Home / Groothandel Blog / Wat zijn de voordelen van ERP voor technische groothandels?

Wat zijn de voordelen van ERP voor technische groothandels?

Wat zijn de voordelen van ERP voor technische groothandels?

Nu de technologie zo snel evolueert en de cloud de kern van de bedrijfsinfrastructuur verandert, is het tijd om groothandels gestroomlijnd en efficiënter te laten werken. Hoewel elke groothandel zijn of haar eigen systeem heeft voor het beheren van dagelijkse activiteiten, is de meest efficiënte manier om groothandel distributie af te handelen het implementeren van enterprise resource planning-software, ook wel ERP genoemd. Ondernemingen weten dit al jaren en daarom is Oracle een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Maar nu met de cloud kunnen kleine en middelgrote groothandels dezelfde voordelen behalen tegen een fractie van de kosten.

Belangrijkste voordelen van een ERP-systeem voor technische groothandels

De voordelen van een geautomatiseerde ERP voor groothandels zijn talrijk, vooral als u doorgroeit of van plan bent te groeien. De rest van dit artikel gaat in op de belangrijkste voordelen die een moderne ERP-oplossing biedt voor uw groothandel, inclusief hoe deze:

  • Algemene zichtbaarheid vergroten
  • Voorraadbeheer aanzienlijk verbeteren
  • Vraagplanning verbeteren
  • Nauwkeurigheid van rapportage vergroten
  • Geautomatiseerde workflows toestaan
  • Verhoog de productiviteit en verhoog de winstgevendheid

Geef werknemers op de vloer en in het veld meer mogelijkheden met mobiele tools voor meer effectiviteit.

Zichtbaarheid

Een ERP-systeem stelt u in staat continu het hele plaatje binnen uw bedrijf te zien. Het stelt u in staat om zowel de inkomende als de uitgaande productstroom te zien, wat het nemen van beslissingen eenvoudiger en sneller maakt. Zodra u elke stap van het proces kunt zien met een duidelijk inzicht in uw supply chain, heeft u een beter beeld van uw dagelijkse bedrijfsvoering. U kunt problemen aanpakken en voorkomen dat ze uw bedrijf schaden voordat ze moeilijk te beheren worden. Met een geautomatiseerd distributiesysteem kunt u met vertrouwen zakelijke beslissingen nemen.

Efficiënter voorraadbeheer

Handmatige verwerking is tijdrovend. Een ERP helpt groothandelaren om hun voorraadbeheer te stroomlijnen en tijd te besparen die besteed wordt aan handmatige verwerking.

Met geautomatiseerd voorraadbeheer kunt u gegevens van meerdere magazijnen en zelfs in verschillende valuta's volgen en bewaken, terwijl u tegelijkertijd realtime inzicht heeft in de huidige voorraad met betrekking tot kosten, logistiek en bestelhoeveelheden. Een ERP-oplossing zal het voorraadbeheer aanzienlijk verbeteren, wat de klantenservice verder verbetert.

Hogere productiviteit voor groothandels

Wanneer bedrijven nieuwe groothandel software integreren, is de primaire motivatie meestal de hoop van de besluitvormers op een hogere productiviteit. Een van de belangrijkste voordelen van een ERP-systeem is dat het die belofte van productiviteitsverhoging waarmaakt.

Uw medewerkers besteden bijvoorbeeld mogelijk te veel tijd aan het handmatig bijhouden van de voorraad. Handmatige handelingen zoals voorraadverwerking zijn niet alleen tijdrovend; ze zijn ook riskant omdat menselijke fouten onvermijdelijk zijn. Met een ERP-oplossing in beeld bevrijdt u uw medewerkers van talloze uren repetitief werk en stelt u hen in staat zich te concentreren op belangrijkere zaken zoals het laten groeien van uw bedrijf en het zorgen voor uw klanten.

Demand Planning

De vraag planningscapaciteit van een ERP is een ander voordeel van deze oplossing. Om de bestellingen van klanten bij te houden, heeft u een duidelijk en realtime beeld van uw voorraad nodig. Een slechte planning kan betekenen dat bestellingen van klanten worden afgewezen. Met geautomatiseerde ERP-systemen; u kunt de volledige kracht van voorspellende analyses gebruiken om de verkoop te voorspellen op basis van vraag uit het verleden. Een ERP is niet paranormaal, maar het is uiterst gunstig voor de vraagplanning voor groothandels.

Wat zijn de voordelen van ERP voor technische groothandels?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

02-03-2023 - Groothandel in Horeca, Grootkeuken, Horecabenodigdheden en r
ALLES VOOR IN EN OM DE HORECA Wij zijn totaal leverancier van horeca en grootkeuken apparatuur, horecabenodigdheden, hygiene producten, hygiƫne gereedschap, koel- en vriesapparatuur, koel- en vrieste
Lees meer

28-08-2020 - Foamboardenplaza
Wij zijn Foamboardenplaza.nl een onderdeel van de Plaza Groep in Almere. Wij verkopen naast Foamboarden ook foamwerks cutters foamboard ezels en spuitlijm. Ook voor bedrukken van faomboard bent u bij
Lees meer

18-07-2019 - Meer dan alleen een WebShop voor uw schoonmaakgroothandel
Meer dan alléén een WebShop voor uw schoonmaakgroothandel Met de BaS Webshop Schoonmaakgroothandel heeft u de beschikking over een innovatief stuk gereedschap waarmee u het gehele distr
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap