Home / Installatiebedrijf Blog / In drie stappen jouw bedrijfspand verduurzamen

In drie stappen jouw bedrijfspand verduurzamen

In drie stappen jouw bedrijfspand verduurzamen

Schrik jij iedere maand weer van de energierekening voor je bedrijfspand? Dan ben je waarschijnlijk ook niet erg duurzaam bezig. Met de juiste ingrepen kun je je pand verduurzamen én besparen op je vaste lasten. We bespreken drie stappen waarin je jouw bedrijfspand kunt verduurzamen.

Isoleren

Een duurzamer bedrijfspand begint het verminderen van energieverspilling. Kleine winst die je daarbij kunt maken zit bijvoorbeeld in het voorkomen van sluipverbruik van elektrische apparaten. Maar het grote gebaar zit in het goed isoleren van je bedrijfspand. Daar kan best wat bij komen kijken. Belangrijk is om je dak te isoleren, want de meeste warmte gaat verloren uit het gebouw door het dak. Ook de buitenmuren moeten als mogelijk goed geïsoleerd worden. Grijp de gelegenheid ook meteen aan om je ramen te laten vervangen voor HR++ glas. Verder kun je ook onderzoeken of het mogelijk is om je vloeren te isoleren. Een groot project als dit kun je financieren met behulp van een bedrijfskrediet dat je in staat stelt om geld op te nemen wanneer je dat nodig hebt.

Warmtepomp of HR-ketel

Als je je bedrijfspand goed geïsoleerd hebt, heb je ervoor gezorgd dat er minder warmte ontsnapt aan je gebouw en minder kou binnendringt. Maar ook voor het stoken zelf kun je een duurzame keuze maken. De meest duurzame optie is om helemaal niet meer op gas te stoken en een warmtepomp te laten installeren om je bedrijfspand te verwarmen. Is dat niet mogelijk of te ingrijpend, vervang dan op z’n minst je huidige ketel voor een HR-ketel.

Zonnepanelen op het dak

Wat is er duurzamer dan zelf je eigen groene stroom opwekken? Laat zonnepanelen plaatsen op het dak van je bedrijfspand. Vaak hebben bedrijfsdaken forse oppervlaktes en is er dus ruimte voor veel zonnepanelen om veel stroom op te wekken. Niet alleen draag je daarmee als bedrijf aan duurzame energieproductie, maar het scheelt je ook fors op je maandelijkse stroomkosten. Let op, want mogelijk kun je profiteren van een belastingvoordeel of subsidie als je ervoor kiest om te investeren in zonnepanelen. Die investering kun je bijvoorbeeld maken met behulp van een zakelijke financiering van Floryn. En als je toch bezig bent met besparen op stroom, stap dan ook meteen over op duurzame ledverlichting.

Zonnepanelen op het dak

Het vergt flinke investeringen om je bedrijfspand te verduurzamen. Maar het levert ook besparingen op die op de lange termijn pure winst zijn. Ook vanuit een zakelijk perspectief is verduurzamen dus een prima keuze.

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn.

In drie stappen jouw bedrijfspand verduurzamen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

27-09-2021 - Airconditioning laten installeren
Hoe kies je de juiste airco? Het is fijn om een airconditioning in huis te hebben, die de binnentemperatuur wat aangenamer maakt. Climafix geeft je tips waar je op moet letten bij het aanschaffen va
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap