Home / Vloeren Blog / Dit is een van de beste vloeren voor bedrijfsruimtes

Dit is een van de beste vloeren voor bedrijfsruimtes

Dit is een van de beste vloeren voor bedrijfsruimtes

Voor je bedrijf wil je natuurlijk het beste. Dan heb je het over het beste personeel, de beste apparatuur en de beste werkomstandigheden. Daarbij is het zaak om niet te vergeten naar beneden te kijken. Letterlijk naar beneden kijken. De vloer is namelijk erg belangrijk voor bedrijven. Je hebt een slijtvaste vloer nodig die veel mechanische en chemische belasting kan verdragen. De vloer die daar bij uitstek geschikt voor is, is de epoxyvloer. Wat dit voor vloer is en wat je ervan kunt verwachten ontdek je in dit artikel.

Wat is een epoxyvloer?

Epoxy is een epoxide-polymeer dat wordt gewonnen uit aardolie. Het is een thermohardende kunststof, waardoor het gebruikt kan worden als gietvloer. Een vloer van epoxy bestaat uit  verschillende lagen. Welke lagen er nodig zijn voor jouw bedrijfsvloer, hangt af van hoe deze gebruikt gaat worden.

Ga je een epoxyvloer laten gieten door een expert, dan zal in de meeste gevallen eerst een primerlaag worden aangebracht, met daar bovenop de epoxy vloercoating. Eventueel kan het geheel worden afgewerkt met een polyurethaan afwerking.

Het is slim om de vloer te laten gieten door iemand die daar ervaring mee heeft. Dit is namelijk geen eenvoudige klus die het beste door een expert met jarenlange ervaring kan worden gedaan.

De juiste ondergrond is belangrijk

Epoxy is een hard materiaal, en daarnaast niet erg flexibel. Daarom is het belangrijk dat de ondergrond volledig geëgaliseerd is. Als dat niet het geval is, kan het epoxy namelijk gaan scheuren. Epoxyvloeren worden altijd gegoten op een egale betonvloer of cement dekvloer.

Eenvoudig te onderhouden

Een epoxy vloer is gemakkelijk te onderhouden. Dit type vloer wordt gegoten, waardoor het geen naden heeft. Direct gevolg daarvan is dat er veel minder stof en vuil ophoopt. De kans op beschadigingen is daardoor een stuk kleiner.

Daar moet je natuurlijk nog wel het een en ander voor doen. Het is slim om dit soort vloeren regelmatig droog te reinigen met een zachte bezem of stofzuiger. Als je voor natte schoonmaak kiest, gebruik dan geen agressieve schoonmaakmiddelen. Als je dit wel doet, kan de vloer een doffe uitstraling krijgen.

Wat zijn de voordelen van epoxyvloeren?

Epoxyvloeren hebben diverse voordelen, zeker voor bedrijven. De vloeren zijn erg sterk en belastbaar. Ze kunnen met gemak zware machines en voertuigen dragen. Ook zijn ze vloeistofdicht en in sommige gevallen resistent tegen hardnekkige zuren, oliën, vetten en chemicaliën.

De vloeren zijn behalve makkelijk schoon te maken ook erg hygiënisch verantwoord, omdat ze geen naden hebben. De slijtageweerstand is zeer hoog en er is antislip mogelijk, door het toevoegen van toeslagstoffen.

Voor bedrijven zijn epoxyvloeren dan ook vaak een uitstekende oplossing. Ze zijn voor vrijwel alle ruimtes geschikt. Dit loopt uiteen van kantoren en bouwmarkten tot opslagruimtes en parkeergarages.

Dit is een van de beste vloeren voor bedrijfsruimtes

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

11-12-2023 - De beste vloeropties voor een kantoorruimte
Bij het inrichten van een nieuwe kantoorruimte zijn er een aantal onderdelen belangrijk. Naast de indeling van de werkplekken, kan de vloer van een kantoor ook de hele uitstraling van de ruimte be&ium
Lees meer

29-06-2023 - Visgraat Vloer: Een Tijdloze Keuze voor Je Interieur
Bent u op zoek naar een vloeroptie die elegantie, stijl en tijdloosheid uitstraalt? Zoek niet verder! De visgraat vloer is een populaire keuze geworden in interieurontwerp vanwege zijn unieke patroon
Lees meer

24-08-2022 - De voordelen van een PVC vloer volgens Floer
Een pvc vloer is voor veel verschillende situaties een perfecte vloer. De vloer heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Zo hoef je bijvoorbeeld veel minder onderhoud te plegen a
Lees meer

03-05-2018 - De voordelen van een gietvloer
Bij het kiezen van een nieuwe vloer voor een woning zijn er vele mogelijkheden, waaronder tegels, hout, linoleum of pvc. Er zijn grote verschillen in het uiterlijk, de hardheid en de mate van onderhou
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap