Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Succesvol ondernemen doe je met deze 7 tips

Succesvol ondernemen doe je met deze 7 tips

Succesvol ondernemen doe je met deze 7 tips

Nederland kent steeds meer ondernemers en die stellen zich uiteraard allemaal bij het begin van hun zelfstandigheid de vraag wat het geheim is van succesvol ondernemen. Dat geheim bestaat niet. Wel zijn er eenvoudige tips die voor iedereen gelden:

1. Werk hard

Er zijn maar weinig mensen die een briljant concept hebben, waarna alles tijdens het ondernemerschap als vanzelf gaat. Alle andere ondernemers zullen hard moeten werken voor hun succes. Dat betekent niet altijd 16 uur per dag bezig te zijn met werken, maar wel om alles te geven voor het ondernemerschap dat je in je hebt. Er is vaak geen eenvoudige weg dus moet je de weg volgen die er is.

2. Vind ook je rust

Het starten met een onderneming vraagt veel van je, ook geestelijk. Vooral bij de start willen nieuwe ondernemers wel eens te veel van zich zelf vergen. Je lichaam heeft gewoon rust nodig om inspanningen te kunnen leveren. Als jij het moeilijk hebt om die rust te vinden, probeer dan eens een natuurlijk middel dat ontspanning geeft zoals CBD-olie. Je kunt gewoon CBD-olie online bestellen en het heeft niets te maken met wiet-olie. Het bevat geen roesverwekkende of verslavende bestanddelen. Het geeft wel veel ondernemers rust en een betere slaap.

3. Denk vanuit je klanten

Uiteraard gaat het belang van jouw onderneming je voor alles, maar daar hebben je klanten maar weinig boodschap aan. Als ze niet tevreden zijn met jouw product of jouw dienst, gaan ze ergens anders naar toe. Hou voeling met je klanten zodat je weet wat er speelt. Een goede ondernemer geeft beslist niet in alles toe maar probeert wel optimale service te bieden.

4. Blijf ontwikkelen en innoveren

Loopt alles van een leien dakje in je onderneming? Dan is het tijd om je zorgen te gaan maken. De wereld verandert iedere dag en jij zal mee moeten. Als je niet blijft ontwikkelen en innoveren zal je op een dag ontdekken dat je concurrenten je hebben ingehaald en dan is het te laat. Blijf bij met ontwikkelingen op jouw vakgebied. Dat kan door vakstudie, bezoek aan beurzen en het volgen van het nieuws in jouw sector, maar ook door online aanwezigheid.

5. Durf te proberen

Niet alle verandering is goed, maar durf af en toe veranderingen aan te brengen. Als het geen succes wordt, kan je altijd weer terug naar een beproefd concept. De meeste ondernemingen die niet tijdig meegingen met de tijd, bestaan nu niet meer. Veranderingen toepassen wil niet zeggen dat je met alle winden meewaait, maar bewust af en toe risico neemt.

6. Maak een vangnet

Als je onderneming succesvol is, kan je ook de tijd nemen om eens te overwegen welke opties je hebt als je een andere richting zou inslaan. Dit is geen eenvoudige zaak, maar denk bijvoorbeeld aan specialisatie of een niche, maar ook juist uitbreiding in de breedte van je assortiment of diensten is een optie. Hou er rekening mee dat de ontwikkelingen steeds sneller gaan.

7. Hou plezier in je werk

Misschien is werk voor jou niet bepaald je hobby. Maar evenals voor een baan geldt dat als je met tegenzin aan je werk begint het nooit een succes zal worden.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-07-2020 - Alles wat je moet weten over goud kopen
Als je goud kopen wilt, is het van belang je van tevoren goed te laten informeren over de mogelijkheden. Goud is namelijk in vele vormen verkrijgbaar. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om goud te ve
Lees meer

30-04-2020 - Zie je het niet meer zitten of zie je kansen?
We leven in een unieke tijdEen heel pijnlijke periode voor degenen die getroffen worden door COVID-19. Niet alleen voor iedereen die lijfelijk te maken heeft met ziekte of zelfs overlijden. Op bijna a
Lees meer

15-04-2020 - Bewaking diensten
Dit is waar wij om geven Dutch Team Security, opgericht in 2007, heeft jarenlange ervaring in de particuliere beveiliging op het gebied van objectbeveiliging, ISPS-haven
Lees meer

27-02-2020 - 5 handige tips om als zzp'er geld te besparen
Het leven van een zzp’er kent zowel voor- als nadelen. Een nadeel? Je bent vaak op jezelf aangewezen. ‘Is dat juist geen voordeel?’ Misschien wel, maar het houdt in dat je zelf voor
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap