Home / Vloeren Blog / De voordelen van een PVC vloer volgens Floer

De voordelen van een PVC vloer volgens Floer

De voordelen van een PVC vloer volgens Floer

Een pvc vloer is voor veel verschillende situaties een perfecte vloer. De vloer heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Zo hoef je bijvoorbeeld veel minder onderhoud te plegen aan een pvc vloer dan aan een houten vloer. In dit artikel willen we je graag meer vertellen over de voordelen van een pvc vloer. Daarnaast bespreken we ook de verschillende pvc vloeren visgraat mogelijkheden.

De voordelen van een PVC vloer volgens Floer

Een zeer sterke vloer

Een van de voornaamste redenen voor het leggen van een pvc vloer volgens Floer is dat hij erg sterk en duurzaam is. De pvc vloeren hebben namelijk een beschermende toplaag. Deze zorgt ervoor dat de vloer erg lang mee gaat. Het geld ook dat hoe sterker deze laag is, hoe langer de vloer mee gaat. Een pvc vloer kan gemakkelijk 25 jaar lang mee gaan. Dit is langer dan een vloer van laminaat, vinyl of tapijt! 

Perfecte vloer voor vloerverwarming

Wil jij graag vloerverwarming gaan leggen in je woning? Dan is het een zeer verstandige keuze om voor een pvc vloer te kiezen. De vloer is namelijk een zeer toegankelijke vloer voor vloerverwarming. Dit komt omdat de vloer erg dun is. Hierdoor kan de warmte van de vloerverwarming erg gemakkelijk naar boven komen en in de woning treden. De effectiviteit van de vloerverwarming is daardoor erg hoog, waardoor de kosten voor de energie lager uit zullen vallen. Er hoeft namelijk minder energie gebruikt te worden om de woning op te warmen.

Een pvc vloer werkt geluiddempend

Een ander voordeel van de pvc vloer volgens Floer is het feit dat een pvc vloer geluiddempend werkt. Dit komt doordat de vloer is gemaakt van kunststof. Dit heeft als voordeel dat de vloer zachter is dan bijvoorbeeld hout of laminaat. Als je over de vloer heen loopt hoor je geen voetstappen. Dit is bijvoorbeeld erg fijn als je in een gehorig huis woont of als je in een tussenwoning woont. De bewoners rondom je woning hebben dan geen last van je voetstappen als je in de avond thuis komt. Ook als je het in je eigen woning hebt liggen, heb je geen last van je gezin als ze thuis komen.

Gemakkelijk schoonmaken met water

Een ander groot voordeel van de pvc vloer is dat je hem gemakkelijk schoon kunt maken en kunt houden. Het pvc is namelijk, in tegenstelling tot een houten vloer, waterbestendig. Hierdoor kun je hem gemakkelijk schoon maken met water en een sopje. Ook als je wat drinken hebt laten vallen, hoef je niet bang te zijn dat het in de vloer trekt. Je hoeft dan alleen maar een droge doek te pakken en het drinken op te ruimen. 

Verschillende toepassingen van de vloer

Tot slot heb je pvc in veel verschillende soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tegel pvc. Dit is pvc in de vorm van tegels. Het voordeel is dat je deze gemakkelijk in je woning kunt leggen. Daarnaast kun je ook kiezen voor stroken pvc. Deze kun je vervolgens in de vorm van een visgraat op de vloer leggen. Heb je altijd al een visgraat vloer willen hebben in je woning? Dan kun je dit perfect leggen met pvc. Daarin heb je ook nog eens de keuze tussen dunne of dikke stroken pvc. Als je een zeer grote ruimte hebt, kun je de keuze maken om wat dikkere stroken pvc te gebruiken voor de visgraat vloer. Op deze manier komt het erg mooi over op het interieur. Uiteindelijk kun je dus alle kanten op met het leggen van een pvc vloer. 

De voordelen van een PVC vloer volgens Floer

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

11-12-2023 - De beste vloeropties voor een kantoorruimte
Bij het inrichten van een nieuwe kantoorruimte zijn er een aantal onderdelen belangrijk. Naast de indeling van de werkplekken, kan de vloer van een kantoor ook de hele uitstraling van de ruimte be&ium
Lees meer

29-06-2023 - Visgraat Vloer: Een Tijdloze Keuze voor Je Interieur
Bent u op zoek naar een vloeroptie die elegantie, stijl en tijdloosheid uitstraalt? Zoek niet verder! De visgraat vloer is een populaire keuze geworden in interieurontwerp vanwege zijn unieke patroon
Lees meer

07-03-2023 - Dit is een van de beste vloeren voor bedrijfsruimtes
Voor je bedrijf wil je natuurlijk het beste. Dan heb je het over het beste personeel, de beste apparatuur en de beste werkomstandigheden. Daarbij is het zaak om niet te vergeten naar beneden te kijken
Lees meer

03-05-2018 - De voordelen van een gietvloer
Bij het kiezen van een nieuwe vloer voor een woning zijn er vele mogelijkheden, waaronder tegels, hout, linoleum of pvc. Er zijn grote verschillen in het uiterlijk, de hardheid en de mate van onderhou
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap