Home / Herenkapper Blog / Hoe verzorg je je baard goed?

Hoe verzorg je je baard goed?

Hoe verzorg je je baard goed?

Een baard is helemaal in de mode en zien we dan ook vaak in de fashion, maar ook in het straatbeeld van nu. Veel mannen hebben een baard en verzorgen deze goed. Een goede baardverzorging is dan ook heel belangrijk. Je ziet er op die manier verzorgd uit en je zorgt ervoor dat bacteriën niet in je baard kunnen blijven zitten. Zo voorkom je irritaties en kun je je huid onder je baard gezond houden. 

Bovendien is een goede verzorging van je baard ook handig voor een stukje bescherming. Je baard kan verkleuren door het weer en dat wil je niet. Door je baard goed te verzorgen gebeurt dit niet zo snel. Veder is een goede verzorging belangrijk voor de levensduur van je baard. Als je je baard goed kan onderhouden dan zorgt dat voor minder gespleten haarpunten en kale plekken. Maar hoe verzorg je je baard nu goed?

Wassen 

Je baard wassen is essentieel voor een goede baardverzorging. Gebruik hier een milde shampoo voor om uitdroging te voorkomen. Zorg er ook voor dat je baard niet te vaak wordt gewassen, want was je te vaak dan krijg je ook uitdroging. Het is wel goed om regelmatig te wassen, zo verwijder je alle olie en vuil eruit. 

Conditioneren

Vervolgens is het goed om je baard een beetje te conditioneren. Gebruik hier een baardolie of een baardbalsem voor. Een olie of een balsem hydrateert je huid en zorgt ervoor dat je huid zacht blijft. Het kan tevens helpen om te zorgen dat er geen schade ontstaat aan je baard. Denk aan bijvoorbeeld gespleten haarpunten of kale plekken. 

Trimmen 

Je baard trimmen is ook zeer belangrijk. Je zorgt er niet alleen voor dat je baard er verzorgd uitziet, maar je voorkomt ook hiermee versleten haarpunten. Let er wel op dat je een speciale baardtrimmer gebruikt als je je baard gaat trimmen. Een ander soort trimmer kan schade aanbrengen en dat wil je niet. 

Kammen 

Dagelijks kammen hoort ook bij je baard goed verzorgen. Door dagelijks te kammen voorkom je klitten en knopen en is je baard netjes. Ga niet met een gewone borstel kammen, maar schaf een baardkam aan. Een baardkam heeft vaak brede tanden om de haren van je baard niet te beschadigen en is in de meeste gevallen vrij zacht.

Huidverzorging

Onder je baard zit je huid, maar dat vergeten sommige mannen nog wel eens. Verzorg je huid goed om te voorkomen dat je problemen krijgt. Gebruik hier een gezichtsreiniger voor om te zorgen dat je huid schoon blijft en zorg eventueel nog voor extra hydratatie.

Hoe verzorg je je baard goed?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap