Home / Hovenier Blog / In deze apparatuur moet je als hovenier beslist investeren

In deze apparatuur moet je als hovenier beslist investeren

In deze apparatuur moet je als hovenier beslist investeren

Wil je als zelfstandig hovenier naam maken, dan moet je zorgen dat je klanten tevreden zijn over het resultaat dat je levert. Dat betekent dat je snel én goed moet werken en dat kan alleen met de juiste, kwalitatief hoogwaardige apparatuur en gereedschap. Het is dus belangrijk om te investeren in goede apparatuur om efficiënt en professioneel te kunnen werken. Het juiste gereedschap maakt niet alleen het werk gemakkelijker, maar zorgt er ook voor dat je kwaliteit kunt leveren aan je klanten. In dit artikel bespreken we de verschillende apparaten waarin je als hovenier zeker moet investeren.

1. Kettingzaag

Een kettingzaag is een onmisbaar gereedschap voor elke hovenier die bomen moet snoeien of verwijderen. Met een goede kettingzaag kun je snel en veilig takken en stammen van verschillende afmetingen afzagen. Er zijn verschillende soorten kettingzagen op de markt, maar als hovenier is het belangrijk om te kiezen voor een krachtige zaag met een lange levensduur. Dit zal je heel veel tijd en spierkracht besparen!

2. Tuinfrees

Een tuinfrees is ideaal om de grond los te maken en klaar te maken voor beplanting. Met deze machine kun je grote oppervlakten in korte tijd bewerken, wat zeer efficiënt is bij grotere projecten zoals het aanleggen van borders of moestuinen. Daarnaast kan een tuinfrees ook gebruikt worden om oude graszoden te verwijderen en de grond gelijkmatig klaar te maken voor nieuwe beplanting. Met een tuinfrees op benzine of elektriciteit werk je als hovenier vele malen sneller dan met een schop en een schoffel.

3. Elektrische heggenschaar

Een elektrische heggenschaar biedt vele voordelen ten opzichte van een handmatige heggenschaar. Met een elektrische heggenschaar kun je snel en precies werken, waardoor je tijd bespaart en moeite. Met een elektrische heggenschaar kun je met veel gemak een mooie, strakke, rechte heg maken. Als je dit met een handmodel moet doen, is dat veel lastiger en tijdrovend.

4. Elektrische grasmaaier

Een elektrische grasmaaier is ideaal voor het onderhouden van gazons bij zowel particulieren als bedrijven. Met deze machine kun je grote stukken gazon in korte tijd maaien, wat zeer efficiënt is bij grotere projecten. Daarnaast zijn elektrische grasmaaiers ook milieuvriendelijker dan benzine-aangedreven maaiers en veroorzaken ze minder lawaai. Bovendien heb je met een maaier met benzinemotor altijd kans op het knoeien/lekken van de brandstof, terwijl een elektrisch model dus makkelijker is om te vervoeren.

5. Bladblazer

Een bladblazer kan zeer nuttig zijn voor hoveniers die te maken hebben met grote hoeveelheden bladeren of ander afval dat opgeruimd moet worden. Met een goede bladblazer kun je snel en gemakkelijk bladeren en ander vuil verwijderen van opritten, paden, gazons en borders. De betere modellen hebben een blaas- en een zuigstand en een opvangzak voor het blad.

6. Hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een essentieel gereedschap voor elke professionele hovenier die zich bezighoudt met tuinonderhoud of landschapsarchitectuur. Met deze machine kun je gemakkelijk hardnekkig vuil zoals mos, algen en andere verontreinigingen verwijderen van terrassen, gevels, meubels en andere oppervlakten.

7. Hakselaar

Takken en twijgen hak je in no-time in kleine stukjes waardoor je veel meer tuinafval kwijt kunt in de groene container of op je composthoop. Wil je het naar de milieustraat brengen, dan is het tuinafval nu veel compacter en kan het in grote zakken gemakkelijk vervoerd worden. 

8. Hoogsnoeier

Een hoogsnoeier maakt het je mogelijk om hoge takken te snoeien, zonder dat je daarvoor op een ladder hoeft te klimmen. Het maakt je werk dus niet alleen makkelijker, maar ook een heel stuk veiliger. Er zijn bovendien vaak plekken in de tuin waar het lastig is om een ladder of huishoudtrap te plaatsen. Een hoogsnoeier is dan een onmisbaar gereedschap.

9. Gelaat- en gehoorbescherming

Er zijn professionele gelaat- en gehoorbeschermers te koop. Daarmee kun je je gezicht en je gehoor beschermen tegen veeleisende klussen. Dit is nog meer van belang wanneer je dagelijks met dit soort klussen te maken krijgt. Een keer zagen zonder bescherming is geen probleem, maar wanneer je op regelmatige basis met lawaaierige machines werkt, kan je gehoor permanent beschadigen. Ook je gelaat wordt beschermd tegen scherpe takken, steentjes, zware takken etc. De investering waard dus! 

Als zelfstandig hovenier is het belangrijk om te investeren in goede apparatuur om je werk efficiënt en professioneel te kunnen uitvoeren. Kies voor apparatuur van hoogwaardige kwaliteit op elektriciteit of brandstof. De meeste accu’s zijn nog niet sterk genoeg voor dagelijks en zwaar gebruik. Met hoogwaardige apparatuur kun je sneller werken en betere resultaten behalen. Door te investeren in deze apparaten maak je al snel naam als een professionele hovenier. Je zorgt ervoor  dat jouw klanten tevreden zijn over het resultaat dat je levert, zonder dat je jezelf lichamelijk helemaal uitput.

In deze apparatuur moet je als hovenier beslist investeren

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-02-2023 - Aan de slag als hovenier, hartstikke leuk!
Heb je jouw droombaan nog niet gevonden? En ben je op zoek naar een leuke baan? Wat dacht je ervan om te werken in het groen? Bijvoorbeeld als hovenier. Hiervoor heb je groene vingers nodig en moet je
Lees meer

24-08-2022 - Meest gemaakte fouten bij het inrichten van je border
Ben je van plan om jouw tuin te veranderen? Dan wil je hier wellicht ook borders bij plaatsen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je altijd planten hebt staan, waardoor jouw tuin een geheel nieuwe u
Lees meer

26-07-2021 - Tuin overwoekerd? Dit moet je doen
Met het natte voorjaar en de regenachtige start van de zomer is een ding zeker: De planten en het onkruid buiten hebben de tijd van hun leven. Waar je een paar maanden geleden misschien nog maar een p
Lees meer

14-08-2017 - Tips bij het starten van je eigen hoveniersbedrijf
Een eigen bedrijf beginnen is niet iets dat je van de één op andere dag kan beslissen. Er komt erg veel kijken bij het opstarten van je eigen bedrijf en daarbij zitten er ook erg veel ko
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap