Home / Holding Blog / Wat is een holding? En hoe richt ik er een op?

Wat is een holding? En hoe richt ik er een op?

Wat is een holding? En hoe richt ik er een op?

Een holding is een soort juridische structuur die een andere onderneming als dochteronderneming bezit. Holdingmaatschappijen zijn populair bij grote ondernemingen omdat zij een manier bieden om dochterondernemingen te beheren en te controleren zonder extra lagen van complexiteit in de organisatie te creëren. De oprichting van een holding biedt ook een tussenstap tussen het hebben van verschillende individuele bedrijven en het samenvoegen ervan tot één bedrijf. De voordelen van het gebruik van holdings zijn onder meer verminderde aansprakelijkheid, eenvoudig beheer en flexibiliteit in eigendomsstructuren. Laten we eens kijken wat een holding is, en hoe je er een opricht.

Hoe richt ik een holding op?

Er zijn twee belangrijke manieren om een holding op te richten: de "dunne" en de "dikke" holdingstructuur. Een dunne holdingstructuur betekent dat de holding aandelen bezit in andere bedrijven, maar dat die andere bedrijven niets bezitten. Een dikke holdingstructuur betekent dat de holding aandelen bezit in andere bedrijven en dat die andere bedrijven aandelen bezitten in de holding.

Hoewel de termen enigszins verschillen, is het algemene proces van een holding oprichten is hetzelfde. Een van de eerste stappen bij het oprichten van een holding is het kiezen van een soort juridische structuur. Holdingmaatschappijen kunnen worden opgezet als vennootschappen, naamloze vennootschappen of commanditaire vennootschappen. Er zijn enkele voordelen aan elk type holdingstructuur, samen met verschillende staats- en federale voorschriften waarmee rekening moet worden gehouden. Vind je dit nou lastig om zelf te doen, dan kan je het ook aan NOTRS uitbesteden.

Voordelen van holdings

Het eerste voordeel van een holding is verminderde aansprakelijkheid. Als u wordt aangeklaagd voor iets dat een van uw dochterondernemingen heeft gedaan, kunt u persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor die schuld. Een holding kan u helpen een deel van dat risico te vermijden. Het tweede voordeel van een holding is eenvoudig beheer. Als u verschillende dochterondernemingen hebt, kunt u de holding gebruiken om die ondernemingen te beheren. Het derde voordeel is flexibiliteit in eigendomsstructuren. Stel dat u 40% van twee dochterondernemingen bezit en iemand anders de overige 60%. Met behulp van een holding kunt u een eigendomsstructuur creëren die voor een van de partijen voordeliger is. Holdingmaatschappijen stellen u ook in staat om verschillende soorten bedrijven te controleren zonder dat u een geheel nieuwe bedrijfsstructuur hoeft te creëren. Het helpt er dus aan mee om makkelijk overzicht te behouden in een bedrijf zonder alles overhoop te gooien.

Wat is een holding? En hoe richt ik er een op?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap