Home / Geld lenen Blog / Is lenen voor een bedrijf lastig?

Is lenen voor een bedrijf lastig?

Is lenen voor een bedrijf lastig?

Of je nu beginnend ondernemer bent of al enige tijd als zzp’er bezig bent er komt een tijd dat je een bedrijfskrediet nodig hebt. Als starter zal het gaan om bedrijfsmiddelen die je nodig hebt om werkzaamheden uit te voeren. Bij een huidige ondernemer kan het gaan om vervanging van middelen of omdat er extra geld nodig is om uit te breiden. Er is niets mis met het lenen van geld voor het bedrijf mits het geleende geld zonder problemen afgelost kan worden.

Waarom een krediet nodig?

Voor de geldverstrekker is het uitlenen van geld hun omzet. Zij geven ondernemers kredieten waar een rentetarief wordt berekend. Dit is het verdienmodel van banken. Dit neemt niet weg dat een bank inzicht verlangt in het financieel reilen en zeilen van een onderneming. Vanwege risicobeheersing willen zij weten welk bedrag er wordt geleend en waarom dit bedrag nodig is. Verder moet inzicht worden gegeven in de omzet en winstcijfers waaruit blijkt dat het bedrijfskrediet ook daadwerkelijk kan worden terugbetaald.

Investeringen in middelen

Bedrijfskredieten zijn bedoeld voor investeringen van middelen die minimaal twee jaar meegaan. Machines, bedrijfsauto’s, soft- en hardware, maar ook bedrijfsgebouwen of verbouwingen van een bedrijfspand. Voor een ondernemer zijn er meerdere opties om met vreemd vermogen middelen te financieren. Een krediet met een bepaalde looptijd is een mogelijkheid, maar er zijn ook leasemogelijkheden.

Zekerheden en onderpand

Een bank zal zeker zekerheden verlangen. Dit kan bij roerende middelen gaan om verpanding. Bij onroerend goed zijn er andere zekerheden. Bij gevestigde ondernemers worden in ieder geval de jaarcijfers van de afgelopen twee jaren verlangd. Ook zal de ondernemer een prognose moeten onderbouwen van de komende jaren. Uit die gegevens moet blijken of de ondernemer voldoende solvabel is. Het eigen vermogen van de onderneming is een belangrijk punt. Beschikt het bedrijf over eigen financiële middelen, voorraden of andere bedrijfsmiddelen?

Naast het bieden van zekerheden is vertrouwen een belangrijk punt. Is er een goede relatie met een bankinstelling dan is dat een plus punt. Naast bedrijfsleningen bestaan er meerdere lening vormen: een rekening-courant krediet en een speciaal krediet voor startende ondernemers. In sommige situaties worden leningen verstrekt met staatsgarantie.

Is lenen voor een bedrijf lastig?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

3 van 5 sterren
filagra double 200mg is the one high dose medicine that can be used for the nursing of impotence in men. It is one of the powerful and latest medicines which can be manufacture by resource Healthcare Ltd. Impotence is one of the sexual disorder in which the Incapacity of the male person is to sustain and get erections during sexual activity with female partner. This sexual problem is capitally caused by decrease flow of blood into the sexual part of male person and causes loss of erection during sexual intercourse. There are some of the factors which are answerable for impotence in men such as diabetes, anemia, cancer, high or low blood pressure, and many more factors. Impotence creates tension between couples and may result into divorce in all around the world along UK, USA and Australia. Thus sexual problem is also answerable for wife not pregnant which the main reason of divorce in couples.
Geplaatst op: 21-01-2021 06:54

3 van 5 sterren gebaseerd op 1 reviews

22-04-2020 - Snel geld lenen doe je zo!
Op directgeld-lenen.nl vergelijk jij leningen met de beste voorwaarden en laagste rente. Vind gemakkelijk en snel de lening die bij jou past. Minilening Heb je geen vast inkomen of een BKR-
Lees meer

17-12-2019 - Wanneer heb je als ondernemer extra geld nodig?
Er kunnen veel redenen zijn om als ondernemer even meer geld nodig te hebben dan je op dat moment voorhanden hebt. De oplossing lijkt vaak simpel: geld lenen. Maar is dit ook altijd de beste oplossing
Lees meer

08-11-2018 - Wel of niet zakelijk lenen?
Is zakelijk lenen anno 2018 nog verstandig? Na de wereldwijde financiële uitglijder van 2008, heeft geld lenen een slechter imago gekregen. Net als de banken overigens, de ooit zo stevig staande
Lees meer

24-07-2018 - Vijf veelvoorkomende financieringsvormen voor het mkb
Als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (mkb) zijn er momenten waarop je financiering nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je gaat starten, maar ook als je wil uitbreiden. Of wanneer je de inven
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap