Home / Geld lenen Blog / 3 redenen waarom je zakelijk geld zou moeten lenen

3 redenen waarom je zakelijk geld zou moeten lenen

3 redenen waarom je zakelijk geld zou moeten lenen

Het is je vast wel bekend dat je als ondernemer een zakelijke financiering aan kunt vragen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel ondernemers die een zakelijke lening aanvragen. Doordat je een schuld aangaat als je zo’n lening afsluit, zie je misschien niet in waarom jij hiervoor zou kiezen. Toch zijn er genoeg redenen op te voeren om zakelijk geld te lenen. Twijfel je of een zakelijke financiering iets voor jouw bedrijf is? Lees dan vooral verder. In deze tekst zetten we namelijk een aantal redenen op een rijtje om zakelijk geld te lenen.

Langlopende investering in je bedrijf financieren

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent, doe je er waarschijnlijk alles aan om jouw bedrijf te laten groeien. In het begin gaat dit misschien vanzelf, maar na verloop van tijd kan de groei stagneren. Wil je dat jouw bedrijf de groei doorzet? Dan ontkom je er niet aan om te investeren. Aan investeren zit alleen één groot nadeel: het kost behoorlijk veel geld. Als je onvoldoende financiële middelen hebt, schuif je een investering misschien op de lange baan. Zonde, want door een zakelijke lening af te sluiten kun je alsnog de gewenste investering doen.

Ondernemers gebruiken een zakelijke lening vooral voor langlopende investeringen in hun bedrijf. De aankoop van een nieuwe machine of een nieuw voertuig zijn hier voorbeelden van. Ook uitbreiding wordt gezien als een langlopende investering. Denk hierbij niet alleen aan fysieke uitbreiding van bijvoorbeeld een magazijn of kantoor, maar ook aan online uitbreiding. Je kunt bijvoorbeeld ook een zakelijke lening aanvragen om een webshop op te starten.

Bedrijfspand kopen

Huur je nu nog een bedrijfspand, maar vind je dit eigenlijk zonde van je geld? Dan wil je misschien zelf een pand kopen. Als je onvoldoende eigen vermogen hebt om de aankoop te financieren, kun je een zakelijke lening aanvragen. Een bedrijfspand financieren met een zakelijke lening is interessant als het pand meer dan 250.000 euro kost. Vanaf deze hoogte is de maximale looptijd van zo’n lening namelijk geen vijf jaar meer, maar twintig jaar.

Naast een zakelijke lening kun je ook een bedrijfspand financieren met een zakelijke hypotheek. In vergelijking met een zakelijke lening zitten hier een aantal voordelen aan. Zo mag je jaarlijks tien procent kosteloos extra aflossen, terwijl dit bij een zakelijke lening ‘maar’ vijf procent is. De looptijd van een bedrijfshypotheek is standaard tien jaar, maar het aflosschema is gebaseerd op twintig jaar. Het bedrag dat je maandelijks aflost valt hierdoor relatief laag uit.

Zakelijk hypotheek herfinancieren

Is het je niet gelukt om een zakelijke hypotheek binnen tien jaar af te lossen? Dan kun je het openstaande bedrag in één keer afbetalen. Helaas is niet iedereen hiertoe in staat. Wanneer dit ook voor jou geldt, biedt zakelijk geld lenen uitkomst. Door een zakelijke lening af te sluiten kun je jouw hypotheek herfinancieren. Met het geld van de nieuwe lening los je de zakelijke hypotheek af, waardoor je hier geen omkijken meer naar hebt. Schuldenvrij ben je niet, want je moet je vanaf dat moment houden aan de voorwaarden van de zakelijke lening. Staat er minder dan 250.000 euro open? Dan moet je het geleende bedrag binnen uiterlijk vijf jaar terugbetalen.

3 redenen waarom je zakelijk geld zou moeten lenen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

21-02-2023 - Een zakelijke lening, maar dan net even anders
Ondernemers zijn over het algemeen creatieve mensen met passie voor het product of de dienst die ze aanbieden. Wat ze nogal eens onderschatten, is dat er bij het ondernemen nog veel meer komt kijken.
Lees meer

15-06-2022 - Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor
Heb je er al eens aan gedacht om dit onder je huis te doen in plaats van eraan of erop? Hoe je een kelder onder een bestaande woning bouwt en hoeveel dat kost - dat lees je hier. Je wilt graag vanu
Lees meer

02-05-2022 - Zakelijke lening of persoonlijke lening als zzp'er?
Als zzp’er zijn de financiën van je bedrijf verweven met je privéfinanciën. Dat merk je wel wanneer je de aangifte inkomstenbelasting moet invullen. Het vermogen van je bedrijf
Lees meer

31-03-2022 - ZZP lening
Ook als zzp’er heb je soms wat extra geld nodig voor privézaken, zoals de verbouwing van je huis of een camper voor je vakanties. Bij geld lenen als zzp’er voor priv&eacut
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap