Home / Geld lenen Blog / Wanneer heb je als ondernemer extra geld nodig?

Wanneer heb je als ondernemer extra geld nodig?

Wanneer heb je als ondernemer extra geld nodig?

Er kunnen veel redenen zijn om als ondernemer even meer geld nodig te hebben dan je op dat moment voorhanden hebt. De oplossing lijkt vaak simpel: geld lenen. Maar is dit ook altijd de beste oplossing? En waar moet je op letten als je een zakelijke lening aangaat?

Geld om te starten

De meeste bedrijven hebben geld nodig als zij hun bedrijf opstarten. Dit hoeft niet altijd veel te zijn; een eenmanszaak die alleen wat geld nodig heeft om middelen als een laptop of telefoon aan te schaffen meldt zich zelden bij een bank, vaak kan dit uit eigen geld worden gefinancierd.

Er zijn echter ook legio voorbeelden van bedrijven die nauwelijks anders kunnen dan geld bij de bank lenen. Zeker als je een bedrijf start waarbij je omzet moet komen uit goederen die je verkoopt, is vaak wat geld nodig om van start te kunnen gaan. Om goederen te kunnen verkopen zal je ze tenslotte eerst moeten aanschaffen, en dat kost geld. Ook kan financiering nodig zijn om een bedrijfspand te kunnen kopen of huren, of om bijvoorbeeld de inventaris van een kantoorruimte aan te kunnen schaffen. Over het algemeen gaat het om wat langer lopende leningen, waarbij de bank het te lenen bedrag en de termijn waarbinnen dit moet worden terugbetaald vaststelt op basis van de door de ondernemer aangeleverde stukken.

Geld om de dagelijkse kosten te betalen

Soms heeft een ondernemer ook geld nodig om aan de dagelijkse verplichtingen te kunnen voldoen, zoals het betalen van leveranciers en werknemers. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een rekening van iemand waar je nog geld van tegoed hebt veel te laat betaald is of niet betaald gaat worden door bijvoorbeeld een faillissement. Dit noemen we werkkapitaalfinanciering. Banken verstrekken in dit soort gevallen vaak krediet voor ondernemers met een korte looptijd; de ontstane situatie is tijdelijk en een verder gezond bedrijf zou in staat moeten zijn dit soort problemen snel weer op te lossen en de lening terug te betalen.

Geld om te investeren

De financiering voor werkkapitaal wordt vaak verward met financiering om investeringen mee te kunnen doen. Hierbij kun je denken aan het aanschaffen van nieuwe bedrijfsmiddelen zoals auto’s, machines of computers. Het grote verschil is dat dit soort middelen een lange levensduur hebben, en om die reden ook een langere terugbetalingstermijn kunnen hebben. 

De gulden regel als het gaat om financieren is dat leningen voor korte termijn, zoals bijvoorbeeld het betalen van salarissen, ook binnen korte termijn moeten worden terugbetaald. Gaat het om investeringen op de lange termijn, zoals nieuwe bedrijfsmiddelen, dan is ook de aflossingsperiode langer.

Wanneer heb je als ondernemer extra geld nodig?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

3 van 5 sterren
Ik ben vandaag blij, bedankt Joshua Benjamin-leningsmaatschappij voor de lening die aan mij is verleend. Terwijl ik probeerde een lening te krijgen, werd ik verschillende keren misleid totdat ik de leningmaatschappij Joshua Benjamin tegenkwam, die me een lening van $ 23.000 gaf om voor een ziek kind te zorgen. Als u vandaag een echte geldschieter nodig heeft. Contact via e-mail: [email protected]
WhatsApp +19542993425

Geplaatst op: 20-06-2022 13:23

3 van 5 sterren gebaseerd op 1 reviews

21-02-2023 - Een zakelijke lening, maar dan net even anders
Ondernemers zijn over het algemeen creatieve mensen met passie voor het product of de dienst die ze aanbieden. Wat ze nogal eens onderschatten, is dat er bij het ondernemen nog veel meer komt kijken.
Lees meer

14-10-2022 - 3 redenen waarom je zakelijk geld zou moeten lenen
Het is je vast wel bekend dat je als ondernemer een zakelijke financiering aan kunt vragen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel ondernemers die een zakelijke lening aanvragen. Doordat je een schuld aangaat a
Lees meer

15-06-2022 - Je kunt je huis uitbreiden met een thuiskantoor
Heb je er al eens aan gedacht om dit onder je huis te doen in plaats van eraan of erop? Hoe je een kelder onder een bestaande woning bouwt en hoeveel dat kost - dat lees je hier. Je wilt graag vanu
Lees meer

02-05-2022 - Zakelijke lening of persoonlijke lening als zzp'er?
Als zzp’er zijn de financiën van je bedrijf verweven met je privéfinanciën. Dat merk je wel wanneer je de aangifte inkomstenbelasting moet invullen. Het vermogen van je bedrijf
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap