Home / Horecabedrijf Blog / 3 verschillende soorten frituurpannen voor horecagebruik

3 verschillende soorten frituurpannen voor horecagebruik

3 verschillende soorten frituurpannen voor horecagebruik

Als horecabedrijf is er allerlei keukenapparatuur die niet mag ontbreken in je zaak. Een frituurpan voor horecagebruik is er daar zeker ook een van. Mensen eten immers maar wat graag frietjes in restaurants en snacks zoals bitterballen in cafés. Maar welke frituurpan is de beste keuze voor jouw horecazaak? We bespreken drie soorten die nadrukkelijk van elkaar verschillen en hun eigenschappen, zodat je een beeld krijgt van wat passend zou kunnen zijn voor jou.

Elektrische friteuse

Een elektrische friteuse is een type friteuse dat werkt op elektriciteit. Dit type friteuse is erg populair vanwege de veiligheid en het gebruiksgemak. Bij een elektrische friteuse wordt de olie of het vet verwarmd door middel van een elektrisch verwarmingselement. Dit element bevindt zich meestal onder in de friteuse en zorgt voor een constante temperatuur van het vet of de olie. Elektrische friteuses zijn beschikbaar in verschillende maten en capaciteiten en kunnen worden gebruikt voor het frituren van diverse soorten voedsel. Ze zijn geschikt voor kleine tot middelgrote horecabedrijven.

Gasfriteuse 

Een gasfriteuse is een type friteuse dat werkt op gas. In tegenstelling tot elektrische friteuses die werken door middel van een verwarmingselement dat in contact komt met de olie, hebben gasfriteuses een brander die de olie opwarmt. Gasfriteuses zijn vaak populair in professionele keukens omdat ze snel opwarmen en een hogere capaciteit hebben dan elektrische friteuses. Bovendien kunnen gasfriteuses gemakkelijk worden aangesloten op de gasleiding in de keuken. Het is echter belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie en regelmatig onderhoud om de veiligheid te waarborgen. Gasfriteuses worden vooral veel gebruikt in middelgrote tot grote horecabedrijven.

Inductie friteuse

Inductie friteuse

Dan is er ook nog de inductie friteuse. Dat is een type friteuse dat gebruik maakt van inductietechnologie om de olie te verwarmen in plaats van de traditionele verwarmingselementen. Bij een inductie friteuse wordt er gebruik gemaakt van elektromagnetische inductie om een magnetisch veld te creëren dat warmte genereert in de pan. De hitte wordt direct gegenereerd in de pan, waardoor de olie sneller opwarmt en minder energie nodig heeft om op temperatuur te komen. Bij een inductie frituurpan is de temperatuur beter te reguleren dan bij andere types en is de friteuse makkelijker schoon te maken. Ook blijft de olie langer schoon, omdat er minder verbrandingsresten achterblijven in de pan. Wel kan het lastiger zijn om de olie te vervangen, omdat de pan niet eenvoudig uit de friteuse kan worden gehaald. 

Of je nu een groot restaurant runt of een klein café, een goede professionele friteuse is onmisbaar. Bovenstaande soorten friteuses hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen en gebruik waarvoor ze het meest geschikt zijn, en ook binnen deze categorieën vind je wellicht nog verschillende types. Het is belangrijk om goed in te schatten welke friteuse het beste bij jouw horecabedrijf past voordat je een keuze maakt, zodat je de vraag aankunt zonder al te veel onnodige overcapaciteit, de veiligheid in de keuken op orde is en je ook naar behoren in het benodigde onderhoud van de friteuse kan voorzien.





3 verschillende soorten frituurpannen voor horecagebruik

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-04-2024 - De onmisbare rol van de IJsblokjesmachine in de zomer voor d
De zomerse hitte brengt niet alleen zonneschijn en vrolijke stemmingen met zich mee, maar ook de behoefte aan verkoeling. Voor de horeca is het essentieel om hierop in te spelen en klanten te voorzien
Lees meer

02-04-2024 - De voordelen van werken in de horeca
In de horeca werken is uiteraard fantastisch en het is voor iedereen waardevol om ooit in zijn leven weleens in de horeca te hebben gewerkt. Horecawerk is extreem leerzaam en je stopt nooit met leren.
Lees meer

02-01-2024 - De 6 essentiele kenmerken van een kwalitatieve horeca koelin
Wil je een horecabedrijf succesvol runnen? Dan is de keuze voor de juiste horeca koeling van essentieel belang. Een goede horeca koeling zorgt namelijk niet alleen voor een veilige bewaring van voedse
Lees meer

14-12-2023 - Horeca bestek in het buitenland: van eetstokjes tot eten met
Mes, vork, lepel: je hebt ze ongetwijfeld in huis. In Nederland zijn we erg gehecht aan onze westerse eetgerei. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe ze dat in het buitenland doen? Want hoewel je net ove
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap