Home / Magazijninrichting Blog / Welke magazijn stellingen zijn er allemaal?

Welke magazijn stellingen zijn er allemaal?

Welke magazijn stellingen zijn er allemaal?

Als je net een eigen bedrijf begint waarbij je een magazijn nodig hebt, kun je overweldigd raken van de vele stellingen die je kunt aanschaffen. Er is namelijk een groot aanbod aan stellingen. Hieronder beschrijven we welke stellingen er zijn, zodat jij een keuze kunt maken welke het beste bij jouw bedrijf passen.

Legbordstelling

Een legbordstellig is geschikt voor kleinere, lichte goederen zoals kratten en dozen. Een legbordstelling is een stelling waarbij de legborden zowel verticaal als horizontaal geplaatst kunnen worden.

Grootvakstelling

Als je grotere dingen op wilt slaan die niet in een legbordstelling passen, dan kun je een grootvakstelling aanschaffen. In een grootvakstelling kun je onder andere autobanden, motor onderdelen, grote dozen en rollen stof opslaan. Ze worden voornamelijk gebruikt om spullen tentoon te stellen. Daarnaast worden grootvakstellingen gemaakt van duurzame materialen, waardoor het erg lang meegaat.

Palletstellingen

Een grootvakstelling is voornamelijk voor het tentoonstellen van je goederen, een palletstelling is er juist voor om je goederen in op te slaan. Het is voornamelijk bedoelt voor goederen die op pallets staan opgeslagen, vandaar de naam. Palletstellingen hebben een enorm draagvermogen, waardoor het mogelijk is om zware goederen op te slaan. 

Draagarmstelling

Als je lange voorwerpen wilt opslaan, bijvoorbeeld buizen en lange pijpen, kun je het beste voor een draagarmstelling kiezen. Dit zijn stellingen met draagarmen eraan vast gemonteerd. Naast deze draagarmen heeft de draagarmstelling geen tussenstukken of legborden. Dit maakt het makkelijk om met een heftruck ertussen te komen om zo de lange goederen eruit te pakken of juist erin te plaatsen.

Zwenkarmstelling

Een zwenkarmstelling is te vergelijken met een draagarmstelling. Het enige verschil is dat je een zwenkarmstelling kunt uitdraaien. Dit neemt minder ruimte in beslag dan een normale stelling. Voor een zwenkarmstelling heb je niet perse een heftruck nodig, je kunt namelijk met een bovenloopkraan de stelling beladen. Je kunt dus meer buizen en stangen opslaan, terwijl je minder ruimte in beslag neemt.

Verrijdbare stelling

Verrijdbare stellingen staan op een onderstel. Je kunt al deze stellingen naast elkaar plaatsen en zodra je er een nodig hebt, kun je deze er zo tussenuit rijden. Je hebt hierdoor weinig ruimte nodig, wat vooral in kleine magazijnen een uitkomst is. Je hebt in principe maar één gangpad nodig, want je kunt alles naast elkaar plaatsen. Met verrijdbare stellingen kun je je magazijn efficiënt inrichten.

Verrijdbare legbordstelling

De verrijdbare legbordstelling is te vergelijken met de verrijdbare stellingen, alleen de verrijdbare legbordstelling is voor de wat kleinere en lichte goederen. Een verrijdbare legbordstelling is zowel handmatig als elektrisch te bedienen. 

Welke magazijn stellingen zijn er allemaal?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-03-2023 - Dit heb je nodig voor de inrichting van een magazijn
Het inrichten van een magazijn kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Op welke wijze maak je bijvoorbeeld optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in het magazijn? Welke aanpassingen aan het
Lees meer

26-02-2022 - Waarom een investering in een gebruikte heftruck een prima o
Heb je plannen om voor je bedrijf een heftruck aan te schaffen? Dan zul je wellicht snel geneigd zijn om de nieuwe exemplaren aan een vergelijking te onderwerpen. Hiermee ga je voorbij aan een andere
Lees meer

16-08-2021 - Wat komt er kijken bij het inrichten van een magazijn?
Ga je uitbreiden als onderneming en laat je het bedrijfspand vergroten? Of betrek je binnenkort een nieuw bedrijfspand? Dan is het goed om tijdig over het inrichten van het magazijn na te denken. Hoew
Lees meer

08-09-2016 - Winkel/ magazijn inrichten?
Stelt u zich eens voor, u koopt of huurt een mooi, leegstaand pand. Na veel oriëntatie en keuzemogelijkheden heeft u een idee over de stijl en inrichting van uw toekomstige onderneming. Maar dan
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap