Home / Financiele instellingen Blog / Investeren in vastgoed? Dit moet je weten!

Investeren in vastgoed? Dit moet je weten!

Investeren in vastgoed? Dit moet je weten!

Investeren in vastgoed is wat anders dan een hypotheek regelen voor je woning. Niet alleen spelen er andere regels, ook zijn er andere manieren van financiering.

In de loop der jaren is er op het gebied van financieren een en ander veranderd. Veel interessante vastgoedprojecten pasten niet meer binnen het profiel van reguliere geldverstrekkers, zoals banken. Daarom startte een van de oprichters van Benkey in 2013 met financieren met externe investeerders. Een manier die succesvol bleek te zijn.

Een alternatief in financiering

Bedacht en ontwikkeld voor en door vastgoedprofessionals die weten wat er nodig is. Dat is Benkey. Zij verbinden private en institutionele investeerders met vastgoedprofessionals en ondernemers die hun zakelijke onroerend goed willen financieren. Kredietnemers kunnen hierdoor hun vastgoedproject of belegging financieren die op de traditionele manier vaak niet voor financiering in aanmerking kwam. Andersom maken investeerders een goed en voorspelbaar rendement op hun vermogen, een win-win situatie dus.

Wil je een pand aankopen voor je eigen onderneming of wil je in een beleggingspand financieren dan is er in beide gevallen een bepaald type vastgoed hypotheek nodig. Belangrijk is het daarom om te weten wat voor soorten financieringen er zijn, en wat voor voorwaarden. In zakelijke financiering is er namelijk een verschil of je een pand aankoopt voor eigen (zakelijk) gebruik, voor gehele of gedeeltelijke verhuur of dat je het pand wil doorverkopen.

Overbrugging

Maar niet alleen voor de lange termijn, soms hebben vastgoed beleggers behoefte aan een korte termijnfinanciering. Bijvoorbeeld om het gat tussen hun reguliere financieringen te overbruggen. Bij Benkey hebben ze daarom een overbruggingskrediet. Deze financieringsvorm helpt je middels het leveren van een snelle bron voor je cash flow. Bij een overbruggingskrediet gaat het dus altijd om een korte termijnfinanciering met een gemiddelde looptijd van zes maanden tot drie jaar. Een voorwaarde daarbij is dat de lening altijd gedekt wordt door een onderpand (vastgoed).

Eigen pand in plaats van huren

Zoek je een pand als winkel of kantoor, dan is een financiering in de vorm van een bedrijfshypotheek een goede optie. Deze financieringsvorm, ook wel een zakelijke hypotheek genoemd, is bedoeld voor de financiering van vastgoed voor eigen gebruik. Het pand geheel of gedeeltelijk verhuren kan dus niet.

Verhuur

Heb je een pand op het oog om in zijn geheel of gedeeltelijke te verhuren, dan kom je uit bij een verhuurfinanciering. Deze manier van financiering is bedoeld voor onroerend goed dat gekocht wordt als investering (dus zonder eigen gebruik als einddoel). Je kunt hierbij denken aan woningen die je wil verhuren. Een verhuur financiering is een goede financieringsvorm voor privé beleggers, vastgoedprofessionals, vastgoedbeleggers en ondernemers en zelfs geschikt voor minder ervaren vastgoedbeleggers.





Investeren in vastgoed? Dit moet je weten!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-09-2023 - Bedrijfsfinanciering: zo regel je dat snel en eenvoudig
Voor je bedrijf heb je in veel gevallen financiering nodig. Om voorraden te kunnen inkopen, voor de aanschaf van gereedschap, machines of kantoorinventaris. Dit geldt voor starters maar ook als je als
Lees meer

10-05-2023 - Private bank kiezen - let op de kosten!
Als iemand het voorrecht heeft over een groter vermogen te beschikken, dan is de behoefte ook groter dat iemand meedenkt en passend advies kan geven. Daarvoor kun je dan terecht bij een private b
Lees meer

10-04-2023 - Een bedrijfshypotheek, hoe kom je hiervoor in aanmerking?
Je komt in aanmerking voor een bedrijfshypotheek wanneer je van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan verbouwen of wanneer je een pand wilt kopen. Een bedrijfshypotheek is handig wanneer je niet vol
Lees meer

21-03-2023 - Voordelen van een online betalingssysteem
Het doel van het opzetten van een bedrijf is winst maken. En het hele idee van winst maken is alleen mogelijk als uw bedrijf zijn klanten de mogelijkheid biedt om te betalen. Met de technologische voo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap