Home / Horecabedrijf Blog / 3 verschillende soorten frituurpannen voor horecagebruik

3 verschillende soorten frituurpannen voor horecagebruik

3 verschillende soorten frituurpannen voor horecagebruik

Als horecabedrijf is er allerlei keukenapparatuur die niet mag ontbreken in je zaak. Een frituurpan voor horecagebruik is er daar zeker ook een van. Mensen eten immers maar wat graag frietjes in restaurants en snacks zoals bitterballen in cafés. Maar welke frituurpan is de beste keuze voor jouw horecazaak? We bespreken drie soorten die nadrukkelijk van elkaar verschillen en hun eigenschappen, zodat je een beeld krijgt van wat passend zou kunnen zijn voor jou.

Elektrische friteuse

Een elektrische friteuse is een type friteuse dat werkt op elektriciteit. Dit type friteuse is erg populair vanwege de veiligheid en het gebruiksgemak. Bij een elektrische friteuse wordt de olie of het vet verwarmd door middel van een elektrisch verwarmingselement. Dit element bevindt zich meestal onder in de friteuse en zorgt voor een constante temperatuur van het vet of de olie. Elektrische friteuses zijn beschikbaar in verschillende maten en capaciteiten en kunnen worden gebruikt voor het frituren van diverse soorten voedsel. Ze zijn geschikt voor kleine tot middelgrote horecabedrijven.

Gasfriteuse 

Een gasfriteuse is een type friteuse dat werkt op gas. In tegenstelling tot elektrische friteuses die werken door middel van een verwarmingselement dat in contact komt met de olie, hebben gasfriteuses een brander die de olie opwarmt. Gasfriteuses zijn vaak populair in professionele keukens omdat ze snel opwarmen en een hogere capaciteit hebben dan elektrische friteuses. Bovendien kunnen gasfriteuses gemakkelijk worden aangesloten op de gasleiding in de keuken. Het is echter belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie en regelmatig onderhoud om de veiligheid te waarborgen. Gasfriteuses worden vooral veel gebruikt in middelgrote tot grote horecabedrijven.

Inductie friteuse

Inductie friteuse

Dan is er ook nog de inductie friteuse. Dat is een type friteuse dat gebruik maakt van inductietechnologie om de olie te verwarmen in plaats van de traditionele verwarmingselementen. Bij een inductie friteuse wordt er gebruik gemaakt van elektromagnetische inductie om een magnetisch veld te creëren dat warmte genereert in de pan. De hitte wordt direct gegenereerd in de pan, waardoor de olie sneller opwarmt en minder energie nodig heeft om op temperatuur te komen. Bij een inductie frituurpan is de temperatuur beter te reguleren dan bij andere types en is de friteuse makkelijker schoon te maken. Ook blijft de olie langer schoon, omdat er minder verbrandingsresten achterblijven in de pan. Wel kan het lastiger zijn om de olie te vervangen, omdat de pan niet eenvoudig uit de friteuse kan worden gehaald. 

Of je nu een groot restaurant runt of een klein café, een goede professionele friteuse is onmisbaar. Bovenstaande soorten friteuses hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen en gebruik waarvoor ze het meest geschikt zijn, en ook binnen deze categorieën vind je wellicht nog verschillende types. Het is belangrijk om goed in te schatten welke friteuse het beste bij jouw horecabedrijf past voordat je een keuze maakt, zodat je de vraag aankunt zonder al te veel onnodige overcapaciteit, de veiligheid in de keuken op orde is en je ook naar behoren in het benodigde onderhoud van de friteuse kan voorzien.





3 verschillende soorten frituurpannen voor horecagebruik

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

01-06-2023 - 4x Waardevolle toevoegingen voor jouw horecaonderneming
Als horecaondernemer wil je altijd het beste bieden aan je gasten. Er zijn tegenwoordig zoveel horecazaken dat je je best moet doen om je te onderscheiden. Daarom zijn er een aantal waardevolle toevoe
Lees meer

30-05-2023 - Alles wat je moet weten over een kassa voor de horeca
Voor bedrijven die restaurants, bars of andere horecagelegenheden beheren, is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk kassasysteem essentieel. Een goede kassa helpt om de verkoop nauwkeurig bij te houd
Lees meer

10-05-2023 - Koel blijven en koken: de onmisbare rol van horeca-apparatuu
Voor veel mensen is het een droom: een eigen restaurant beginnen. Een spannende en mooie onderneming en vooral, heel veel eten! Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar als je gepassioneerd bent over
Lees meer

03-11-2022 - Eigen horeca onderneming starten? Zo pak je dat aan
Ben jij gastvrij ingesteld en wil je mensen graag blij maken met de juiste service en goed eten en drinken? Dan is een horecazaak beginnen iets voor jou. Het runnen van je eigen onderneming is hard we
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap