar ongeveer 15.000 euro op 31 december 2017. De periode oktober 2020 tot en met oktober 2021 laat een soortgelijk beeld zien. De Bitcoin koers explodeerde toen, en steeg van circa 10.000 euro naar meer dan 50.000 euro in oktober 2021. Wie in de laatste jaren investeerde in bitcoins kreeg ook te maken met aanzienlijke tussentijdse koersdalingen. Of je daar last van had gehad, dat zou natuurlijk vooral hebben samengehangen met de momenten van aankoop en verkoop. Hield je je munten echter steevast in je digitale wallet (en verkocht je dus niets), dan had je in ieder geval geen last gehad van de tussentijdse waardedalingen, want na deze dalingen kwamen er steeds weer stijgingen. Op de middellange- en lange termijn bekeken is investeren in bitcoins zeer aantrekkelijk gebleken.

Litecoin

De Litecoin is een andere bekende cryptovaluta waar veel in wordt gehandeld op allerlei beurzen. Het is een van de eerste altcoins die er op de markt kwam. Met altcoins worden de alternatieven voor bitcoins bedoeld. Net als de Bitcoin is deze Litecoin cryptomunt in de eerste plaats bedoeld om snel digitaal waarde over te maken, van persoon naar persoon. De transacties worden daarbij net als bij bitcoins vastgelegd in de zogeheten blockchain, wat een soort van groot logboek is waarin alle transacties worden bijgehouden. Een kopie daarvan wordt op duizenden computers wereldwijd bijgehouden. Daardoor is fraude onmogelijk, iets wat met echt geld (euro's en dollars bijvoorbeeld) wel gemakkelijk mogelijk is. Dit is meteen een van de belangrijkste redenen waarom wij in de toekomst geheel van het huidige geldsysteem verlost zouden moeten raken, en over zouden moeten gaan op een nieuw en niet corrupt financieel systeem, gebaseerd op cryptovaluta. Aldus bepaalde voorstanders van cryptovaluta.

Naast het gegeven dat de Litecoin een goed betaalmiddel is, is deze munt ook geschikt voor beleggers en speculanten die willen profiteren van snelle koersstijgingen. Gezegd moet worden dat de koers van de Litecoin minder hard is gestegen dan die van de Bitcoin, maar dat mag de interesse om te investeren in deze digitale valuta niet drukken, want de waarde van litecoins steeg in het laatste jaar evengoed met ongeveer een factor 3. De actuele waarde van 1 Litecoin bedraagt op dit moment zo'n 166 euro; een stuk goedkoper dus dan 1 Bitcoin! Sinds 2017 lijkt de handel in litecoins echt goed op gang gekomen, en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen.

Dogecoin

De Dogecoin is het laatste jaren vaker in het nieuws geweest, mede vanwege de enorme winsten die beleggers behaalden met hun investeringen in deze cryptovaluta. In de jaren na de lancering van deze cryptomunt gebeurde er niet heel veel met de koers, maar in 2017 begon de waarde opeens snel te stijgen. In 2021 was dat opnieuw het geval. Wie vorig jaar rond deze tijd geinvesteerd had in de Dogecoin had nu meer dan 100 keer zijn inleg gehad. Tja, wie wil dat nou niet. 1 Dogecoin heeft op het moment dat we dit artikel schrijven een waarde van zo'n 0,21 euro. Als je een beetje budget hebt kun je dus al gauw duizenden van deze digitale munten aanschaffen. Hoe de koers van Dogecoin zich in de komende tijd zal gaan ontwikkelen is moeilijk te zeggen, maar de rek naar boven is er vermoedelijk nog lang niet uit. Dogecoin heeft al sinds het begin wat last van reputatieschade, omdat deze valuta oorspronkelijk is opgezet als grap. Ja, echt! En al in de begintijd van deze munt vond er een grote diefstal plaats van miljoen dogecoins op het platform Dogewallet. Of de reputatie van Dogecoin ooit op het niveau van andere munten als de Litecoin, Verge en Binance Coin komt valt mede om de hiervoor genoemde redenen wel een beetje te betwijfelen. Maar de enorme koersstijgingen van Dogecoin hebben de reputatie van deze munt het laatste jaar in ieder geval wel al flink verbeterd.

Tether

Had je gedacht dat er alleen maar cryptomunten bestaan die op de korte of lange termijn veel volatiliteit laten zien, dan heb je het mis. Tether is een soort cryptovaluta die juist ongelofelijk stabiel is voor wat betreft de koers. Al sinds de oprichting van Tether schommelt de koers ervan rond de 1 dollar. De toepassing van deze cryptocoin is vooral gelegen in het mogelijk maken van een groot deel van de handel in bitcoins; juist omdat Tether zo waardevast is. Puur als belegging is het kopen van Tether coins niet zo interessant, zelfs niet als je defensief wilt beleggen.

Je cryptomunten aanschaffen

We hebben je nu een overzichtje gegeven van enkele bekende en minder bekende cryptovaluta. Uiteraard is dit overzichtje niet compleet, want er zijn vele honderden cryptomunten in omloop, dus kijk gerust even welke cryptomunten er nog meer zijn. Heb je inmiddels al een idee gekregen welke cryptovaluta voor jou interessant zijn, en wil je gaan starten als cryptobelegger? Dan zul je je nog moeten aanmelden bij een van de zogeheten 'exchanges', oftewel bij een van de bedrijven die het mogelijk maken om te handelen in crypto. Een van die exchanges is Bitvavo, een Nederlands bedrijf dat handelen in allerlei cryptomunten wel heel gemakkelijk en aantrekkelijk maakt. In tegenstelling tot vele andere exchanges waar je online kunt handelen in cryptovaluta is dit een Nederlandstalige handelsplaats, met een helpdesk die je in het Nederlands te woord kan staan. Ook betaal je als je start met handelen in crypto via Bitvavo over de 1.000 euro aan inleg geen transactiekosten, en zijn de transactiekosten voor al het meerdere (dus boven die 1.000 euro) ook zeer laag, namelijk maximaal 0,25%. Kies je ervoor om in bitcoins te investeren, dan krijg je bovendien automatisch een leuke rentevergoeding van 1,2%!





In deze 4 cryptovaluta zou je kunnen investeren

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

04-03-2024 - De 3 beste manieren om grip op je bedrijfsfinancien te houde
Geld, geld en nog eens geld. In de maatschappij lijkt dit het belangrijkste woord te zijn. Je hebt geld nodig om leuke dingen te doen. Je hebt geld nodig om een bedrijf op te bouwen. Je hebt geld nodi
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap