Home / Fiets Blog / Zo kies je de juiste elektrische fiets

Zo kies je de juiste elektrische fiets

Zo kies je de juiste elektrische fiets

Nederland fietst er op los en niet alleen als de zon hoog aan de hemel staat en je met de korte broek op de fiets je benen laat bruinen. We fietsen naar het werk, naar de supermarkt, naar familie, op vakantie… We fietsen altijd en overal. 

Niet alleen omdat een auto niet meer voor iedereen te betalen is en Nederland goede fietspaden heeft. Ook omdat fietsen gewoon leuk is en omdat je op plekken komt waar je met ander vervoer niet kunt komen. 

Maar hoe kies je nou de beste elektrische fiets voor jouw persoonlijke doel? We lichten een aantal essentiële redenen toe.

Leeftijd en flexibiliteit

Door te blijven bewegen word je fitter oud en blijf je langer flexibel. Die persoonlijke fitheid kan flink op de proef worden gesteld met een normale fiets zonder accu. Dat kleine beetje hulp van je elektrische fiets kan je dan ook net dat zetje geven om wél je dagelijkse activiteiten per fiets te blijven doen. 

Een fiets met ondersteuning wanneer je bergop gaat of langere afstanden fietst, is dan ook cruciaal voor mensen die gezond en fit door het leven willen gaan. Je wordt er op een prettige manier ouder mee. Die spreekwoordelijke plek achter de geraniums is aan jou niet besteed!

En krijg je nu te weinig beweging en is fietsen altijd een favoriete bezigheid van je geweest? Dan is overstappen op een elektrische variant exact wat je nodig hebt om weer in shape te komen.

Voor ouderen is een standaard model fiets met elektrische ondersteuning vaak beter. De jeugd kiest liever voor zo’n stoere Fatbike in het zwart. En zo is er voor iedereen wel een geschikte elektrische fiets te vinden.

Fietsafstanden

De fietsafstand die je wilt overbruggen is wel een sleutelfactor bij het beslissen wat voor elektrische fiets je uiteindelijk koopt. De radius hangt af van de accu en hoe krachtig deze is. Behalve de afstand die je ermee kunt fietsen, is ook de laadtijd van belang. 

Thuis of op vakantie; je wilt er verschillende afstanden routes kunnen afleggen en niet om de haverklap de accu aan de lader moeten hangen. 

Fietsondergrond

Een ander punt is de ondergrond waarop je wilt kunnen fietsen. Ga je voornamelijk fietsen op verharde fietspaden? Dan heb je geen speciale banden nodig. Wil je echter op een losse ondergrond kunnen fietsen? Dan is online Fatbikes kopen weer een beter idee. Deze fiets heeft namelijk dikke banden die goed door zand, modder of sneeuw kunnen manoeuvreren. 

Conclusie

Bedenk voordat je heel makkelijk en snel je digitale portemonnee trekt goed wat voor soort elektrische fiets voor jouw fietsmomenten het meest ideaal is. Dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Zo kies je de juiste elektrische fiets

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-02-2023 - Fietsen door Nederland? Daarom is het zo goed voor je
Nederland is typisch een fietsland. Overal in ons land wordt er volop gefietst. Er zijn diverse redenen waarom mensen fietsen, maar een belangrijke reden is dat fietsen diverse voordelen te bieden hee
Lees meer

12-12-2022 - De accu voor een elektrische fiets
Het heeft verschillende voordelen om te kiezen voor een elektrische fiets. Je kunt door gebruik te maken van deze fiets bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je naar je werk kunt fietsen, ondanks dat deze af
Lees meer

10-08-2022 - De leukste mountainbikeroutes binnen Nederland
Voor de meeste mensen is het wel duidelijk dat Nederland een fietsparadijs is. Er zijn dan ook voldoende fietsroutes te vinden, die ook bij toeristen zeer populair zijn. Ben je op zoek naar wat meer u
Lees meer

14-06-2022 - Waarom het slim is om te kiezen voor een fietsenverhuur tijd
Waarom het slim is om te kiezen voor een fietsenverhuur tijdens evenementenOrganiseer je een groot evenement, waarbij het raadzaam is om ook een keer kritisch naar het vervoer te kijken?Festivals die
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap