Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Hoe kan een payment service provider jouw onderneming helpen bij het vinden van de juiste betaalmethode?

Hoe kan een payment service provider jouw onderneming helpen bij het vinden van de juiste betaalmethode?

Hoe kan een payment service provider jouw onderneming helpen bij het vinden van de juiste betaalmethode?

Als webshopeigenaar is het zaak om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken. Hoe makkelijker jij het voor hen maakt, des te groter de kans dat zij een product bestellen. En terugkomen naar je webwinkel. Daarom zorg je allereerst voor een duidelijke en overzichtelijke website. Vergeet daarnaast niet naar het betaalproces te kijken. Wanneer dit te lastig of te omslachtig is, koopt een consument het product misschien elders. Dit wil jij uiteraard voorkomen. Daarom is het zaak de juiste betaal strategie en bijhorende betaalmethoden te kiezen. Een payment service provider (PSP) kan jou hierbij helpen. Hoe gaat dit in zijn werk?

Inzicht in alle mogelijkheden

Ben je op zoek naar de juiste betaalmethode voor jouw webshop? Dan kun je uit talloze verschillende betaalmethoden kiezen. In Nederland is iDEAL de bekendste betaalmethode, maar in België betaalt men bijvoorbeeld veelvuldig via Bancontact. Daarnaast zijn er wereldwijd ook veel mensen die online bestellingen betalen via een creditcard. Naast iDEAL, Bancontact en creditcardbetalingen zijn er nog talloze andere betaalmogelijkheden. Zo is achteraf betalen in veel branches onmisbaar en worden wallet-betaalmethoden steeds populairder, denk aan Apple Pay en PayPal. Een payment service provider kan jou precies vertellen wat er allemaal mogelijk is op het gebied van online betalen. Hierdoor krijg jij duidelijkheid en dat maakt het makkelijker om de juiste betaalmethoden te kiezen.

Wat zijn de populairste betaalmethoden?

Schakel jij een payment service provider in de zoektocht naar de juiste betaalmethoden voor jouw webshop? Dan krijg je niet alleen zicht op de verschillende soorten betaalmethoden die er zijn. Nee, want zo’n partij kan jou ook vertellen wat de populairste betaalmethoden voor een webshop zijn en welke het beste aansluiten op jouw doelgroep en product. Een payment service provider is hier namelijk helemaal in thuis. Zij werken dagelijks met talloze webshops samen, waardoor zij jou kunnen vertellen voor welke betaalmethode(n) andere ondernemers kiezen. Per betaalmethode kunnen zij jou de voor- en nadelen schetsen en dat maakt een betaalmethode kiezen een stuk makkelijker.

Welke betaalmethode past bij jouw doelgroep?

Er zijn genoeg online ondernemers die willekeurig een betaalmethode kiezen. Zo willen Nederlandse webshophouders vaak alleen iDEAL. Begrijpelijk, want dit is binnen Nederland de populairste betaalmethode voor online betalingen. Toch is dit niet altijd de beste betaalmethode voor jouw webshop. Als je een abonnement verkoopt wil je wellicht liever automatische incasso inzetten. En een modewebwinkel kan tegenwoordig niet meer zonder achteraf betalen. Wil je voorkomen dat je een betaalmethode mist? Dan biedt een service payment provider uitkomst. Deze partij helpt jou namelijk om de beste betaalmethode voor jouw doelgroep te vinden. Samen met jou kijkt een payment service provider naar de klanten die jij wilt bedienen. Op deze manier vind jij altijd de juiste betaalmethode.

Verschillende betaalmethoden dankzij een payment service provider

Als ondernemer kun jij rechtstreeks een contract afsluiten bij verschillende betaalmethoden om online betalingen te regelen. Toch is het makkelijker om dit via een payment service provider te regelen. Waarom? Allereerst omdat een PSP contracten heeft met meerdere partijen. Hierdoor kunnen zij jou meerdere betaalmethoden aanbieden in één contract. Op deze manier ben je altijd verzekerd van de juiste betaalmethode. Daarbij komt dat je bij een payment service provider ook nog eens goedkoper uit bent. PSP’s sluiten namelijk grote contracten af met onder meer banken en creditcardorganisaties, waardoor de kosten voor jou als webshop lager zijn. Je vindt niet alleen de juiste betaalmethoden dankzij een payment service provider, maar je bespaart er ook nog eens door.





Hoe kan een payment service provider jouw onderneming helpen bij het vinden van de juiste betaalmethode?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

22-04-2024 - Deze vijf apps zijn onmisbaar op de werkvloer
In de moderne wereld van het werk is efficiëntie essentieel. Gelukkig biedt de iPhone een scala aan krachtige apps die je kunnen helpen om je werk te coördineren, taken te beheren en product
Lees meer

19-04-2024 - Bedrijfsprocessen optimaliseren met OrangeSpot
Bedrijfsprocessen vormen de ruggengraat van elke organisatie, maar zonder regelmatige evaluatie en aanpassing kunnen ze inefficiënt worden en groei gaan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in
Lees meer

28-03-2024 - Duurzaam online kopen en verkopen: zo doe je dat
We kopen vandaag de dag steeds meer online. Niet meer naar de supermarkt maar de boodschappen worden thuisbezorgd. Niet meer sjouwen met zware spullen maar de bezorger die ze netjes voor je op een kar
Lees meer

26-03-2024 - 3 tips om de juiste strategische partner te vinden
Tegenwoordig werken bedrijven veel vaker samen dan vroeger. Vroeger probeerden we alles zelf te doen, maar nu zien we dat meer bedrijven de handen ineenslaan. Ze vormen samenwerkingsverbanden die de s
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap