Home / Fiets Blog / De leukste mountainbikeroutes binnen Nederland

De leukste mountainbikeroutes binnen Nederland

De leukste mountainbikeroutes binnen Nederland

Voor de meeste mensen is het wel duidelijk dat Nederland een fietsparadijs is. Er zijn dan ook voldoende fietsroutes te vinden, die ook bij toeristen zeer populair zijn. Ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Probeer dan eens de mountainbikeroutes die we in dit artikel benoemen. Het zijn zeer geliefde routes voor iedereen die graag offroad gaat met zijn fiets.

De leukste mountainbikeroutes binnen Nederland

1. Den Treek in Utrecht

Wanneer je een heerlijk ritje op jouw mountainbike wilt maken, kun je kiezen voor de Den Treek-Henschoten route. Het is een prachtig gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug, die vol ligt met onverharde paden, uitgestrekt over zo’n 4000 voetbalvelden. Op deze plek kun je kiezen voor twee MTB-routes, één van 22km en één van 16km lang. Zo ben je de hele middag zoet.

2. Amerongen in Utrecht

De provincie Utrecht leent zich perfect voor plezier op de mountainbike. Waar wij het eerder al over de Den Treek-Henschoten hadden, kun je ook voor de Amerongen route kiezen. Deze ligt tussen Veenendaal en Amerongen, in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Deze route gaat over de Amerongse Berg, omdat je te maken krijgt met 300 hoogtemeters, is deze route een echte kuitenbijter. Wanneer je dus op zoek bent naar uitdaging, mag je deze route zeker niet overslaan.

3. Cauberg in Limburg

Een andere leuke mountainbike route ligt in Limburg. De Cauberg route in Valkenburg brengt jou de hoogte in. Dankzij de 678 hoogtemeters voelt deze route bijna on-Nederlands aan. Tijdens jouw rit geniet je van het prachtige Limburgse heuvellandschap. Kenners raden deze route niet aan voor beginners. Wil je het wel proberen? Zorg dan dat jouw kuiten goed getraind zijn.

4. Appelscha in Friesland

Appelscha is een natuurrijke omgeving in Friesland, waar mensen ook graag kamperen. De Bosberg route bij het Friese Appelscha is een zeer populair route voor mountainbike liefhebbers. Het is geen lange route, maar wel een route met uitdaging. Je krijgt te maken met technische singletracks en zeer pittige maar korte klimmetjes.

5. Drunen in Noord-Brabant

De Loonse en Drunense Duinen zijn zeer geschikt voor een ritje op jouw mountainbike. Dit gedeelte van Noord-Brabant ligt vol met stuifzand en kan door weersomstandigheden steeds anders ogen. Je legt jouw rit af door bossen en zand, je moet veel klimmen maar kunt ook even op adem komen dankzij de vele afdalingen.

Jouw mountainbike schoonmaken

Het is natuurlijk geweldig om actief bezig te zijn op jouw mountainbike. Wanneer je dit wilt blijven doen, is het verstandig om hem regelmatig te voorzien van een fiets ontvetter. Deze zal al het vuil van jouw frame en wielen verwijderen. Denk aan zand, modder, zout en bijvoorbeeld gras. Zo voorkom je dat jouw mountainbike gaat roesten en kraken. Vergeet ook niet de ketting schoon te maken. Een kettingreiniger kan jou helpen bij het in leven houden van de ketting. Een kettingreiniger is een must-have bij het opnieuw invetten van jouw ketting.

De leukste mountainbikeroutes binnen Nederland

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-02-2023 - Fietsen door Nederland? Daarom is het zo goed voor je
Nederland is typisch een fietsland. Overal in ons land wordt er volop gefietst. Er zijn diverse redenen waarom mensen fietsen, maar een belangrijke reden is dat fietsen diverse voordelen te bieden hee
Lees meer

12-12-2022 - De accu voor een elektrische fiets
Het heeft verschillende voordelen om te kiezen voor een elektrische fiets. Je kunt door gebruik te maken van deze fiets bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je naar je werk kunt fietsen, ondanks dat deze af
Lees meer

14-06-2022 - Waarom het slim is om te kiezen voor een fietsenverhuur tijd
Waarom het slim is om te kiezen voor een fietsenverhuur tijdens evenementenOrganiseer je een groot evenement, waarbij het raadzaam is om ook een keer kritisch naar het vervoer te kijken?Festivals die
Lees meer

10-01-2019 - 4 tips bij de aankoop van een fiets
Sta je op het punt om een nieuwe fiets te kopen? Dan kunnen deze vier tips je hopelijk helpen bij het maken van jouw keuze. Zo weet je zeker dat je de goede keuze maakt. Tip 1: Bepaal je budget
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap