Home / Hovenier Blog / Aan de slag als hovenier, hartstikke leuk!

Aan de slag als hovenier, hartstikke leuk!

Aan de slag als hovenier, hartstikke leuk!

Heb je jouw droombaan nog niet gevonden? En ben je op zoek naar een leuke baan? Wat dacht je ervan om te werken in het groen? Bijvoorbeeld als hovenier. Hiervoor heb je groene vingers nodig en moet je het hartstikke leuk vinden om buiten bezig te zijn. Past dit bij jou? Dan is werken in het groen zeker iets voor jou!

Waarom werken in het groen leuk is?

Werken in het groen kan op verschillende manieren. Er zijn verschillende vacatures in de groenvoorziening. Als je het leuk vindt om buiten te werken en niet bang bent voor vieze handen dan is werken in het groen leuk. Je kunt werken als hovenier of het groen in orde maken midden in de stad. Bijvoorbeeld als groenvoorziener of machinist op een maaimachine. Er is altijd wel een baan in de groenvoorziening die bij je past.

Je kunt werken in een team en zorgen voor een mooi eindresultaat van een park of andere plek in de stad. Je zorgt als hovenier ervoor dat dit weer netjes wordt gemaakt. Je haalt voldoening uit het resultaat dat je geboekt hebt. Globen is het groene uitzendburo met alle vacatures in de groenvoorziening. Je werkt zowel zelfstandig als in een team in de groenvoorziening. Of je nu een fulltime baan of een bijbaantje zoekt. Het uitzendbureau voor banen in het groen heeft volop werk voor mensen die het leuk vinden.

Werken in het groen is hartstikke leuk om te doen. Je bent fysiek bezig en het is geen ondankbaar werk. Je behaalt altijd resultaat en werkt heerlijke in de buitenlucht. Het aanleggen van tuinen is leuk om te doen. Als hovenier voeg je iets toe aan waarde aan een openbare ruimte of een woning.

Het onderhoud in een stad wordt door de groenvoorziening gedaan?

Net zoals een tuin moet de stad ook worden bijgehouden. Dit wordt gedaan door de mensen in de groenvoorziening. Dit gebeurt door te schoffelen, kanten steken, harken, bosmaaien, bladblazen, snoeien met een heggenschaar of machinale werkzaamheden. Als je gaat werken in het groen ben je verantwoordelijk voor deze taken. Je kunt als medewerker van de groenvoorziening trots zijn op het eindresultaat waardoor de stad er nog mooier zal uitzien.

Welke werkzaamheden verricht je als groenmedewerker?

De werkzaamheden zijn uiteenlopend. Het kunnen eenvoudige werkzaamheden zijn zoals harken of schoffelen. Er wordt dan gewerkt met handgereedschappen. Wanneer je in de stad werkt als groenmedewerker help je mee bij het opruimen en afvoeren van bladeren, bloemen, zwerfvuil, dood hout en andere dingen die op de straat liggen. Je kunt ook bomen snoeien en water geven als je gaat werken in de groenvoorziening.

Je bent verantwoordelijk voor het schoonhouden van de openbare ruimten zoals parken in de stad. Je zorgt ervoor als medewerker in het groen dat alles veilig en heel blijft. Je zorgt voor een groene stad en tuin.

Wat zijn de voordelen van werken in het groen?

Je werkt in de buitenlucht en dat is gezond. Het resultaat dat je haalt uit je werk geeft voldoening. Het uitzicht dat je hebt op het groen verhoogt het welzijn van een mens. Daarnaast krijg je voldoende lichaamsbeweging. Het salaris is mooi wanneer je werkt in het groen. Je werkt mee aan een beter klimaat. De groene omgeving voelt prettig aan en mensen die werken in het groen waarderen dat omdat ze ermee verbonden zijn.

Je in een groene omgeving begeven werkt stressverminderend. De natuur heeft namelijk een rustgevend effect. Werken in het groen kan via www.globen.nl.

Aan de slag als hovenier, hartstikke leuk!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-06-2023 - In deze apparatuur moet je als hovenier beslist investeren
Wil je als zelfstandig hovenier naam maken, dan moet je zorgen dat je klanten tevreden zijn over het resultaat dat je levert. Dat betekent dat je snel én goed moet werken en dat kan alleen met
Lees meer

24-08-2022 - Meest gemaakte fouten bij het inrichten van je border
Ben je van plan om jouw tuin te veranderen? Dan wil je hier wellicht ook borders bij plaatsen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je altijd planten hebt staan, waardoor jouw tuin een geheel nieuwe u
Lees meer

26-07-2021 - Tuin overwoekerd? Dit moet je doen
Met het natte voorjaar en de regenachtige start van de zomer is een ding zeker: De planten en het onkruid buiten hebben de tijd van hun leven. Waar je een paar maanden geleden misschien nog maar een p
Lees meer

14-08-2017 - Tips bij het starten van je eigen hoveniersbedrijf
Een eigen bedrijf beginnen is niet iets dat je van de één op andere dag kan beslissen. Er komt erg veel kijken bij het opstarten van je eigen bedrijf en daarbij zitten er ook erg veel ko
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap