Home / Horecabedrijf Blog / Eigen horeca onderneming starten? Zo pak je dat aan

Eigen horeca onderneming starten? Zo pak je dat aan

Eigen horeca onderneming starten? Zo pak je dat aan

Ben jij gastvrij ingesteld en wil je mensen graag blij maken met de juiste service en goed eten en drinken? Dan is een horecazaak beginnen iets voor jou. Het runnen van je eigen onderneming is hard werken, zeker in de horeca waar je geen moment stilstaat. Je kunt geen horecazaak beginnen zonder dat je eerst de juiste voorbereidingen hebt getroffen. Ook moet je heel wat spullen aanschaffen om de zaak in de richten en draaiende te houden. Hoe pak je dat aan? En wat heb je nodig?

Inschrijving KVK

De eerst stap naar het zetten van je eigen bedrijf is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Iedere ondernemer is verplicht zich in te schrijven. Dit is een belangrijk moment, want het is het startschot van jouw nieuwe bedrijf.

Ondernemingsplan

De meeste goede ondernemingen beginnen met een gedegen ondernemingsplan. Dit kan je namelijk helpen om op de juiste manier van start te gaan. Hierin zit je onder andere uiteen wat de ontwikkelingen zijn binnen de horecabranche, waarom jouw horecazaak zich onderscheidt van de rest en wat de marketingstrategie is. Dit is nog maar een klein onderdeel van wat je moet onderzoeken. Kijk ook naar wat de doelgroep is en wat er nog mist in de omgeving van de locatie. Heb je een zakelijke lening nodig of een andere vorm van financiële steun, dan is het ook voor de eventuele investeerder goed om te weten dat jij je goed hebt voorbereid en waarom jouw horecazaak die investering waard is.

Locatie

Vervolgens ga je op zoek naar een geschikte locatie. De locatie van je horecazaak kan erg bepalend zijn voor het succes. Check altijd wat het bestemmingsplan is en of het dus mogelijk is daar een horecazaak te openen. Denk ook na over wat je in de toekomst zou willen doen, zijn er uitbreidings- of verbouwingsmogelijkheden en is alles mogelijk wat je in gedachte hebt? Je kunt een pand kopen of huren. In de meeste gevallen gaat het om een huurcontract, zeker wanneer je pas een beginnende ondernemer bent je nog niet over de juiste financiële middelen beschikt.

Professionele apparatuur

Een horecazaak kan natuurlijk niet zonder de juiste apparatuur. Dag in dag uit zijn jij en je personeel bezig om de lekkerste gerechten te bereiden in de keuken of drankjes klaar te maken. Het kan erg druk zijn en het tempo zit er vaak flink in. Daarom moeten de apparaten en spullen die je gebruikt tegen een stootje kunnen. Je hebt dus betrouwbare en professionele apparatuur nodig. Erg belangrijk in een horeca zaak is de juiste koelkast. Kies daarom bijvoorbeeld voor een Foster koelkast. Deze levert de beste prestaties waar je van op aan kunt. Verse producten zijn nu eenmaal het belangrijkste in een professionele keuken. Een ander element dat erg praktisch is in de keuken is een Foster FlexDrawer. Dit is een flexibele werkbank waarbij je ook nog eens functionele lades tot je beschikking hebt die je afzonderlijk zowel kunt laten koelen als vriezen. Ideaal voor in een drukke keuken waar flexibiliteit erg belangrijk is.





Eigen horeca onderneming starten? Zo pak je dat aan

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-04-2024 - De onmisbare rol van de IJsblokjesmachine in de zomer voor d
De zomerse hitte brengt niet alleen zonneschijn en vrolijke stemmingen met zich mee, maar ook de behoefte aan verkoeling. Voor de horeca is het essentieel om hierop in te spelen en klanten te voorzien
Lees meer

02-04-2024 - De voordelen van werken in de horeca
In de horeca werken is uiteraard fantastisch en het is voor iedereen waardevol om ooit in zijn leven weleens in de horeca te hebben gewerkt. Horecawerk is extreem leerzaam en je stopt nooit met leren.
Lees meer

02-01-2024 - De 6 essentiele kenmerken van een kwalitatieve horeca koelin
Wil je een horecabedrijf succesvol runnen? Dan is de keuze voor de juiste horeca koeling van essentieel belang. Een goede horeca koeling zorgt namelijk niet alleen voor een veilige bewaring van voedse
Lees meer

14-12-2023 - Horeca bestek in het buitenland: van eetstokjes tot eten met
Mes, vork, lepel: je hebt ze ongetwijfeld in huis. In Nederland zijn we erg gehecht aan onze westerse eetgerei. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe ze dat in het buitenland doen? Want hoewel je net ove
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap